מזרנים: כי שינה ערבה לילדים מתחילה בדברים הבסיסיים ביותר

מזרונים איכותיים
מזרונים איכותיים לשינה טובה. צילום: pixabay.com

אחת הטעויות הנפוצות ביותר בקרב הורים היא להשקיע בעיצוב, בצעצועים ובתאורה של חדרי ילדים אבל להזניח את המיטה והמזרן. רגע לפני שאתם מתייאשים בגלל שהילד לא נרדם, כדאי שתבדקו היטב על איזה מיטה הוא ישן.

כל הורה מכיר את תחושת התסכול שנלווית להרדמה לא מוצלחת של הילדים. זה בדרך כלל קורה אחרי שחזרתם איתם מפעילות משותפת, אבל לפעמים זה מתרחש גם בשגרה ובעיקר בסופי שבוע. ילדים לא נרדמים מהר והם ממילא לא ישנים הרבה, או לפחות כמו שהיינו רוצים. מצד שני, הגיע הזמן לעצור ולחשוב מה החלק שלנו בבעיה.

הטעות הנפוצה שלנו בתור הורים באה לידי ביטוי בנטייה להתמקד בדברים פחות חשובים. כולנו יודעים כמה חשוב להשקיע בעיצוב של חדרי שינה ובבחירת צעצועים או גופי תאורה, אבל רק מעטים שמים לב למזרן ולמיטה. דווקא מזרנים איכותיים הם אלו שיקבעו באיזה מהירות הילדים יירדמו וכמה שעות הם יישנו ברצף בלילה. כל עוד לא נבחר את המזרן והמיטה בצורה נכונה, אין סיבה לצפות מהילדים ליהנות מהם.

מזרונים איכותיים
דגשים לקניית מזרונים איכותיים צילום: עמינח

מה מסתתר מתחת למזרן?

הכרה בבעיה היא כידוע צעד משמעותי בדרך לפתרון. אחרי שהבנו כמה חשוב לבחור מיטה ומזרן שמתאימים לצרכים של הילדים, נוכל להיכנס לעובי הקורה ולהשוות בין פתרונות השינה הקיימים. ראשית, ילדים בגילאי בית ספר יסודי יכולים להסתפק במיטה רגילה והם לא צריכים מיטת נוער או מזרן גדול. הדבר החשוב הוא לדאוג למזרן בדרגת קושי ממוצעת ולוודא שהילד מקבל את התמיכה האורטופדית הנדרשת עבורו.

ההבדלים העיקריים הם בין מזרן לתינוקות, לפעוטות בגילאי 2-5 ולילדים. מלבד הגיל, את הבחירה במזרן מסוים מבצעים לפי פרמטרים כמו עמידה בתו תקן, גודל וכיסוי. מזרן עם כיסוי כותנה יאפשר לכם לשמור על המשטח לאורך זמן, ועבור ילדים עם כאבי גב כדאי לבחור מזרני לטקס או ויסקו. אלו אמנם מזרנים יקרים יותר, אבל הם יחסכו ביקורים תכופים אצל הרופא וטיפולים מסובכים בטווח הארוך.

כך תבחרו את המיטה המושלמת

המיטה צריכה להיות מספיק בטיחותית כדי ללוות את הילד לאורך מספר שנים ברצף. מגיל מצווה והלאה אפשר כבר לשדרג את המיטה למיטה וחצי או מיטת נוער. כאן היתרון הוא שניתן לרכוש מיטה עם ארגז מצעים, גם כדי לאחסן צעצועים ישנים או מצעים שלא נמצאים בשימוש וגם כדי לחסוך במקום.

המיטה המושלמת היא זו שבה הילד ירגיש הכי בנוח. התעלמו לרגע משיקולים אסתטיים ותנו לילד להביע את דעתו. הגיעו עם הילד לאולמות התצוגה אבל הקפידו לא לפרוש בפניו יותר מדי אופציות שעלולות לבלבל אותו. התמקדו רק בכמה דגמים רלוונטיים שנראים לכם מתאימים גם מבחינת התקציב, ובררו על אפשרות לקחת את המיטה לתקופת ניסיון לא מחייבת.

 

אין תגובות

השאר תגובה