מתכון לקליפות תפוזים מסוכרים

2.1.2012המסעדה הקטנה

החורף מגיע ואיתו גם השעות הרבות לבילוי בבית – אז הנה רעיון טעים במיוחד לפעילות חורפית עם כל התפוזים, מתכון לתפוזים מסוכרים שאפשר להכין בקלות (אך בזהירות!) עם הילדים:

המצרכים
5-6 תפוזים שטופים היטב עם קליפה עבה
4כוסות סוכר לבישול
כוס וחצי מים
מעט סוכר לציפוי

ההכנה
חותכים את החלק העליון והתחתון של התפוזים.
חותכים את החלק המרכזי לארבע, מוציאים את הפנים ומקלפים את הקליפה.
חותכים את הקליפות לרצועות יפות.
מרתיחים את הקליפות עם מים בסיר קטן למספר דקות להוצאת המרירות.
שופכים את המים וחוזרים על הפעולה עוד פעמיים.
מרתיחים בסיר גדול את הסוכר והמים לכ-10 דקות.
מוסיפים את הקליפות ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהקליפות מקבלות גוון שקוף (כשלשת רבעי שעה)
מסננים את הקליפות מהמים ומגלגלים אותם בסוכר יבש.
מרדדים את הקליפות בסוכר יבש על השייש ומשאירים להתקרר בחוץ כ-5 שעות.
אפשר גם: לטבול את הקליפות בזהירות בשוקולד מריר מומס.

את הקליפות אפשר לאכול מיד או… לאחסן בצנצנת אטומה או לעטוף בצלופן ולקשור בסרט ולהביא מתנה לחברים בני משפחה.
אפשר גם לפתוח דוכן חורפי של לימונדה ופרי הדר במדרכה שמול הבית.

בתיאבון.
 

אין תגובות

השאר תגובה