מתכוני גבינה לשבועות
טירופיטיקיה – כדורי גבינה מטוגנים
מתכון כדורי הגבינה המטוגנים הזה הגיע אלינו מהמטבח הים תיכוני הפשוט והטעים של יוון.
החמרים
250גר’ גבינת פטה מפוררת
250גר’ גבינת טל העמק מגורדת
150גר’ קמח
¼כוס חלב
2ביצים
בזיליקום קצוץ
שמן לטיגון עמוק
איך מכינים?
מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד ליצירת בצק דביק ואחיד. ממלאים כפית מבצק הגבינה ובעזרת כפית נוספת דוחפים את התערובת לשמן עמוק שחומם מראש לחום בינוני ומטגנים כדקה מכל צד.
הגשה
מוציאים את הלביבות לצלחת מכוסה בנייר סופג, ממפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים.
המתכון באדיבות פרתם- הדרכות ואירועים קולינרים
לביבות גבינה
החומרים:
1חבילה גבינה לבנה9%
1ביצה
3כפות גדושות קמח
½כפית אבקת אפיה
1כף סוכר
2שקיות סוכר וניל
שמן לטיגון
איך מכינים?
• שמים את כל החומרים בקערה ומערבבים לעיסה אחידה ללא גושים.
• מחממים מחבת עם שמן (לא עמוק).
• בעזרת כף יוצקים את הבלילה למחבת ומטגנים2-3 דקות משני הצדדים.
אפשר להגיש עם זילוף של סירופ שוקולד או סירופ מייפלאו”סתם”כך.
מגישים חם.
מקלות גבינה מלוחים
החומרים:
250גרם מרגרינה או חמאה רכה
¾כוס מים חמים
1כפית מלח
150גרם גבינה צהובה מגוררת או כל סוג גבינה קשה לטעמכם
3כוסות קמח רגיל
1ביצה למריחה (לא לבצק)
איך מכינים?
• בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הבצק ולשים לבצק אחיד.
• על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי2.5-3 מ”מ
• מורחים את הבצק בביצה טרופה.
• בעזרת סכין חותכים את הבצק לרצועות ברוחב½ 1ס”מ ובאורך5-7 ס”מ.
• אוחזים בשני הקצוות של כל פס חתוך ומסובבים לכיוונים נגדיים לקבלת סליל.
• מניחים את הסליל בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
• אופים בחום גבוה7-10 דקות או עד שרואים שהמקלות הזהיבו.
בלינצ’ס במילוי גבינה מתוקה
החומרים הדרושים לעלי הבלינצ’ס (6-8 יח’):
1 ½כוסות חלב
¾כוס קמח
2ביצים
2כפות שמן
½כפית מלח
1כפית סוכר
מעט שמן לשימון המחבת
איך מכינים?
• בקערה גדולה שמים את כל החומרים לבלילה ומערבלים בעזרת מטרפה ידנית או מערבל חשמלי.
• מחממים מחבת טפלון ומשמנים קלות.
• בעזרת כף מצקת מוזגים את הבלילה למחבת ומטלטלים את המחבת עד שהתערובת ממלאת את כל תכולת המחבת (עלה הבלינצ’ס צריך להיות דק. אם נשארים עודפי בלילה ניתן לשפוך אותם בחזרה לקערה).
• מטגנים2-3 דקות ובעזרת מרית הופכים צד לעוד 2 דקות.
• מוציאים לצלחת שטוחה וממשיכים באותה פעולה עד לסיום הבלילה.
החומרים הדרושים למלית:
2חבילות גבינה לבנה (500 גרם)
3כפות אבקת סוכר
1כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל
100גרם צימוקים
גרדת לימון מ-¼לימון
אופן הכנת מילוי הבלינצ’ס:
• מורחים כל עלה של בלינצ’ס בשכבה של ממרח גבינה.
• מגלגלים או מקפלים לריבוע.
• מניחים בתבנית ומחממים2-3 דקות בתנור לפני ההגשה.
• אפשר להגיש עם כפית שמנת חמוצה או לבזוק מעט אבקת סוכר.
3המתכונים האחרונים באדיבות תמי סול שמפעילה סדנאות בישול ואפיה לילדים בקניוני ריט ברחבי הארץ במהלך שבועות
ולמה באמת נהוג לאכול מוצרי חלב בשבועות?
כשרות -אחת האמונות היא כי אחרי מתן תורה, התקבלו חוקי הכשרות והאיסור על אכילת הבשר והחלב ומאחר ובני ישראל עדיין לא היו בקיעים בחוקי הכשרות ומה שבטוח הם העדיפו להתנזר מבשר.
התעלות רוחנית -אמונה אחרת גורסת כי המנהג הגיע מהרצון להתעלות במעמד הר סיני לדרגת האדם הראשון שמסתמן כמו בחור טוב שחי כנראה במצפה בגליל בהרמוניה עם הטבע ואכל טופו…
צמחונות-אמונה מוזרה נוספת שנשמעת יותר כמו אמונה הודית ג’אינית, היא כי לבני ישראל היה קשה לפגוע בבעלי החיים שהקשיבו בקשב רב למתן תורה…
עגל הזהב -והסברה האחרונה – אכילת הבשר נקשרה לחטא עגל הזהב בניגוד לתורה הטהורה שהיא כמו מזון ומשקה רוחני גם יחד ממש כמו חלב שהאדם יכול להתקיים רק עליו.