ככה כן בונים תקציב – טיפים למשפחה מאוזנת

תקציב משפחתי
איך בונים תקציב משפחתי?... | צילום: pixabay

הכתבה בשיתוף לאומי

משכנתא, שכר דירה, תשלומים לרשויות, דלק, חוגים ועוד ועוד – לפעמים נראה כי קשה למצוא את הידיים והרגליים בים של הוצאות. לכולנו יש הוצאות קבועות ומשתנות אותן אנחנו מנסים לאזן מדי חודש. על כן, ניהול התקציב המשפחתי וכלכלת המשפחה הם גורמים חשובים בהתנהלות של כל משפחה, שחשוב לה לשמור על איזון ולא למצוא את עצמה בחובות. כיצד מנהלים תקציב משפחתי בחוכמה? כך תעשו זאת בקלות.

בארץ ובעולם, כולנו נמצאים בעיצומה של תקופה לא פשוטה, אשר מאופיינת יותר מהכול בחוסר ודאות. הלא נודע הזה, אשר כולנו נקלענו אליו בעל כורחנו,  מחייב אותנו להתמודד מול הוצאות גדלות לצד הכנסות אשר הצטמצמו. ואפילו לא התחלנו לדבר על הקיץ. בשורה התחתונה, חייבים “לחשב מסלול מחדש” על מנת לשמור על יציבות משפחתית כלכלית. שאנחנו נתייאש? ארזנו לכם טיפים נהדרים וישימים להתמודדות עם התקציב המשפחתי:

 

תקציב משפחתי זו לא מילה גסה

עבור אנשים רבים, למונח “תקציב” יש קונוטציה שלילית. לעיתים הוא זוכה ליחסי ציבור שליליים ומיוחס, שלא בצדק, לחסכנות יתרה, או לא עלינו קמצנות. למעשה, אנשים חסכנים, או אנשים החיים תחת “תקציב”, הם אנשים רגועים הרבה יותר. הסיבה פשוטה, אלו אנשים החיים תחת מסגרת פיננסית ברורה של הוצאות והכנסות, מכירים ביכולות ובמגבלות הכלכליות שלהם. יש להם תקציב משפחתי ברור שהם מתנהלים בתוכו, ממנו הם גם חורגים ומתגמשים כאשר יש צורך. בקיצור, הם לא מתהפכים במיטתם בלילה במחשבות על המינוס.

אז ראשית, בואו נתחיל בשינוי תפישתי – תקציב משפחתי הוא הכרח במציאות המשתנה ומלאת הפיתויים. נכון, בניית תקציב משפחתי הינה משימה לא פשוטה, אך בהחלט אפשרית, ובטווח הארוך – הרווח כולו שלכם.

 

הוצאות והכנסות – מבט מלמעלה

לכל משפחה יש תזרים משפחתי כזה או אחר. לפעמים קשה לנו להבין במה מדובר עד שאנחנו עורכים רשימה מסודרת. עברו על ההוצאות וההכנסות שלכם באופן ברור ומפורט. ערכו רשימת הכנסות והוצאות אחת כנגד השנייה, ובדקו היכן “נקודת התורפה”, אותו סעיף עליו אתם מוציאים את מרב הכספים. שאלו את עצמכם – האם מדובר בהוצאה מוצדקת בכלל ולנוכח התקופה והיכולת שלכם בפרט?

הכינו מדרג חשיבות להוצאות שלכם. חשבו על סדרי העדיפויות בהתאם לצרכי המשפחה וענו לעצמכם בכנות, האם ישנן הוצאות הכרחיות פחות אשר תוכלו לוותר עליהן בתקופה הקרובה?

 

תקציב משפחתי עדכני ברוח התקופה

זוכרים את הרשימה מהסעיף הקודם? עכשיו קחו אותה והישענו עליה כבסיס לתחשיב. קחו בחשבון את כלל הרגלי הצריכה של כל בני המשפחה, וכן את צרכי הבית השוטפים והנוכחיים לאור התקופה. הכינו תקציב משפחתי שלם ודאגו לבדוק אותו באופן רציף. השתדלו לחשוב קדימה גם על צרכים עתידיים כדוגמת חופשה משפחתית, תחילת שנת הלימודים ועוד. בתוך התקציב, עשו הפרדה בין הוצאות קבועות כמו תשלומי המשכנתא, הוצאות מזון, תשלומי ארנונה וכד’, לצד הוצאות משתנות. ערכו רישום שבועי של ההוצאות והשאירו מרווח לחריגות, אשר טבען להגיע כאשר אנחנו הכי פחות ערוכים לכך. שם המשחק: גמישות ויצירתיות – על מה ניתן לוותר כעת? אולי ניתן להחליף הוצאה אחת גדולה בהוצאה קטנה יותר?

 

חשבונות קטנים-גדולים

כולנו משלמים חשבונות חודש בחודשו. לעיתים נראה כי מדובר בסכומי כסף לא גבוהים, אך גם הם נוטים להצטבר מבלי שנרגיש, ומשפיעים על התקציב המשפחתי. ערכו מעקב שוטף עבור החשבונות לספקים השונים. קבעו תזכורות על מנת לבחון את החיובים החודשיים לספקי הסלולר, הטלוויזיה, האינטרנט וכו’. האם המחיר אחיד ועומד בתנאי ההסכם? אולי ישנם שירותים שתוכלו להמיר בשירות טוב יותר?

 

דגש על משפחה

התנהלו כמשפחה מאוחדת. כנסו את המשפחה לסיעור מוחות משפחתי, שתפו את ילדכם בהתנהלות הכלכלית החדשה וערכו איתם תיאום ציפיות לגבי ההמשך. הפכו אותם לשותפים אמתיים והזמינו אותם להציע רעיונות לחיסכון ולצמצום הוצאות, אותם תוכלו ליישם יחד.

.

הישארו במסגרת – היא רק תיטיב איתכם

במרוץ החיים כולנו מתמודדים עם הוצאות שוטפות, תשלומי משכנתא ואתגרים שהקיץ מביא עמו. זכרו כי מסגרת תקציב מאפשרת לכם התנהלות כלכלית נכונה לאורך זמן, ביטחון ויציבות החיוניים לכל משפחה באשר היא. בהצלחה!

 

 

 

אין תגובות

השאר תגובה