איך מכינים מרשמלו?
מתכון להכנת מרשמלו ביתי שמגיע אלינו ממטבחה המתוק של ilzy -ממתקים בעבודת יד:
החמרים:
14גרם ג’לטין
14גרם ג’לטין
60מ”ל (1/4 כוס) מי קרח
210גרם (כוס) סוכר
75גרם (3 כפות) דבש
65מ”ל (כ-1/4 כוס) מים רותחים
אופציה:10 טיפות צבע מאכל
טעמים יאמיים ביותר (אחד מהם) –
תוכן של מקל וניל (בבקשה לא תמצית)/מעט אספרסו מרוכז/מספר טיפות של מי ורדים
לציפוי:
25גרם (3 כפות) אבקת סוכר
25גרם (2.5 כפות) קורנפלור
אופציה: קורט קינמון
הכנת המרשמלו:
לערבב את הג’לטין עם מי קרח, לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעה לפחות.
לערבב בסיר מים רותחים וסוכר, לחמם יחד עד לרתיחה.
לחמם את הדבש במיקרוגל30 שניות ולהוסיף לסירופ הסוכר הרותח.
לערבב מדי פעם על האש עד שמדחום הסוכר מורה על110 מעלות.
להמיס ג’לטין במיקרוגל כדקה. לצקת אותו לקערת מערבל עם בלון הקצפה. להקציף במהירות2. לצקת את הסירופ החם בזילוף אטי. להמשיך להקציף עד שהתערובת סמיכה, תפוחה מאוד ולבנה וקערת המערבל מתקררת.
בשלב הזה ניתן להוסיף צבע מאכל וטעם.
לצקת לתבנית משומנת היטב על דף אפייה או משטח סיליקון. להניח בטמפרטורת החדר6-12 שעות לייבוש.
לערבב בקערה קורנפלור ואבקת סוכר.
בעזרת סכין משומנת היטב לחתוך את המרשמלו לריבועים בגודל הרצוי. לטבול את הקוביות באבקות. לנער ולאחסן בכלי סגור.
המרשמלו יישמר היטב לפחות חודש.למתכונים נוספים והזמנת ממתקים מקוריים הכנסו לדף שלILZY בפייסבוק…
צילום: Shiran Carmel
המרשמלו יישמר היטב לפחות חודש.למתכונים נוספים והזמנת ממתקים מקוריים הכנסו לדף שלILZY בפייסבוק…
צילום: Shiran Carmel