עוגת ריקוטה פרסקה ותפוחי-עץ לראש השנה
5.9.2010המסעדה הקטנה
לקראת ראש השנה השף מיקי שמו מציע לגוון עם מתכון לעוגת חג מיוחדת וטעימה עם תפוחי- עץ, קינמון וגבינת ריקוטה עשירה מבית מחלבות גד:
חומרים
לתבנית קוגלהוף קוטר22 או תבנית עגולה בקוטר 26:
להכנת תפוחי העץ המתובלים:
תפוח עץ גרנד סמית (הזן הירוק-חמצמץ) קלוף וחתוך לקוביות קטנות
כף מיץ לימון סחוט טרי
2כפות סוכר
כפית קינמון
להכנת העוגה:
250גרם גבינת ריקוטה פרסקה של גד מהמעדניה
200גרם חמאה רכה
כוס (200 גרם) סוכר לבן
3/4כוס (150 גרם) סוכר חום
כפית תמצית וניל
5ביצים M(גודל בינוני)
מיכל(250 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי כוס אבקת שקדים
כפית אבקת אפיה
2.5כוסות (280 גרם) קמח מנופה
לקישוט: אבקת סוכר
אופן ההכנה:
1.בקערה מערבבים את קוביות תפוחי העץ, מיץ הלימון,2 כפות הסוכר והקינמון
2.מחממים תנור ל-170 מעלות
3.במיקסר עם וו גיטרה(בצורתK)מערבלים את החמאה, הסוכר הלבן והחום ותמצית הוניל במשך5
דקות, במהירות בינונית. לאחר מכן מוסיפים את הביצים אחת-אחת ולאחריהן את השמנת המתוקה.
משיכים לערבל עד לקבלת בלילה אחידה
4.מורידים את מהירות המיקסר למהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את גבינת הריקוטה,
אבקת השקדים ואבקת האפיה. מערבלים עד לקבלת בלילה אחידה.
5.מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבלים עד להאחדה בלבד. עוצרים את המיקסר.
6.מוסיפים את קוביות תפוחי העץ ומערבבים ידנית ובעדינות בעזרת מרית
7.יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים50 דקות, עד אשר סכין הננעצת במרכז העוגה יוצאת עם
מעט פירורים. מצננים בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
בתאבון ושנה טובה ומתוקה