סלט קוסקוס לכבוד המימונה
זה לא בדיוק המתכון המקורי לקוסקוס מבית סבתא מקזבלנקה, אבל קבלו לכבוד המימונה, גרסא אביבית וקלילה להכנה של סלט קוסקוס בגרסא חלבית הפעם.
החומרים:
1שקית קוסקוס להכנה קלה ומהירה
¼כוס גבעולי פטרוזיליה קצוצים
8-10גבעולי נענע קצוצים
10גבעולי כוסברה קצוצים
7גבעולי בזיליקום קצוצים
5-6כפות שמן זית
½כוס מיץ לימון טרי
2פלפלים אדומים
2פלפלים צהובים
3פלפלים ירוקים
הפלפלים: קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 בצל בינוני פרוס
2-3שיני שום כתושות
לפי טעם¼כפית מלח, פלפל שחור
כ-400 גר’ גבינה מלוחה, או גבינת עזים, או בולגרית חתוכה לקוביות בינוניות
ניתן לעטר בשקדים קלויים (אם הילדים מעל גיל5 כמובן…)
ההכנה:
1.מכינים את גרגירי הקוסקוס בהתאם להוראות ההכנה, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, קוביות הפלפלים, השמן, מיץ לימון, השום, מלח והפלפל השחור ומערבבים היטב ומכניסים למקרר לשעה.
2.מניחים בקערה מרכזית ומפזרים מעל את הגבינה והשקדים ומגישים.
במתכון באדיבות קוסקוס מזון, יצרני סדרת קוסקוס זה משפחה חמה