עוגת תפוזים בחושה
החומרים ½ 1כוסות סוכר ¾כוס שמן קנולה 3ביצים 2שקיות אבקת אפיה 2שקיות סוכר וניל ¾כוס קוקוס טחון ½ 2כוסות קמח 1כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
ההכנה • מחממים תנור לחום בינוני180-200 מעלות. • בקערה גדולה שמים את החומרים לפי הסדר הבא ומתחילים לערבב: שמן, ביצים, סוכר, סוכר וניל. בהמשך מוסיפים את הקוקוס ומיץ התפוזים ולבסוף את אבקת האפייה והקמח עד לקבלת עיסה אחידה. • משמנים בחמאה תבנית אפיה עגולה. • יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ-40-50 דקות. • אחרי שהעוגה מוכנה יש אפשרות להוסיף: ½כוס מיץ תפוזים טרי מעורבב עם2 כפות אבקת סוכר. לשפוך על העוגה בעודה חמה.
עוגיות פריכות עם ריבה וקליפות תפוזים
חמרים 100גרם חמאה רכה ¼כוס סוכר 1ביצה 2כוסות קמח ½שקית אבקת אפיה
חומרים למילוי 150גרם קליפות הדרים מסוכרות 4כפות ריבת תפוזים או מכל סוג אחר
ההכנה • שמים בקערה גדולה את החמאה, הסוכר, הביצה, הקמח ואבקת האפייה ומעבדים תוך כדי לישה לבצק אחיד. • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה בעובי של 2-3 מ"מ. • מורחים כל עלה בריבה ומעל מפזרים1/3 מכמות קליפות ההדרים המסוכרות. • מגלגלים לגליל ופורסים לפרוסות בעובי3 מ"מ. • מניחים את העוגיות על תבנית מרופדת בנייר אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה • אופים בחום בינוני כ-10-15 דקות.
את תמי ואת סדנת הבישול לילדים, מבשלים עם תמי, תוכלו לפגוש מדי יום שלישי בקניון שרונים, בין השעות17:00-19:00.
|