חוזרים ללימודים: טיפים ועצות לסביבת לימוד נכונה
טיפים ועצות לסביבת לימוד נכונה: לכבוד החזרה לבית הספר, רשת הרמוניה לבית נותת טיפים ועצות כיצד להעניק סביבת לימוד נכונה לילד בחדרו. איזה שולחן לבחור? איפה למקם את המחשב והמקלדת? איזה כסא הכי מתאים לילד? ומה לגבי תאורה מתאימה? כל הדברים שחשוב לדעת בכתבה שלפניכם.
הילדים כיום פחות ופחות פעילים. הם כבר לא יורדים מהבית ומשחקים למטה, פחות מפעילים את גופם, ומעדיפים לשבת מול מסך הטלוויזיה והמחשב או הנייד. ניתן לראות בבירור התפתחות של בעיות יציבה, כאבי גב וצוואר ועוד.
ולכן, מומלץ ואף כדאי לפני רכישת כיסא ושולחן לימודים להכנת שעורי הבית להתאים למידותיו של הילד את הכיסא והשולחן, כך נפחית את כאבי הגוף המתפתח אצלם.
הילדים כיום וגם הצעירים מבניהם מעדיפים שולחן עבודה וכיסא ישיבה, שלא יראה ילדותי מידי, שיראה מעוצב וטרנדי.
טיפים לבחירה נכונה:
שולחן העבודה: השולחן צריך להתאים למימדי הילד לא פחות מאשר למימדי החדר. עומקו צריך להיות לפחות 60 ס”מ על מנת שיהיה מספיק מקום להניח עליו את כל החפצים, אורכו יכול להיות ככל שמאפשר לכם החדר. חשבו איזה דברים צריך יהיה להניח על השולחן ותכננו מספיק מקום לכל אחד מהם: מסך מחשב, מקלדת, עכבר, ספרים, כלי כתיבה, מנורת שולחן ועוד.
תכננו מגירות שיאפשרו לילד להניח בהן את חפציו ולשמור על הסדר. העדיפו מגירות על גלגלים שניתן להזיז במידת הצורך ולא כאלה הצמודות לשולחן, שלא יגבילו את תנועת הילד ויאפשרו לו להשתמש בכל אורך השולחן.
המקלדת והמחשב: מקמו מול הילד, בהמשך ישיר לאמות ולכפות ידיו. שימו לב שהם קרובים אליו מספיק ושהוא יכול לעבוד כשאמות ידיו נשענות על השולחן ושהוא אינו צריך להטות הצידה או למעלה את שורש כף היד כשהוא עובד עם העכבר או עם המקלדת. במידת הצורך, ניתן לרכוש עבורו פד ארגונומי או להסתייע במגבת קטנה מגולגלת לתמיכה.
בחרו נכון את כיסא התלמיד: קחו אתכם את הילד לחנות על מנת “למדוד” עליו את הכיסא. בחרו כיסא עם אופציה של עולה ויורד. וניתן לכוון בו את גובה המשענת ואת זווית הכיסא. העדיפו כיסא ללא ידיות או כיסא עם ידיות מתכווננות שניתן להנמיך אותן כדי לאפשר לכיסא להיכנס מתחת לשולחן כך שהילד יוכל להשעין את אמות הידיים על השולחן. יש לשים לב שכשהילד יושב על הכיסא “עד הסוף” כך שגבו נשען על משענת הכיסא, יש מרווח של 2-3 אצבעות בין קצה הכיסא לשקע הברכיים, ושכפות רגליו של הילד מונחות יציבות על הרצפה. אם כפות רגליו של הילד לא מגיעות לרצפה, השתמשו בהדום או שרפרף כדי לאפשר לו תמיכה.
חשוב לבחור תאורה מתאימה: הקפדה על תאורה נכונה תעזור לתלמיד שלכם לראות טוב יותר את החומר שמולו ותמנע מאמץ יתר של העיניים, עייפות שרירים ומתח בצוואר ובכתפיים. מקמו בחדר לפחות שני גופי תאורה – אחד מרכזי שיאיר את כל החדר, ועוד אחד ממוקד מעל שולחן העבודה.
שימו לב שהאור אינו מסנוור או מפריע לתצוגת מסך המחשב, ובחרו נורות שאינן מחממות, בצבע ניטראלי שאינו לבן מדי (גורם לכאבי ראש) או צהוב מדי (גורם לישנוניות).
ניתן להשיג בסניפי רשת הרמוניה לבית הפרוסה ברחבי הארץ. לפרטים נוספים לחצו כאן