סדנת בישול עם השף ניקי גרנר ומתכונים בשילוב טונה
20.2.2014שחר בן אברהם
רוצים לרענן את תפריט ארוחות הערב של הילדים? בסדנת הבישול הידידותית לילדים של השף ניקי גרנר קיבלנו המון רעיונות ומתכונים.
תגידו שלום לחביתה ולקוטג’…
כשהוזמנתי לסדנת בישול של סטארקיסט, לא האמנתי שמעבר לחוויה של סדנת בישול משולבת – אבא ובת מתבגרת, יצאו גם מאכלים טעימים ורעיונות מפתיעים למנות המבוססות על סדרת המעושנים טונהמקרלסלמון.
לסדנה הגענו אני והבת בת ה-14 שיודעת לאכול טוב וגם קצת לבשל אבל בנושא טונה מקופסה מסכמת שהיא ‘אוהבת טונה עם כלום’ או מקסימום טונה עם מיונז.
בפתיחת הסדנה קיבלנו סקירה על תהליכי הדייג, הייצור ובקרת האיכות של מוצרי סטארקיסט ועל חשיבות דג הטונה כמרכיב תזונה חשוב לכל גיל. גם כאן הופתענו לגלות שבשימורים אין חומרים משמרים ותהליך האריזה כולל עיקור חיידקים שבזכותו אין צורך בחומר משמר.
לאחר מכן הגיע שלב העבודה המעשית, התחלקנו לשולחנות העבודה, כל זוג בחר את המאכל המתכון אותו הוא מעוניין להכין. בין היתר היו: קדאיף פילה טונה מעושן, ריזוטו פילה טונה מעושן שמפניון ואספרגוס, פסטה ירקות וטונה, סלטים, קציצות דגי טונה, מאפים, סלטים וכמובן סושי. הריזוטו היה המועדף עלינו והחלטנו להיעזר בשף ניקי גרנר שמסתובב בין שולחנות העבודה, טועם ומייעץ.
טורטיות במילוי טונה – באדיבות סטארקיסט.
התחלנו בהכנת ציר הירקות שכלל כרישה, בצל, ראש סלרי, פטרוזיליה, קישוא, גזר, תבלינים וכל קליפות הירקות מהשולחנות השכנים (טריק שלמדתי בסדנה אחרת). כשהציר התחיל לבעבע ולמרק היה טעם טוב התחלנו בהכנת הריזוטו, טיגון קל של האורז והוספה קבועה של הציר הרותח (!) דרך מסננת לאחר כ-25 דקות, וקיבלנו ריזוטו נהדר. קופסת הטונה שפתחנו נגמרה מהטעימות ומיד פתחנו קופסה נוספת. ערבוב קל והורדנו מהאש (היות והטונה לא צריכה להתבשל, מוסיפים אותה ברגע האחרון לפני ההורדה מהאש), הוספת גרידת לימון פרמז’ן מגוררת לפי הטעם ולהגיש.
לקראת סיום ההכנות בעמדות, ניקי הכין מנת פסטה פנה טונה וירקות צלויים שקיבלה טעם מעושן נהדר. בסוף הסדנה התכנסנו לארוחה שכללה יין ואת כל המנות שהוכנו על ידי המשתתפים.
לסיכום, מעבר לחווית הסדנה, התווספו לנו מתכוני טונה מעושנת לארוחת הבוקר והערב הביתית.
מאפה פיקנטי עם טונה וסלט בצד – השף בני סיידא.
מאפה פיקנטי במילוי טונה – של השף בני סיידא
מתכון ל-6 מנות.
חומרים:
600גרם בצק עלים מרודד דק (פילאס תורכי)
למלית:
1קופסה נתחי טונה סטארקיסט בעישון טבעי, מסוננת (160 גרם)
1קופסה נתחי טונה סטארקיסט עם פלפל חריף או עם לימון, מסוננת (160 גרם)
1/3כוס שמן זית
1בצל סגול, קצוץ דק מאוד
4שיני שום קצוצות
1/2 1פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות קטנות
1זוקיני חתוך לקוביות קטנות
1סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות
מלח, פלפל שחור גרוס
1עגבנייה קצוצה דק
1כוס עשבי תיבול קצוצים (שמיר, עירית, טימין, פטרוזיליה)
2ביצים קשות, קצוצות
לציפוי:
1ביצה טרופה
לסלט:
5עגבניות קצוצות דק וסחוטות ממיץ
1בצל סגול, קצוץ דק
6שיני שום פרוסות
1/2פלפל חריף נקי מגרעינים וקצוץ
חופן עלי רוקט קצוצים גס
מלח לפי הטעם
2כפות חומץ בלסמי
1/3כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1.להכנת המלית: מחממים במחבת גדולה שמן זית. מוסיפים את הבצל, השום, הפלפלים והזוקיני ומטגנים תוך כדי בחישה10 דקות. מוסיפים את הפטריות והעגבנייה ומתבלים במלח ובפלפל. מטגנים עוד10 דקות, מסירים מהלהבה, מצננים ומעבירים לקערה. מפוררים את שני סוגי הטונה. מוסיפים לקערה את הטונה, עשבי התיבול והביצים הקשות, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
2.מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות) ומרפדים תבנית בנייר אפייה. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומחלקים ל-12 ריבועים שווים. מניחים במרכז כל ריבוע מעט מהמלית, אוספים את שולי הבצק מעל המלית ומהדקים לצרור. מניחים את כל הצרורות בתבנית האפייה. מברישים את הצרורות בביצה טרופה ואופים בתנור כ- 25 דקות עד להזהבה. מגישים חם עם סלט.
מיני טארטלטים עם טונה – צילום: דני לרנר
מיני טארטלטים במילוי פילה טונה מעושן – של השפית מיכל לוי אלחליל
מתכון לכ-20- 25 יחידות בתבנית מאפינס קטנים
המרכיבים:
לבצק:
100גרם חמאה
3/4כוס קמח (125 גרם)
1/2כוס קמח תפוחי אדמה (60 גרם)
1כפית מלח
1חלמון
2כפות מים
למילוי:
2חבילות פילה טונה מעושן סטאריקסט, מפורר ומסונן
1חציל בינוני חתוך לקוביות קטנות
250גרם עגבניות שרי
7כפות שמן זית
1ענף טימין
מלח ופלפל
תבנית מאפינס/שקעים קטנים
אופן ההכנה:
1.שמים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים בכל פעם למספר שניות עד לקבלת גוש בצק. מוציאים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח. מעבירים למקרר לשעה לפחות לפני השימוש (ניתן לשמור4 ימים במקרר).
2.על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול בעובי0.5 ס”מ. קורצים מתוכו עיגולים התואמים את גודל השקעים, כך שירפדו גם את השוליים. מרפדים את השקעים בתבנית בבצק ומהדקים היטב. מורחים נייר כסף בחמאה וחותכים לריבועים בגודל4*4 ס”מ. מהדקים את נייר הכסף עם הצד המרוח בחמאה לבצק, מצננים10 דקות במקפיא ואופים בחום של 175 מעלות כ-15 דקות, או עד להזהבה.
3.למילוי: מחממים תנור ל-200 מעלות. מערבבים את קוביות החציל עם 3 כפות שמן זית ומתבלים בחצי כפית מלח. מעבירים לתבנית ואופים כ-10 דקות, או עד להזהבה. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות. חוצים את עגבניות השרי לשניים, מערבבים עם שמן הזית שנותר, מפזרים מעל עלי טימין ומעט מלח ואופים כ-25 דקות, או עד שהעגבניות מתכווצות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר יחד עם קוביות החציל.
4.הרכבת המנה: בקערה בינונית מערבבים יחד את החצילים, העגבניות והטונה. ממלאים את הטארטלטים ומגישים מיד.