מסעדות בערבה ובמצפה רמון: איפה עוצרים לאכול בדרך לאילת?

מסעדת ארץ ערבה-צוקים- צילום גידי בועז
לקראת יציאת מצרים של עם ישראל לחופשת פסח, אספנו בעזרת אנשי מו"פ ערבה, רשימה של מסעדות בערבה על הדרך לאילת או בחזרה.
מסעדות בערבה ובמצפה רמון: איפה אוכלים בדרך לאילת? מסעדות בלב המדבר – ערבה תיכונה:

משק עפאיים במושב עידן- חנות ומסעדה– החנות החדשה של אחד המשקים האורגניים המרתקים, המיישם הלכה למעשה את עקרונות חקלאות ברת קיימא. במקום פועל מרכז מבקרים, בו ניתן לסייר ולהתנסות בחליבה (בתיאום מראש, בימי חמישי ב- 16:30), מסעדה המגישה מאכלים ייחודיים ומעניינים מתוצרת המשק: ממרחים, מאפים, ארוחות בוקר כריכים ותבשילים קולינריים. בצמוד לבית הקפה נמצא דיר עזים ולול, כך שאחרי או לפני הארוחה ניתן גם לערוך סיור מרתק.

בר במדבר – חצבה- מסעדת בשרים ממיטב התוצרת החקלאית בערבה, המעוצבת בסגנון מדברי. במסעדה תוכלו ליהנות ממגוון בשרים על האש, תוספות וסלטים מתוצרת חקלאית מקומית בעונה, קבוצות יוכלו להזמין מראש ארוחת ברביקיו וארוחת חפלה.

ארוחת בוקר בגן הירק האורגני של רונית אלעזרי בצופר בערבה. צילום: רונית אלעזרי
ארוחת בוקר בגן הירק האורגני של רונית אלעזרי בצופר בערבה. צילום: רונית אלעזרי.

"גן ירק" – צופר- הביקור בגינת הירק של רונית ומוטי אלעזרי קסומה וחווייתית, דרך נפלאה להתחיל את היום. ארוחת בוקר ובראנץ' עשירים בירקות אורגניים מהגינה התיירותית חקלאית, המשלבים חוויה גסטרונומית והיכרות עם גינה אורגנית. הארוחות כוללות לחמים טריים, סלטים עשירים בצמחי תבלין ריחניים ופרחים בשלל צבעים מהגינה, תה ריחני ומאפים ביתיים.

שוקוליטלי מושב עין יהב- בוטיק שוקולד עבור סדנאות למשפחות, מחומרי גלם איכותיים העוסקים בתהליך יצירת השוקולדים. במקום תוכלו למצוא: פרלינים איכותיים משוקולד משובח, בתיאום מראש.

מסעדת הדק בר – בעין יהב-מסעדה ישראלית, בה מגישים מבחר עשיר של מנות המתאימות לכל המשפחה ומנות מיוחדות לצמחונים וטבעונים. המסעדה ממוקמת במתחם הבריכה בעין-יהב ופעילה כל השנה (גם כשהבריכה סגורה). את המסעדה הקים יואב אסא, מושבניק ובן המקום, אליו הצטרפו כל בני משפחתו, כולל הוריו, אחיו והילדים.
בין המנות המוגשות: חומוס ביתי טרי, צ'יפס, שניצל, פרגיות, קבב וסטייקים מבשר אנטריקוט משובח, המבורגר-הבית, מבחר סלטים מירקות טריים. פיצה, טוסטים, פלאפל ביתי ועוד.

"גרטרוד" – היוגורטריה – עין יהב– יוגורטריה משפחתית השוכנת בלב מושב עין יהב ומגישה תפריט עשיר של קינוחים ומתוקים שבראשם גלידת היוגורט המפורסמת של המשפחה. גלידת היוגורט מוגשת עם תוספות נפלאות תוצרת בית: פירות העונה, ריבות ורטבים ביתיים, פיצוחים, מיני שוקולד ופרלינים וגרנולה ביתית.
בחורף מתווספים לתפריט מרקים עשירים, סחלב, שוקו חם ומשקאות קפה.
אורחי הערבה מוזמנים ליהנות מארוחת בוקר כפרית, בהזמנה מראש ובשבת – ג'חנון עם כל התוספות

יוגורטריה בעין יהב. צילום: תקשורות יעל שביט
יוגורטריה בעין יהב. צילום: תקשורות יעל שביט

פיצרייה – מסעדה בעין יהב– הפיצרייה ממוקמת במתחם "אואזיס-גדיש" בעין יהב ומגישה פיצות דקות מבצק המוכן במקום בעבודת יד עם מגוון תוספות הכוללות ירקות טריים שנקטפו היישר מהשדה, רוטב עגבניות עשיר, עלי בזיליקום רעננים, גבינות משובחות ותוספות מיוחדות, כגון: חצילים קלויים, ריבת בצל ועוד. בפיצרייה תפריט פיצות זוגיות ומשפחתיות עשיר. ניתן לאכול במקום או לבצע הזמנת Take Away. הפיצרייה הוקמה על ידי שגיא חרמוני בן המקום, העוסק בתחום הקולינריה מזה שנים רבות (בעבר בעלים של מסעדת במבו גריל בעין יהב).

"גמלייה" – ספיר- חוות אירוח בערבה המשלבת חאן אירוח ומסעדת מאכלים ביתיים. מסעדה באווירה ביתית חמימה, המגישה תפריט עשיר ומגוון ובו מבחר סלטי הבית עם שימוש בתוצרת החקלאית בערבה, ניגובים ביתיים, מאפים, מנות ילדים, תבשילים וקינוחים מפנקים.

בית קפה טבעוני 'רוזטה'- בעין יהב- בית קפה חדש העוסק באוכל טבעוני בריא שמבושל ללא סוכר וללא מוצרים מעובדים, התומך בגישה "מהשדה לצלחת". כל הרכיבים הינם 100% טבעי. בית הקפה מציע תפריט עשיר בשעות הבוקר, הכולל:: מקושקשת עם טופו, גבינות משקדים שמייצרת הבעלים במקום, לחמי מחמצת שנאפים במקום, מנת ופל בלגי מכוסמין המוגש עם מייפל ופירות ועוד.
סלט איכרים אורסולה-בית קפה מסבאה. צילום מקס מורון
סלט איכרים אורסולה-בית קפה מסבאה. צילום מקס מורון

אורסולה- קפה מסבאה – בצוקים- בית קפה מסבאה, בסגנון גרמני המעוצב כפונדק דרכים בו בעלת הבית- אורסולה, היא חלק מרכזי מהחוויה. כיאה למטבח הגרמני המסורתי, התפריט מציע בשר, תפוחי אדמה וכרוב מבושל. בין מאכלי הרחוב האופייניים למטבח הברלינאי המסורתי אפשר למצוא את הנקניקייה המוגשת עם רוטבי חרדל מיוחדים וכמובן בירה משובחת במספר טעמים- מיצור מקומי.

"אוכלים בבית של"– אירוח קולינארי בבתי מארחים- שש משפחות פותחות את בתיהם ומספקות הצצה לחיים המדהימים בערבה ומזמינות לארוחה קולינארית אותנטית, ייחודית ועשירה. כל משפחה מציעה טעמים ממטבחים שונים: מטבח תמני, מטבח מרוקאי, עירקי ועוד… הארוחות בתיאום מראש במחירים שונים.

"ארץ ערבה" – בצוקים– המסעדה של אורן ודפי תופוט, על ראש גבעה בצוקים, אל מול נופיה המרתקים של שמורת נחל 'עשוש' המדברית. מגישה ארוחות בוקר בסגנון בראנץ' וארוחות ערב בתפריט טעימות מתחלף. בוסתן עצי פרי עשיר וגינת ירק אורגנית משמשים את מטבח המסעדה.
מסעדת ארץ ערבה-צוקים-צילום גידי בועז.
מסעדת ארץ ערבה-צוקים-צילום גידי בועז.
 
מדי שנה במהלך פברואר, מתקיימת בתחנת יאיר מו"פ ערבה, תערוכת החקלאות הגדולה בישראל, המשתרעת על פני 15 דונם של חממות וביתני תצוגה, בהם מציגים מאות חברות את חידושי ופלאי ענף החקלאות והגינון ומשוכת אליה קהל ענק של חקלאים ומבקרים מכל הארץ. לאורך ימי התערוכה נהנים המבקרים מביקור באטרקציות ואתרי התיירות בערבה, מאתרי נופש ומסעדות, במרכז המבקרים מרכז ויידור הפותח שער להכרות עם הערבה ועוד.

 

אין תגובות

השאר תגובה