מתכון לפלאפל ליום העצמאות

פלאפל של החומוסייה של זרזיר כרמי יוסף צילום פאולין שובל

מתכון לפלאפל ליום העצמאות:

מתכון להכנת פלאפל בייתי  – באדיבות החומוסייה של זרזיר בכרמי יוסף

חומרים להכנת 1 ק”ג (כ- 35 ) כדורי פלאפל:
חצי קילו גרגירי חומוס מסוג הדס קטנים כאלו שקונים בשוק בחנות תבלינים
צרור כוסברה
צרור פטרוזיליה
בצל אחד גדול
5 שיני שום
מלח גס
פפריקה
פלפל שחור
חוואייג’ למרק
אבקת אפיה
פירורי לחם מוזהבים

פלאפל  של החומוסייה של זרזיר כרמי יוסף צילום פאולין שובל
פלאפל של החומוסייה של זרזיר כרמי יוסף צילום פאולין שובל

אופן ההכנה:
1. משרים את גרגרי החומוס לפחות 12 שעות, במהלכם שוטפים לפחות 3 פעמים.

2. לאחר 12 שעות שוטפים ומניחים במסננת.

3. טוחנים את הגרגירים דק במעבד מזון ושופכים לקערה גדולה.

4. טוחנים לפי הסדר במתכון: בצל. שום פטרוזיליה וכוסברה עד עיסה אחידה

5. מוסיפים את התבלינים וחצי כוס מים וטוחנים.

6. מוסיפים את פירורי הלחם ועוד חצי כוס מים וממשיכים לטחון.

7. שופכים לקערה ומערבבים בידיים לעיסה אחידה.

8. שומרים במקרר כשעתיים.

9. אחרי שעתיים אפשר לטגן בשמן עמוק (אבל שלא יהיה חם מידי כדי שלא יישרפו) או להכין כדורים , להניח על גבי תבנית עם נייר אפיה ולאפות בתנור.

10. בתיאבון!

 

אין תגובות

השאר תגובה