מתכון לעוגת גבינה ופסיפלורה לשבועות
לקראת שבועות דוכן העוגות והקינוחים של אורית מורן מיריד האוכל בדיזנגוף סנטר מציע מתכון קיצי ורענן לעוגת גבינה ופסיפלורה
המרכיבים לבסיס
75גר’ חמאה
2כפות סוכר
¾ 1כוסות פירורי ביסקוויטים
ממיסים חמאה וסוכר בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ובוחשים היטב.
מהדקים את התערובת בשכבה אחידה אל תחתית תבנית מתפרקת עגולה משומנת בקוטר24 ס"מ.
המרכיבים למלית
1/3כוס מים
1שקית (14 גר’) ג’לטין
4חלמונים +1 ביצה
1כוס סוכר
500גר’ גבינה לבנה5%
שקית סוכר וניל
1מיכל שמנת מתוקה
לזיגוג
150גר’ דקורג’ל ניטרלי
תוכן של שתי פסיפלורות גדולות
הכנת המלית
1.משרים את הג’לטין במים במשך כ-10 דקות.
2.מקציפים חלמונים עם ביצה וחצי כמות הסוכר לקצף תפוח ובהיר.
3.מחממים את הג’לטין והמים במיקרוגל כ-20-30 שניות ומערבבים לתערובת חלקה.
מוסיפים לקצף ומקציפים עוד כדקה.
4.מערבבים גבינה, סוכר וניל ויתרת הסוכר לתערובת אחידה. מקפלים את הקצף לתערובת
הגבינה.
5.מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לתערובת הגבינה.
6.יוצקים את מלית הגבינה על בסיס הביסקוויטים ומקפיאים לשעה.
7.מערבבים דקורג’ל לקבלת מרקם חלק. מוסיפים את תוכן הפסיפלורות ומערבבים.
יוצקים על העוגה ומחליקים.
מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות לפני ההגשה.
יריד האוכל של דיזנגוף סנטר מתקיים מדי חמישי ושישי
דיזנגוף סנטר, דיזנגוף50, תל אביב
מיקום: בנייןBהצפוני בקומת הכניסה ובקומת המרתף
כניסה משערים2, 4 ו- 6.
חמישי:12:00 – 20:00 | שישי: 10:00- 16:00
טלפון:03-6212400
צילום עידן ארז