מתכון ללחם תפוחי עץ
לכבוד ראש השנה: מתכון ללחם תפוחי עץ בליווי קינמון, שקד קלוי בזיגוג דבש, באדיבות שף רשת סיציליאנו – אור קרבלניק.
המצרכים למילוי:
3תפוחי עץ ירוקים מסוג סמיט
4כפות דבש
1כף סוכר
50גרם שקד לבן פרוס קלוי
2כפיות קינמון
מצרכים לבצק:
3.5כוסות קמח לבן מנופה
1.5כפיות מלח
2כפיות שמרים יבשים
1כף סוכר
1.5כוסות מים פושרים
2כפות שמן זית.
כף דבש
אופן הכנה:
1.חותכים את תפוחי העץ לקוביות של חצי על חצי סנטים
2.אם אין באפשרותכם שקד קלוי ניתן לקלות על מחבת יבש בחום נמוך עד שמשחים מעט השקד.
3.מקפיצים את קובית התפוחים על מחבת יחד עם הסוכר והקינמון עד לריכוך עדין (כאשר מזלג או קיסם מחליקים בקלות בנעיצת התפוח).
4.מערבבים את מסת תפוחי העץ ביחד עם השקדים הקלויים כל עוד המסה חמה ונותנים למסה להצטנן.
בינתיים נכין את הבצק:
אל תוך קערה שופכים את הקמח המנופה יחד עם המלח ויוצרים גומה קטנה באמצע, אל הגומה שופכים את הסוכר והשמרים ומכסים מעל בקמח מן הצדדים.
מוזגים את כף הדבש, מוזגים את תערובת התפוחים שהצטננה ומערבבים היטב תוך כדי מזיגת המים והשמן (מומלץ לערבב בעזרת כף עץ) יש למזוג כל פעם מעט עד שיתקבל לנו בצק אחיד.
לאחר איחוד הבצק מקמחים משטח עבודה ומתחילים בעבודת הלישה, יש ללוש כ7-8 דקות עד שהבצק נעשה גמיש ודביק אך כזה שלא נדבק לנו לידיים ובין האצבעות. (ניתן גם ללוש במיקסר בעזרת וו גיטרה במהירות איטית למשך 5-6 דקות) אני מעדיף ללוש עם הידיים בשיטה הקלאסית, כך אני מפחית את הסיכון שהבצק יקרע עם תערובת התפוחים.
מקמחים תבנית אינגליש קייק קוטר28*10.5 או תבנית עגולה או איזה צורה שתרצו, מתפיחים כ-60 דקות ומכסים במגבת או בניילון.
הכינו מראש תנור ל-200 מעלות וברגע שהבצק יכפיל את נפחו נזגג אותו בכפית דבש ולאחר מכן לאפייה של 30-40 דקות.
רשת סיציליאנו
מציעה חוויה קולינארית איטלקית, הודות למנות העשויות ממיטב חומרי הגלם, משירות מהיר, כמו גם מדילים וממבצעים שונים והכל במחירים נוחים.
תפריט הרשת עשיר ומציע מגוון רחב של מנות כמו: פיצות, פסטות, סלטים, קלצונה, קינוחים, ארוחות ילדים ועוד. ההזמנה נעשית בדלפק ההזמנות בסיומה מקבלים זמזם, אשר מהבהב כשהיא מוכנה.
צילום: אור קרבלניק.