חלות מרוקאיות בתחפושת-המתכון של סבתא רביבו
7.3.2012המסעדה הקטנה
סבתא רחל רביבו מספרת שבמרוקו היו אופים את החלות האלה ומביאים אותן כמשלוח מנות, בתוך החלה היו מחביאים ביצים קשות כשהן עדיין בקליפתן. מעין"ביצה בקן"בגרסא קצת שונה עם ביצים קשות שלמות בתוך הלחם, במסורת האווירה הפורימית בה אפילו הלחם מתחפש למשהו אחר:
החומרים ל-12 חלות
12ביצים קשות
1ק"ג קמח
50גרם שמרים יבשים
2כפיות סוכר
1/2מלח
3כוסות מים
2כפות שמן
הכלים הדרושים:
קערה
תבנית אפיה גדולה מרובעת
כף
מטלית לחה
מגבת מטבח
נייר אפיה
מברשת למשיכת ביצה
אופן ההכנה:
1. מניחים קערה על מטלית לחה ומכניסים לתוכה תחילה את החומרים יבשים: קמח, סוכר ומלח ומערבבים.
2. מוסיפים את השמרים ומערבבים.
3. מוסיפים את החומרים הרטובים: מים וכף שמן אחת ומערבבים בכף עד שמתקבלת תערובת דביקה.
4. לשים בידיים עד שמתקבל גוש בצק אחיד. מושכים את גוש הבצק בשמן, מניחים בקערה, מכסים במגבת מטבח ומניחים במקום חמים להתפחה כשעתיים.
5. מוציאים את גוש הבצק מהקערה ומחלקים אותו ל-14 עיגולים שווים. חשוב להקפיד שגודלו של כל כדור יהיה גדול יותר מגודלה של ביצה (כך שיוכל להחביא אותה…).
6. מצפים תבנית בנייר אפיה ומחממים את התנור לחום בינוני.
7. נוטלים כדור בצק ובאמצעות האגודלים מרחיבים בתוכו שקערורית בקוטר של ביצה, מכניסים לתוכה את הביצה כך שחלקה העליון בולט מציץ מחוץ לבצק ומהדקים. חוזרים על הפעולה עם11 כדורים נוספים. בגרסא המקורית שמו את הביצים על קליפתם – אפשר גם בלי הקליפה כמובן…
8. משני כדורי הבצק הנותרים בוצעים פיסות בצק קטנות ומגלגלים אותן לפסי בצק, מותחים ומצמידים על כל כדור בין4 ל-6 פסי בצק כמקלעת שתי וערב.
9. טורפים את הביצה האחרונה, מוסיפים לה כף סוכר ומברישים את הלחמניות.
10. אופים בחום בינוני כחצי שעה עד שהלחמניות משחימות.
המתכון באדיבות תמי מ"מבשלים עם תמי" אותה תוכלו לפגוש בפעילויות בישול לילדים שהיא מקיימת מדי יום שלישי בין השעות17:00-19:00 בקניון שרונים שבהוד השרון.