פדיאשור קומפליט

אבוט, יצרנית סימילאק, ומובילה עולמית בתחום התזונה, משיקה בישראל קטגוריה חדשה לילדים

פדיאשור קומפליט – השלמה תזונתית מלאה ומאוזנת עבור ילדים שהם אכלנים בררניים בגילאים1-10 שנים

מחקרים מראים כי50% מהילדים בישראל מוגדרים כאכלנים בררניים
אבוט, מובילה עולמית בתחום הבריאות ויצרנית סימילאק, מכריזה על השקת"פדיאשור קומפליט"(PediaSure Complete)  -המוצר הראשון מסוגו בישראל להשלמה תזונתית מלאה ומאוזנת עבור ילדים שהם אכלנים בררניים, והיחידי שהוכח מדעית כמסייע לילדים לגדול. השקת המוצר מהווה קטגוריה חדשה בתחום התזונה – תזונה לילדים שהם אכלנים בררניים – קטגוריה הקיימת בעולם מעל ל-20 שנה, ומושקת עתה בארץ לראשונה. 
אבוט היתה החברה הראשונה שהשיקה מוצר מסוג זה בעולם, בשלב הראשון בארה"ב, וכיום פדיאשור קומפליט משווק בכל רחבי העולם; אירופה, המזרח הרחוק, צפון אמריקה, אמריקה הלטינית ועוד.

אכילה בררנית: בעייה מתמשכת ויותר מאשר"שלב בחיים"
אכילה בררנית הנה בעיה משמעותית בעולם כולו; ממחקרים עולה, כי כ-50% מהילדים בעולם ובישראל הינם אכלנים בררניים. ילדים אלה צורכים מגוון מצומצם של מזונות, נמנעים מהתנסות במזונות חדשים ונוטים לצרוך כמויות קטנות של מזון. כמו כן, ילדים אלה צורכים פחות חלבון, אנרגיה, ויטמינים ומינרלים, בהשוואה לילדים בני גילם שאינם אכלנים בררניים, ולכן עלולים שלא להגשים את הפוטנציאל ההתפתחותי הטמון בהם – הן ברמה הפיזית והן ברמה ההתנהגותית. גורמים פיזיולוגיים (כגון, תיאבון, גנטיקה וגדילה) ונושאים פסיכולוגיים (כגון, מאבק על עצמאות, שינויים ברגשות ובמצב הרוח, ומידת החיבה או התקשורת השלילית שבין ההורה לילד) יכולים לגרום להרגלים שמאמצים אכלנים בררניים1-10.
רונית דוייב, מנהלת מדעית אבוט: "מחקרים מראים, כי התנהגות זו יכולה להימשך במשך כל שנות הילדות. מעקב ארוך טווח אחרי ילדים אשר בשנים המוקדמות סירבו לאכול מראה, כי אכילה בררנית ובעייתית נמשכת עד גיל9 ובמקרים מסויימים אף יותר. ההשלכות האפשריות של אכילה בררנית מתמשכת כוללות סיבוכי גדילה, התפתחות קוגניטיבית ירודה, חסכים תזונתיים, עלייה במחלות כרוניות, וסיכון מוגבר להפרעות אכילה בגיל מבוגר יותר. אכילה בררנית עלולה לעתים להוביל גם לבעיות רגשיות וחברתית כגון הימנעות ממגע, נרפות, וחוסר עניין במשחק או בלימודים". 11-14

המצב בישראל; סקר
סקר שנערך בישראל על ידיMarket Watch,במהלך חודש מאי,2011 בקרב 500 אמהות לילדים בגילאים 3-10 מצא, כי כמחצית מהאמהות אינן מרוצות מהרגלי האכילה של ילדיהן. ככל שעולה גיל הילדים, כן מחמירה הבעיה ולמעלה ממחצית לא היו מרוצות מתזונת ילדיהן עד למשך שלוש שנים(!). 78% מהאמהות ציינו כי הגורם שמפריע להן ביותר הוא ההרכב התזונתי של מאכלי ילדיהן. בעיות נפוצות אחרות היו כי שעות הארוחות הפכו למאבק ו-46% מהאמהות דיווחו כי ילדיהן לעתים מסרבים לאכול או מסרבים לאכול אוכל בריא, כגון פירות, ירקות, עוף/בשר וכד’. לנתונים נוספים מהסקר ראה נספח 1.
ד"ר עקיבא פרדקין, מומחה לרפואת ילדים, גסטרואנטרולוגיה ותזונה בילדים, בי"ח שיבא: "הורים לאכלנים בררניים יודעים עד כמה זה יכול להיות מאתגר להבטיח כי אכן ילדיהם יקבלו תזונה מתאימה. מחקרים מראים, כי ייתכנו השלכות ארוכות-טווח להתנהגות ממושכת מעין זו. יש לטפל באכילה בררנית ברצינות, מדובר בבעיה בקרב ילדי ישראל, שדורשת התייחסות מיידית. מומלץ להורים אשר מזהים את אותות האזהרה של התנהגות זו לפנות אל רופא הילדים כדי לברר כיצד יוכלו לעודד הרגלי אכילה בריאים."

תזונה מלאה ומאוזנת עוזרת לאכלנים בררניים לגדול
פדיאשור קומפליט, הנו מוצר השלמה תזונתית, הנצרך בצורת משקה, אשר הוכח מדעית כמסייע לגדילת ילדים. המוצר משווק באריזות400 גר’ בטעמים שוקו ווניל ומיועד לשתייה בכוס. פדיאשור קומפליט מכיל שילוב מלא ומאוזן של כל אבות המזון –חלבונים, פחמימות ושומן,28 ויטמינים ומינרלים, פרוביוטיקה וסיבים תזונתיים – הנדרשים לתמיכה במערכת החיסונית של הילד, גדילתו והתפתחותו ובהתאם לכמויות המומלצות לצריכה יומית. פדיאשור קומפליט הנו המותג המומלץ ביותר כיום על ידי רופאי ילדים בארה"ב, עבור ילדים שהם אכלנים בררניים15.
הצריכה היומית המומלצת של פדיאשור קומפליט הינה1-3 מנות ביום, לצד צריכת מזון רגיל.
אופן הכנת מנה:5 כפיות בתוספת 190 מ"ל מים בטמפ’ החדר, אותם יש לערבב ולאחר מכן ניתן לשתות.

אתר אינטרנט ראשון מסוגו בישראל, להורים שילדיהם אכלנים בררניים
לרגל השקת, פדיאשור קומפליט, משיקה אבוט אתר ייעודי לנושא אכילה בררנית. האתר, אשר יעלה בימים הקרובים, כולל: כלי לאבחון ילדים שהם אכלנים בררניים, מידע מקצועי בנושא מאפיינים של אכלנים בררניים, מאמרים בנושא תזונה נכונה, מחקרים, טיפים ומתכונים להכנה עם פדיאשור קומפליט. כתובת האתרwww.pediasure.co.il.

מוקד שירות לקוחות לרשות ההורים
אבוט מפעילה מוקד שירות לקוחות מקצועי ומהימן של צוות מומחים, הכולל דיאטניות קליניות ואחיות טיפת חלב, למתן מענה בכל שאלה הנוגעת לפדיאשור קומפליט ותזונת ילדים. המוקד עומד לרשות הצרכנים בטלפון מספר:1800-65-65-01 (שיחת חינם).
ניתן לרכוש את פדיאשור קומפליט ברשתות השיווק, הפארמים ובבתי מרקחת נבחרים.
כשר חלבי באישור הרבנות הראשית לישראלOU)).
גודל אריזה:400 גר’.
המחיר לצרכן יהיה בדומה למחיר סימילאקAdvanceשנמכר בכ-45 ש"ח. 

אודותAbbott Nutrition
מזה למעלה מ-85 שנה Abbott Nutritionמפתחת ומשווקת מוצרי תזונה המבוססים על המדע לעידוד הגדילה והבריאות הפיזית והכללית של אנשים בכל הגילאים. מותגים מוכרים שלAbbott Nutritionהמשווקים העולם הם סימילאק להזנת תינוקות, גיין(Gain®)מוצרי חלב לגדילה ואנשור  (Ensure®)לתזונה מלאה ומאוזנת עבור מבוגרים. החברה הנה מובילה במוצרי תזונה שהוכחו מדעית כנותנים מענה לצרכים תזונתיים מובהקים של אנשים הסובלים ממצבים בריאותיים חמורים או צרכים תזונתיים מיוחדים, כגון גלוצרנה(Glucerna®)מוצרי שייקים וחטיפים לאנשים הסובלים מסכרת.

אודות אבוט
אבוט(Abbott)היא חברה גלובלית, העוסקת במגוון תחומים בענף הבריאות. פעילותה מוקדשת לגילוי, פיתוח, ייצור ושיווק של תרופות ומוצרים רפואיים, לרבות מוצרי תזונה מכשור רפואי ואבחנתי. החברה מעסיקה קרוב ל-90,000 עובדים ומשווקת את מוצריה בלמעלה מ-130 מדינות. הודעות לעיתונות של חברת אבוט וכן מידע נוסף ניתן למצוא באתר החברה בכתובת: www.abbott.com.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לגילי שילה, סמנכ"ל"רן רהב תקשורת".

בברכה,

רן רהב
מנהל יחסי ציבור
אבוט ישראל
AB17

  Carruth BR, et al. J Am Dietetic Assoc. 2004;104:S57-S64.
2 Wright Cm, et al. Pediatrics. 2007;120:e1069-e1075.
3 Jacobi C, et al. Int J Eat Disord. 2008;41:626-634.
4 Dahl M, et al. Acta Paediatr. 1994;83:54-58;5.
5 Li Y, et al. Paediatr Int. 2001;43:651-6.
6 Smith AM, et al. Nutrition. 2005;21:14-19.
7 Dubois L, et al. Eur j Clin Nutr. 2007;61:846-855.
8 Carruth BR, Ziegler, P, Gordon, A, Barr S, Prevalence of Picky Eaters among Infants and Toddlers and Their Caregivers’ Decisions about Offering a New Food. J Am Diet Assoc. 2004; 104: S57-S64.
9 Kerzner, Oral Feeding Resistance in Young Children. ANI’s PediaSure Global Speakers Meeting, Wheeling, Illinois. November 2007. Slide 11.
10 Feldman R, Keren M, Gross-Rozval O & Tyano S. Mother-Child Touch Patterns in Infant Feeding Disorders: Relation to Maternal , Child , and Environmental Factors. J. Am. Acad. Child Adolesc. Psychiatry 2004;43(9) 1089-1097.
11 Dahl M, et al. Acta Paediatr. 1994;83:54-58.
12 Manikam R, Perman, JA. Pediatric feeding disorders. J Clin Gastroenterol. 2000;30:34-46.
13 Feldman R, Keren M, Gross-Rozval O & Tyano S. Mother-Child Touch Patterns in Infant Feeding Disorders: Relation to Maternal , Child , and Environmental Factors. J. Am. Acad. Child Adolesc. Psychiatry 2004;43(9) 1089-1097.
14 Golub MS, Keen CL, Gershwin ME, Henrickx AG. Developmental zinc deficiency and behavior. J Nutr.1995; 125:2263S-2271S.
15 Abbott Nutrition US Survey, 2010.
 

נספח1:

תוצאות סקר שנערך בישראל על ידיMarket Watch,במהלך חודש מאי,2011 בקרב 500 אמהות לילדים בגילאים 3-10 בנושא הרגלי תזונה מצא:
• קרוב למחצית מהאמהות בישראל לילדים בגילאי3-10 לא מרוצות מהרגלי האכילה של ילדיהן
• ככל שגיל הילד עולה הבעיה מחריפה – אמהות לילדים בגילאים גדולים יותר     (7-10),הביעו רמה גבוהה יותר של חוסר שביעות רצון מתזונת ילדיהם לעומת אמהות לילדים בגילאי3-6
• מעל מחצית מהאמהות מרגישות כך לאורך זמן – למעלה משנה
• מעל מחצית מהאמהות לילדים בגילאי7-10 מדווחות על חוסר שביעות רצון מתזונת ילדן לאורך זמן  -מעל3 שנים
• 78%מהאמהות ציינו כי הדבר העקרי שמטריד אותן בתזונת ילדיהן הוא ההרכב התזונתי ממנו ניזון ילדיהן:
52%מהאמהות ציינו אכילת יתר של ממתקים וג’אנק פוד
 46%ציינו כי הילד מסרב או ממעט לאכול מוצרי מזון כגון: בשר/עוף, פירות, ירקות ומוצרי חלב
אכילה מועטה מדי של מוצרי מזון חיוניים כגון פירות וירקות:
40%מהאמהות ציינו כי היו רוצות להגדיל את הצריכה של פירות וירקות בתזונת ילדיהן
56%ציינו שהיו רוצות להפחית את המרכיבים הפחות בריאים מהתפריט
כ-17% חשות שהארוחה "הופכת למאבק"

 

 

 

אין תגובות

השאר תגובה