מתכון אזני המן לפורים

8.3.2011פורים במסעדה הקטנה
 
אתם בטח יודעים שאזני המן במילוי פרג זה משהו שלא מדבר אל רוב הילדים והם מעדיפים אזני המן במילוי שוקולד על פני הטעמים המתוחכמים שצצים מדי שנה במטבחם של שפים יצירתיים במיוחד…

אז הנה מתכון ידידותי לילדים, ששלח אלינו השוקולטייר ערן דה בר, שמתאים למי שרוצה לבלות קצת זמן איכות עם הילדים במטבח ולהכין ביחד אזני ההמן לבני הבית, או למשלוחי המנות לפורים הקרוב, לחברים ובני המשפחה המורחבת.

חומרים

לבצק:
200גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1חלמון (הצהוב)
2כפות חלב
1/2כוס סוכר
מעט תמצית וניל
2כוסות קמח
מערוך
כוס או חותכן בצורת עיגול למתקדמים

למילוי השוקולד:
125גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
1/2כוס שמנת מתוקה
4כפות פירורי עוגיות

אופן ההכנה

הכנת מלית שוקולד
1.מרתיחים את השמנת המתוקה, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד.
2.מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ומכניסים למקרר.
3.לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים פירורי עוגיות ומערבבים
   לקבלת תערובת אחידה.


הכנת הבצק
1.מערבבים את כל החומרים במעבד מזון, באמצעות מלוש-גיטרה לקבלת עיסה אחידה.
2.מוסיפים את הקמח למעבד וממשיכים לערבב למשך כ-10 שניות, עד שהקמח נבלע
   ומתקבלת עיסה אחידה. 
3.על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-1 ס"מ
4.באמצעות חותכן בצורת עיגול קורצים עיגולים בבצק.
5.מחממים את התנור לחום של180 מעלות
6.באמצעות שקית זילוף או כפית מניחים את המילוי במרכז העיגול ומהדקים
   את הבצק לצורת משולש, ומניחים בתבנית אפייה.
7.לאחר שחום התנור הגיע ל180 מעלות מכניסים את התבנית
   לאפיה למשך כ15 דקות.

ערן דה בר הוא שוקולטייר מקצועי, המתמחה בסדנאות שוקולד,
למבוגרים ולילדים. לפרטים:077-6160061, 052-2074214

 

אין תגובות

השאר תגובה