מתכון לסופגניות שוקולד צ’יפס
מתכון קליל לסופגניות שוקולד צ’יפס מהירות ללא שמרים בתוספת שוקולד
כמות: 15-20 יחידות | רמת קושי: קל | זמן הכנה כולל: שעה
לסופגניות:
1 ביצה L
200 מ”ל (1 מכל) שמנת חמוצה
25 גרם (2 כפות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1 כף ברנדי או רום
180 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד פרה מריר/חלב/לבן קצוץ דק
לטיגון:
1 ליטר שמן קנולה או סויה
לקישוט:
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
• בקערה גדולה טורפים יחד ביצה, שמנת חמוצה, סוכר, וניל, מלח וברנדי לתערובת אחידה.
• מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שאחיד.
• מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בבלילה.
• מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
• בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
• מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
• לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר.
טיפים ושדרוגים:
• מומלץ להגיש את הסופגניות כמה שיותר טריות אז הן במיטבן
• במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות
• חשוב לא לותר על הברנדי או הרום בבצק משום שהאלכוהול תורם לכך שהסופגניות לא יספגו יותר מדי שמן
*המתכון באדיבות רגע מתוק של עלית ונטלי לוין