עוגת תפוחים קלה ומהירה להכנה: מתכון של ארז קומרובסקי

ארז קומרובסקי
מתכון לעוגת תפוחים מהירה של ארז קומרובסקי | צילום: דן פרץ

מתכון טעים וקל של עוגת תפוחים מתוקה, שמבוססת על רעיון הקראמבל: בסיס של תפוחים ירוקים מגוררים ושכבה יפה וזהובה של בצק שטרויזל פריך.

לכבוד יום העוגה הבינלאומי שנחגג בעולם מידי שנה ב-26 לנובמבר, קבלו מתכון של השף והאופה ארז קומרובסקי לעוגה מהירה, טעימה וקלה להכנה. מתאים לאפייה עם ילדים, שיוכלו לעזור להכין את הבצק, לשטח את התפוחים בתבנית או לפזר אבקת סוכר בסוף…

 

עוגת תפוחים

רכיבים

לתבנית פיירקס מלבנית:

  • 12 תפוחים ירוקים מזן גרני סמית
  • כף אחת של חמאה רכה לשימון התבנית
  • מעט מיץ לימון סחוט

לבצק שטרויזל:

  • כוס ו-1/3 (200 גרם) קמח לבן
  • כוס ו-1/3 (200 גרם) סוכר
  • קורט קינמון טחון
  • קורט אגוז מוסקט מגורר
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.

2. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ומגררים בפומפיה גסה.
מעבירים לקערה, סוחטים מעט מיץ לימון (כדי למנוע השחרה) ומערבבים.

3. מכינים את הבצק:
מערבבים בקערה קמח, סוכר, קינמון ואגוז מוסקט.
מוסיפים קוביות חמאה ומשפשפים את הרכיבים בין כפות הידיים, עד שנוצרים פירורים קטנים.

4. משמנים את התבנית בחמאה ומשטחים בה את התפוחים המגוררים בשכבה אחידה.
מעבירים לתבנית את פירורי השטרויזל ומשטחים מעל התפוחים.

5. אופים בתנור החם כ-40 דקות, עד שהבצק מזהיב יפה.

מניחים להתקרר מעט ואם רוצים מאבקים באבקת סוכר לפני ההגשה.

 

מתכון לעוגת תפוחים
עוגת תפוחים קלה וטעימה… בתיאבון | צילום: דן פרץ

 

בתיאבון ויום עוגה שמח!

לעוד מתכונים באתר סוגת: לחצו כאן…

אין תגובות

השאר תגובה