מרק עגבניות(וחצילים)חורפי
רוב הילדים לא אוהבים משום מה חצילים, אבל עגבניות שמזוהות עם הקטשופ האהוב, מתקבלות בדרך כלל יותר בברכה – אז הנה מתכון למרק חורפי שהגיע אלינו ישירות ממטבחו של השף יניב לוזון, ממרכז האירועים קסיופיאה בהרצליה שנותן לילדים את האפשרות להנות ממרק חורפי מיוחד וגם אפשרות להתנסות בטעמים חדשים.
חומרים למרק עגבניות
8עגבניות תמר ללא העוקץ
2גבעולי טימין קצוצים
2שיני שום כתושות
2כפות שמן זית
מלח ופלפל
2פלפלים אדומים קלויים וקלופים
2כוסות ציר ירקות
אופן הכנה
מאדים במעט שמן זית את השום ומוסיפים את שאר החומרים וציר הירקות. מכסים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב. מעבירים דרך מסננת ומחזירים לסיר לרתיחה נוספת. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
חומרים למרק חצילים
4חצילים קלויים וקלופים
2בצלים קצוצים
1שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות
1כוס חלב סויה
4כפות שמן זית
מלח ופלפל
2כוסות ציר ירקות
אופן הכנה
מאדים במעט שמן זית את הבצל, גזר ושורש סלרי עד לריכוך מוסיפים את שאר החומרים וציר הירקות. מרתיחים ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. טוחנים במעבד מזון, מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.
הרכבת המנה
יש למזוג את המרקים לצלחת עמוקה במקביל משני צידי הצלחת. ניתן לזלף מעט שמן זית ולקשט בענף טימין.
לילדים עדיף להגיש כמובן בשתי קערות נפרדות זו לצד זו או בכלי מחולק.
בתיאבון.
המתכון באדיבות השף יניב לוזון, ממרכז האירועים קסיופיאה בהרצליה פיתוח.