במיוחד לשבועות: עוגת גבינה ללא גלוטן
השפית עינת מזור מציעה מתכון מפנק במיוחד לשבועות: עוגת גבינה ללא גלוטן עם ניחוח לימוני ובמרקם אוורירי במיוחד…
השפית – קונדיטורית עינת מזור, הנחשבת לפורצת דרך בתחום האפייה הבריאה- ללא גלוטן , מציעה מתכון חגיגי לעוגת גבינה נימוחה וקלילה- גם לנמנעים מגלוטן .
חומרים ל־12 פרוסות:
לקלתית:
200 גרם פתי בר ללא גלוטן (או עוגיות לתה ללא גלוטן)
100 גרם חמאה
¼ כוס סוכר
למילוי הגבינה:
150 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר
4 ביצים L בטמפרטורת החדר
3 כפות קמח “כרגיל”- רב תכליתי (או קמח טפיוקה + ½ כפית קסנטאן(
מיץ סחוט מ־½ לימון
600 גרם גבינת פילדלפיה
2 כפות חלב
2 כפיות תמצית וניל אבקת סוכר, לפיזור על העוגה
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל־175 מעלות.
מרסקים את העוגיות לפירורים (בבלנדר או ידנית). ממסים את החמאה במיקרוגל, מוסיפים לעוגיות יחד עם הסוכר ומערבבים.
משטחים את התערובת על גבי בסיס תבנית 24 ס”מ עם תחתית מתפרקת, מהדקים היטב ואופים למשך 10 דקות. מוציאים ומצננים. מורידים את טמפרטורת התנור ל־165 מעלות/
בקערה גדולה מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר, ומוסיפים את הביצים אחת־אחת תוך כדי ערבוב. מערבבים את הקמח עם הקסנטאן גאם ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את מיץ הלימון וגרידת התפוז ומערבבים. בקערה נפרדת, מערבבים את הגבינה עם החלב ותמצית הווניל.
מוסיפים את תערובת הגבינה לתערובת הביצים ומערבבים. מעבירים את התערובת מעל הבסיס ואופים למשך כשעה וחצי, עד להזהבה והתייצבות העוגה.
מכניסים את העוגה למקרר ל־6 שעות, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
טיפ אפייה:
למניעת בקעים על פני העוגה, הניחו לצד העוגה שבתנור תבנית אינגליש קייק עם מים. המים ייצרו אדים בתנור וימנעו את ההתבקעות.
ניתן לפזר גרידת לימון לקבלת טעם רענן, או פינוקים אחרים כגון מרשמלו/פירות העונה.
על תערובות “כרגיל” ללא גלוטן: חברת אשבל והשפית עינת מזור יוצאים בסדרה חדשה של “תערובות כרגיל” לאפיית עוגות ללא גלוטן. התערובות קלות להכנה ומאפשרות לצליאקים ושוחרי הבריאות אפיית עוגות מעולות ללא גלוטן כמו מקונדיטוריה במטבח הפרטי . סדרת תערובות העוגות כרגיל מתווספות לסדרת הקמחים “כרגיל” ללא גלוטן (רב תכליתי ולחם ומאפי שמרים), אשר פותחו ע”י השפית- עינת מזור והפכו למותג מוביל בקטגוריה.
סדרת התערובות החדשה מבית “כרגיל”, בפיתוחה הושקעו חודשים ארוכים, מאפשרת הכנת עוגות בקלות ובמהירות ומביאה לתוצאות אפייה מצוינות כמו מקונדיטוריה מקצועית. תערובת כרגיל אינה מכילה חלב, אגוזים וחומרים משמרים. בעלת תקני איכות בינלאומיים עם תנאי ייצור נקיים מגלוטן, קטנים מ 20 PPM. כשרות: בד”ץ למהדרין של הרב רובין. יצרן: חברת אשבל. משקל 450 גרם. מחיר מומלץ : 19.90 ₪. ניתן להשיג את התערובות החדשות ברשתות השיווק המובילות ובחנויות טבע