איך עושים קרמבו?
18.11.2010המסעדה הקטנה
אם תהיתם פעם איך עושים את השפיץ של הקרמבו ואיך העוגיה לא נופלת אז הנה מתכון שהגיע אלינו מגלידות פלדמן שבעזרתו תוכלו לדעת איך מכינים קרמבו בבית ב-20 דקות:
המצרכים להכנת קרמבו ביתי:
לציפוי
300גרם שוקולד
100גרם חמאה
למילוי
5 חלבונים
1 כוס סוכר
1כף ג’לטין
3 כפות מים
כף גרידת תפוז
20 עוגיות שוקולד משובחות, עגולות
* ההכנה
בסיר כפול (באן מרי) מחממים את החלבונים והסוכר עד לטמפרטורה חמימה
(בערך60 מעלות צלזיוס)אגב בחישה. מסירים מהאש.
ממיסים את הג’לטין במים. מקציפים את החלבונים ומוסיפים גם את הג’לטין.
ממשיכים להקציף עד שהתערובת מתקררת ומוקצפת היטב. מוסיפים את גרידת התפוז.
מזליפים את הקצף על גבי עוגיות באופן הבא: במזלף בעל פיה חלקה ממלאים את הקצף.
מקרבים את קצה הפיה למרכז העוגייה ולוחצים עד שמתקבל מעין כדור פינג-פונג. מרחיקים
מעט את הפיה מהעוגייה לקבלת השפיץ של הקרמבו. חוזרים על הפעולה עם שאר העוגיות
ומכניסים למספר דקות למקפיא.
ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
מצננים מעט וטובלים כל קרמבו בשוקולד (כשהמילוי למטה).
שומרים בקירור עד ההגשה.
* שימו לב כי חלק משלבי ההכנה דורשים חימום והשגחת הורים ואינם מתאימים
להכנה של הילדים באופן עצמאי.
המתכון באדיבות גלידות פלדמן, יצרני הקרמבו -מנבו.