מתכון פסטה מוקפצת עם ירקות וזיתים

פסטה מוקפצת עם ירקות וזיתים שחורים מהמטבח הבריא של ציונה מלמן:


רכיבים:

1חבילת אטריות עשויות אורז / כוסמת – לאחר בישול (אפשר להשתמש כשהן עוד חמות מהבישול או לצנן אותן ולהשתמש בהן קרות)
1בצל חתוך לרצועות דקות או קצוץ
½כוס פרחי ברוקולי–חתוך לחתיכות קטנות
½כוס פרחי כרובית–חתוך לחתיכות קטנות
½כוס קישואים או זוקיני- חתוכים לחצאי ירח או קוביות קטנות
2כוסות עלי תרד או עלי תרד טורקי
4עגבניות מקולפות וחתוכות לקוביות
2-3שיני שום מרוסקות
6-8זיתים שחורים מחורצנים וקצוצים
קופסת רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
1כף שמן זית
*אני ממליצה להשתמש במוצרים אורגניים
 

ההכנה:

• לטגן במעט מים את הבצל במחבת (רצוי מחבת קרמי למניעת הידבקות המזון) כמה דקות. השיטה היא להשתמש במעט מים ולהוסיף כל2-3 דקות כף מים למחבת.
• להוסיף רסק עגבניות ואת שאר הירקות חוץ מהתרד והזיתים. לבשל כ-10 דקות עד שכמעט מוכן לאכילה. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד רסק עגבניות או מים לקבלת כמות נדיבה של רוטב.
• להוסיף את התרד, הזיתים ושמן הזית ולבשל דקה נוספת. לטעום ולתקן טעמים.
• לכבות את האש, להוסיף את האיטריות המבושלות ולערבב. להגיש מיד.

תוספות אפשריות:
-אפשר להוסיף מעל המנה רוטב פסטו לקבלת מראה ירוק ועשיר. עדיף ללא גבינה
-אפשר להוסיף שעועית ירוקה, עלי מנגולד או אפונה.

טיפ לאטריות: מומלץ לבשל כמות גדולה פי שניים מהדרוש. את האטריות בהן לא משתמשים בארוחה הקרובה אפשר לשים במקרר לכמה ימים ולשלבן במנות שונות במהלך השבוע.
פשוט מוסיפים את האטריות הקרות למחבת עם הרוטב והירקות בסוף הבישול לכמה דקות והרי לכם מנה מוכנה וטעימה.

—-

ציונה מלמן היא שפית ומנחה לתזונה‏ואורח חיים בריא. מלמדת ריפוי דרך תזונה, חיבור בין גוף לנפש, בישול בריא ומודעות אקולוגית, מייסדת המטבח שלחוות הבריאות אלומות,חיברה מתכונים רבים לספרי בישול בריא. בוגרת ביה"ס באריזונהconscious eating ובעלת תעודת שף של אוכל חי גורמה, Tree of Life,אריזונה. מעבירה סדנאות, הרצאות וייעוץ אישי בנושאי תזונה ואורח חיים בריא.
למידע נוסף, טיפים, מתכונים והרשמה לסדנאות באתר הבית של ציונה מלמן: www.Tzionamelman.co.il  
בטלפון:074-7030879 או באימייל: office@tzionamelman.co.il
 


 

אין תגובות

השאר תגובה