מתכון אוזני המן במילוי שוקולד
הקונדיטורית ליאור קליין מסטודיו הבוטיק לעוגות Klein Cakes מציעה לכבוד פורים מתכון אוזני המן במילוי שוקולד – פרלינים של לינדור, כדורי שוקולד שוויצרי של Lindt במילוי קרם שוקולד עטופים בקונכייה של שוקולד חלב.
מצרכים לאוזני המן (22 יחידות):
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח רגיל
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה
1 חלמון
כפית תמצית וניל
קורט מלח
אבקת סוכר (לפי הטעם)
למילוי:
1 פרלין לינדור שוקולד חלב
לגירסא אקסטרא שוקולדית: טבלת שוקולד מריר 70%
* לגיוון אפשרי להכין מתכון אוזני המן במילוי שוקולד של פרלינים בטעמי לינדור שוקולד חלב, במילוי 60% קקאו או למתקדמים – אסורטד המשלב מגוון טעמים של חלב, אגוז, לבן ומריר.
אופן ההכנה:
– מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח אבקת סוכר ומלח, מוסיפים את החמאה הקרה ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורים.
– מוסיפים ביצה וחלמון וכפית תמצית וניל לתערובת עד לקבלת מרקם חלק.
– עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.
– כעבור שעה מוציאים את הבצק, מרדדים אותו וקורצים עיגולים בעזרת קורצן עגול או כוס יין עם פתח קטן.
– מרטיבים עם קצות האצבעות את הקצוות במים, מכניסים פנימה פרלין לינדור, סוגרים בקיפול וצובטים את הקצוות לקבלת משולש מושלם.
– מומלץ להקפיא לפני האפייה.
– אופים בתנור מחומם מראש על 160 מעלות למשך כחצי שעה.
לגירסא אקסטרא שוקולדית:
* בסיום האפייה להמיס על בן מארי (קערה מעל סיר מים חמים) טבלת שוקולד מריר 70%.
* מחכים שאוזני ההמן יתקררו מעט ואז טובלים את תחתית כל אוזן המן בשוקולד ומרימים בעזרת מזלג.
* מנגבים את שארית השוקולד בדפנות הקערה ומניחים על גבי ניר אפיה לקירור.
ליאור קליין מציעה בסטודיו שלה לצד אוזני המן במילוי שוקולד וטעמים נוספים גם עוגות עשירות בשוקולד וקרם, עוגות גבוהות עם עיטורים מפתיעים. לרגל פורים ניתן לעטר את העוגות באוזני המן עם מילוי לינדור. עיטורים נוספים: מיני דונטאס, עוגיות, מיני קאפקייקס, ממרח נוטלה, וויסקי, סוכריות M&M’s, חטיפים אהובים כמו באונטי, סניקרס.
סטודיו Klein cakes – טלפון: 050-6455413