עוגות מהאגדות

ספר חדש של נגה חיטרון מגלה את סודות ההכנה של עוגות מפוסלות בבצק סוכר ומביא מתכונים בהשראת סיפורי אגדה מוכרים.

מתכון לדוגמא – עוגת אלדין

זהו סיפור על ילד הרפתקן בשם אלאדין, אשר פגש במכשף רשע. המכשף הבטיח לאלאדין עושר רב, אם יסכים לזחול אל תוך מערה ולהוציא ממנה מנורה. אלאדין הסכים. הוא נכנס אל תוך המערה ומצא את המנורה, שטיח מכושף ועוד אוצרות רבים אחרים.

אלאדין סירב לתת למכשף את המנורה והמכשף הכועס כלא אותו בתוך המערה.

כעבור זמן מה גילה אלאדין כי אם משפשפים את המנורה יוצא ממנה שדון, אשר מקיים כל משאלה.

בעזרתו הצליח אלאדין לצאת מהמערה והגשים את משאלות לבו – הוא נסע ברחבי העולם על השטיח המכושף,
חיזר אחרי נסיכה יפהפייה ובנה ארמון מפואר.

החומרים הדרושים:

5מ"ל ,1 כפית אבקת CMC (מקנה גמישות וייבוש מהיר לבצק הסוכר)
1.235ק"ג בצק פיסול, מחולק וצבוע באופן הבא:

• 200גרם אדום
• 380גרם לבן
• 40גרם טורקיז
• 40גרם צבע גוף
• 30גרם צהוב
• 30גרם כתום
• 15גרם שחור
• 300גרם חום בהיר
• 100גרם חום כהה
• 100גרם צבע חול

אבקת זהב
1כמות זיגוג מלכותי
צבע מאכל שחור בג’ל
1.430ק"ג בצק סוכר צבוע ומחולק באופן הבא:

• 400גרם ירוק
• 900גרם טורקיז
• 230לבן 

1עוגה מלבנית בגודל24 ס"מX 33ס"מX 7.5ס"מ
1כמות קרם חמאה
משטח לעוגה בגודל26 ס"מX 36ס"מ

הכלים הדרושים:

מערוך
גלגלת פיצה
גליל קרטון (מגליל נייר סופג), חתוך באמצע לאורכו
סכין קטן וחד
כלי סימון
מכחול דק
כלי עצם
שקית זילוף וראש זילוף
קיסמי שיניים
ספגטי יבש
חותכן פרחים גדול
סכין בעל להב משונן

ההכנה:

להכנת השטיח:

1. מוסיפים את ה-CMCלבצק הפיסול האדום, כדי להקשות אותו. מניחים בצד כדור קטנטן (לקישוט החולצה) ומרדדים את השאר. בעזרת גלגלת הפיצה חותכים מלבן בגודל15 ס"מX 20ס"מ. מסדרים את חצאי גליל הקרטון, מקבילים זה לזה, במרחק של5 ס"מ זה מזה. מניחים את השטיח מעל לחצאי הגלילים כך שייווצרו גלים, ומניחים לייבוש במשך תשע שעות. מערבבים אבקת זהב במעט מים ומציירים דוגמה לאורך שולי השטיח שכבר התייבש. מניחים לייבוש במשך שלוש שעות נוספות. להכנת הבסיס לשטיח מרדדים230 גרם בצק פיסול לבן לצורת ענן גדול ומניחים לייבוש במשך שלוש שעות.

להכנת אלאדין:

2. הכנת המכנסיים – לשים140 גרם בצק פיסול לבן לצורת טיפה. משטחים את גב הטיפה ועושים חתך אנכי ממרכז הטיפה כלפי מטה. מעצבים את בצק הפיסול משני צדיו, כדי ליצור צורה של מכנס נפוח, ובכלי סימון מסמנים קמטים. לשים 7 גרם בצק פיסול טורקיז לצורת כדור, משטחים אותו ליצירת החגורה. לשים 15 גרם בצק פיסול טורקיז לצורת ביצה – ליצירת החולצה. יצירת השרוולים – מגלגלים את יתרת בצק הפיסול בצבע טורקיז לשני חרוטים מוארכים, ובכלי העצם יוצרים גומה בכל אחד מהשרוולים, בצדם הרחב. לכפות הידיים – לשים שני כדורים קטנים מבצק פיסול בצבע גוף לצורת טיפות. משטחים את הקצוות הרחבים יותר, ובסכין חד יוצרים חתך להפרדת האגודל וחתכים ליצירת האצבעות. מרדדים כמות קטנה של בצק פיסול לבן וחותכים משולש ליצירת חזית החולצה. לקישוט החולצה – מגלגלים שני גלילים קטנים מבצק פיסול צהוב ומשטחים את כדור בצק הפיסול האדום ששמרנו. ליצירת הנעליים לשים את בצק הפיסול הכתום לשתי טיפות. בכלי עצם יוצרים גומה בחלק העליון ומקפלים את הקצוות כלפי מעלה. הראש – לשים30 גרם בצק פיסול בצבע גוף לצורת ביצה. צובטים בעדינות את מרכז הביצה ליצירת אף ולוחצים פנימה את הצד הרחב של ראש הזילוף – לסימון הפה. בקיסם שיניים מסמנים נחיריים ועיניים. לשים שני כדורים קטנטנים מבצק פיסול בצבע עור ליצירת האוזניים ועושים בהם גומה, בעזרת כלי עצם. מגלגלים גלילים קטנטנים מבצק פיסול שחור ליצירת השיער. לטורבן – לשים 7 גרם בצק פיסול לבן לצורת כדור, יוצרים גומה עם האגודל, ובסכין חד יוצרים חתך קטן בחזית הטורבן. לשים כמות מזערית של בצק פיסול צהוב לצורת טיפה, משטחים אותה ומסמנים עליה סימנים, כך שתיראה כמו נוצה. מרדדים את שארית בצק הפיסול הצהוב וחותכים ממנה צורת קשת ליצירת צווארון עומד.

3. הרכבת אלאדין – מקפלים את המכנסיים באזור הברכיים ומעצבים את קו המותניים, כך שהדמות תישען לאחור. נועצים ספגטי באמצע המכנסיים, משאירים קצה ארוך שישמש כתומך עד לראש. נועצים על הספגטי את החגורה והחולצה ומדביקים מלפנים את קישוטי החולצה. נועצים את הצווארון והראש על קצה הספגטי. מדביקים את האוזניים וממקמים את הטורבן על הראש, מדביקים את הנוצה על הטורבן. מדביקים את השיער ומציירים עם צבעי המאכל בג’ל את תווי הפנים. נועצים קיסמי שיניים בגובה הכתף של הדמות, במקביל לשטיח, ונועצים לתוכם את השרוולים ואת כפות הידיים. מניחים לייבוש במשך שש שעות. 
 
להכנת הבניינים:

4. מרדדים200 גרם בצק פיסול חום בהיר וקורצים על פי התבניות. יצירת הצריחים – מגלגלים 20 גרם בצק פיסול בצבע חול לצורת גליל, יוצרים מעין טריז כדי שאפשר יהיה לחבר אותם לפינות העוגה. עם הצד הרחב של ראש הזילוף מסמנים שלושה חלונות ויוצרים בהם חללים בעזרת סכין חד. מדביקים מתחת לכל חלון גליל דק מאוד של בצק פיסול חום כהה. יצירת הצריח – לשים 20 גרם בצק פיסול חום כהה לצורת כדור. מעצבים את הכדור לצורת טיפה ויוצרים בה מעין טריז כדי לחבר את הגג לפינת העוגה. חוזרים על הפעולות להכנת שלושה צריחי גגות נוספים. מניחים לייבוש במשך שלוש שעות.

להרכבת העוגה ומשטח העוגה:

5. מרדדים דק את בצק הסוכר הירוק לציפוי המשטח. מסירים את השוליים ומניחים לייבוש במשך שלוש שעות. מחליקים את פני העוגה בסכין בעל להב משונן והופכים את העוגה על משטח ישר. מורחים כמות נדיבה של קרם חמאה על פני העוגה ועל צדיה. מרדדים את בצק הסוכר בצבע טורקיז ומצפים את העוגה. מסירים את השוליים העודפים בגלגלת פיצה. מעבירים את העוגה למרכז משטח העוגה. מניחים מעליה את השטיח, כאשר הוא נוטה מעט קדימה. מדביקים בעזרת זיגוג מלכותי. מרדדים בצק סוכר לבן עבה וקורצים שישה פרחים בעזרת חותכן הפרחים. עם המערוך מרדדים לצורת עננים ומדביקים לעוגה. מדביקים את הבניינים לאורך צדי העוגה, בכל פינה מדביקים צריח ומעל לצריח גג. מגלגלים את שארית בצק הפיסול בצבע חול ובצק פיסול חום כהה לגלילים קטנים. מדביקים גלילים בבסיס כל צריח, ואת מה שנותר מדביקים בין הבניינים. מדביקים את אלאדין במרכז השטיח ומניחים לייבוש במשך שלוש שעות.   

אנא הקפידו להסיר את כל החלקים שאינם אכילים לפני הגשת העוגה.

המתכון באדיבות הוצאת פן וידיעות ספרים המוציאים לאור של הספרעוגות מהאגדותמאת המעצבת ואמנית הפיסול בבצק סוכר, נגה חיטרון.

על הספר:

עוגות מהאגדות מאת נגה חיטרון

עולם הקסום של עוגות מהאגדות, אוסף של עוגות המציגות אירועים ותמונות מתוך אגדות מוכרות ואהובות. כל אחת מהעוגות שבספר מתארת רק סצנה אחת מן האגדה, סצנה המייצגת את הסיפור המלא. שם תמצאו את עמי ותמי, שלגיה, פינוקיו ועוד.

בספר20 מתכונים בסיסיים להכנת העוגות, מפרט כלים ואביזרים, וטכניקות יסוד לפיסול ועיצוב בצק סוכר. כל מתכון בספר כולל הוראות מפורטות ושלבי הכנה מצולמים, וכמובן –את סיפור האגדה, זמן איכות להורים וילדים.
עוגות מעוצבות נעות על הקו הדק שבין יצירת אמנות למאכל. לעיתים מדובר ביצירה כה יפה שהיוצרים או הקונים מעדיפים שלא לאכול ממנה:
 
נגה חיטרון בעלת תואר ראשון בעיצוב גרפי. בשנת99′ החליטה להחליף את הבד בבצק וכך הצליחה לשלב בין שתיים מאהבותיה הגדולות –עיצוב ואפייה. עוגות מהאגדות הוא ספרה החמישי. ספריה הקודמים יצאו לאור בארצות הברית.

151עמודים במחיר98 ₪

 

אין תגובות

השאר תגובה