לאכול נכון מהרגע הראשון
ספר הבישול לתינוקות וילדים, לאכול נכון מהרגע הראשון הוא מדריך שימושי לתזונה נכונה לגיל הרך, המלווה בעשרות מתכונים מגוונים המיועד לתת פתרון להורים המוטרדים מנושא התזונה של הילדים, מתוך מודעות להשפעה שיש למזון של הילדים בגיל הרך על הבריאות וההתפתחות התקינה של הילדים.
“לאכול נכון מהרגע הראשון”,מציע להורים אופציה להכנת תפריט בריא וטעים מהרגע שהתינוק עובר למזון מוצק, גם בלי לעבור למצפה בגליל ולגדל עיזים ולאכול טופו.
הרעיון העומד בבסיס הספר גורס שילד שתזונתו תהיה מבוססת על”מזון בריאות”מגיל צעיר, ולא יתרגל למזון מעובד, מלוח, מתוק מדי ועתיר בשומנים מזיקים, יגדל על תפריט מזין, אבל יש בספר גם מתכונים שניתן להכין גם לילדים ש”התקלקלו”כבר ולנסות ולשלב אותם בתפריט השבועי שלהם.
הספר הכולל הסברים ידידותיים, מביא עשרות מתכונים מגוונים שמהם אפשר להרכיב תפריט עשיר, בריא וטעים לילד ולכל המשפחה, המתכונים קלים להכנה ומכילים מרכיבי תזונה כמו חלב עיזים לדוגמא, שניתן למצוא היום לא רק בחנויות המזון האורגני אלא גם ברשתות השיווק הגדולות.
כל המתכונים נוסו ע”י המחברות וזכו להצלחה בקרב הילדים, ביניהם מתכונים לחגים ולאיורעים וימי הולדת, מתכונים לפיצה, פסטה, פנקייק, בלינצ’ס, גלידות, קינוחים, נשנושים מלוחים, כדורי פלפל, מקלוני בייגלה, עוגיות ועוגות כולל עוגת יום הולדת ועוד.
המתכונים מופיעים לפי חודשי התפתחותו של הילד ומלווים בהסברים מתאימים כל קבוצת גיל (4-0 חודשים, 6-4 חודשים, 8-7 חודשים, 11-9 חודשים, שנה עד שנה וחצי ומגיל שנה וחצי ומעלה) ויש גם אינדקס נח למציאת מתכונים על פי נושא וחמרים.
לספר מצורף מבוא מפורט וחיוני לכל הורה צעיר המפרט את כל אבות המזון שמזונו של הילד חייב להכיל, הסבר על בישול בריא, כלי הבישול, שיטות בישול מומלצות, שיטות בישול שכדאי להימנע מהן, אחסון המזון, תיבול נכון, צורות המתקה מועדפות והנזק שבמזון תעשייתי.
חבל שהספר מלווה באיורים בלבד ולא בצילומים שהיו”מוכרים”טוב יותר את הרעיון והמסר של המטבח הבריא, שהופך לאופנתי ומקובל ונכנס בהדרגה ליותר ויותר בתים בארץ ובעולם.
למרות זאת, הספר יכול לשמש כמתנת לידה אידיאלית ושימושית שכל משפחה תשמח לקבל כדי להתכונן לשלבים שאחרי ההנקה וגם למשפחות שהחליטו לעשות שינוי בהרגלי התזונה שלהם.
את הספר כתבו במשותף הילה נווה תזונאית קלינית טבעית ומרפאה בשיטה הסינית ויפה פרנקל, תזונאית קלינית טבעית והן מיישמות בספר ידע תיאורטי מעמיק וניסיון מעשי רב מקצועי ואישי.
הילה, לאחר לידת בנה הבכור אופק, כשלא מצאה כאם צעירה שום ספר הדרכה לתזונה נכונה הכולל מתכונים שיעזור לה בתחילת דרכה באמהות. כיום אופק ניזון משלוש ארוחות כיד המלך כולן על טהרת הטבע. כחלק ממהפך הבריאות שעבר על הבית העבירה הילה גם את גן הילדים של אופק לתפריט בריאות.
יפה הגיעה לכתיבת הספר בדרך הקשה לאחר שסבלה ממחלות שונות עד שבגיל50 הגיעה במקרה למרפאה אלטרנטיבית, עברה תהליך ארוך ומתיש של ניקוי הגוף, חיזוקו וסילוק החומרים המזיקים שהצטברו בו שאפשרו לה לפתוח פרק חדש בחיים ולחזור לחיים פעילים.
היא החלה ללמוד, לימודי תזונה טבעית ושינתה את כל מטבחה והצליחה להעביר למטבח הבריא גם משפחה הכוללת חמישה ילדים מגיל עשר ומעלה, שהיו רגילים לאוכל ביתי רגיל ושמן בעזרת אהבתה לבישול ולאנשים. בספר זה מצאה דרך להעביר לאמהות הצעירות את הידע והניסיון שצברה כדי למנוע נזק וסבל עתידי.
מס’ עמודים:156
מחיר:75 ש”ח
כתבו: הילה נווה ויפה פרנקל
הוצאת קווים