פעילויות לכל המשפחה ביום העצמאות במכוורות ברחבי הארץ

צילום: כוורת יערת הדבש

מכוורות כחול לבן: מועצת הדבש מזמינה לחגוג את יום העצמאות ולהנות ממגוון פעילויות לכל המשפחה במכוורות ברחבי הארץ

לכבוד יום העצמאות, מזמינה מועצת הדבש את הקהל הרחב לביקור במכוורות כחול לבן ברחבי הארץ.

כיום פועלים בישראל כ- 510 דבוראים העובדים ומטפלים ב-110 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ, מתוכן 80,000 כוורות מוצבות באזורי גידול חקלאיים ומשמשות להאבקה.

 

פעילויות לכל המשפחה במכוורות בארץ:

 

מכוורת דבורת התבור בשדמות דבורה: מזמינה לפעילות יום עצמאות כחול לבן, הכוללת ביקור במכון רדיית הדבש, סיור במצפה הדבורים, הסבר וצפייה בשיא עונת גידול זחלי המשי, פעילויות יצירה לילדים הכוללות הכנת שכמיית דבורה כחול לבן, שוקולד דבש אינדיאני ונרות ריחניים ועוד.

בסיום הפעילות יעמדו לרשות המבקרים מנגלים דולקים לשימוש חופשי. ניתן להביא בשר, ירקות או כל דבר שתרצו ולהכין אותו על האש.
עלות: 49 ₪ לילד, 39 ₪ למבוגר.

טלפון לתיאום: 04-6769598, 050-5637645 אתר: www.dvorat-hatavor.co.il

 

מכוורת הבוסתן בפקיעין: ג’מאל חיר הקים את המכוורת בשנת 1977, מזמין ליהנות ביום העצמאות משילוב של אירוח כפרי דרוזי בחיק הטבע ופעילויות מגוונות להכרת עולם הדבורה- תהליך ייצור הדבש, ההיסטוריה של כפר פקיעין והעדה הדרוזית. במכוורת- סדנת יצירת נרות, קליעת סלים, מילוי בקבוקים בחול צבעוני, פינת חי ופינת ליטוף, רכיבה על גמלים ועוד.
עלות: 15-25 ₪ לסדנא. כניסה לאתר ולפינת החי + סיור- ללא עלות.
בין השעות-10:00-18:00. טלפון לתיאום: 052-2477897

 

יערת הדבש- אלוני אבא: סיור במכוורת ובמרכז המבקרים, צפייה בסרט על חיי הדבורה, לבישת חליפת דבוראים, צפייה בכוורת זכוכית והתנסות ברדיית דבש עם חלות דבש אמתיות, תוך הפעלת צנטריפוגה ידנית קטנה. הדבש זורם לחבית ומוזמנים לטעום. טלפון לתיאום: 054-4437402

עלות: למשתתף מעל גיל 5- 25 ₪

מנכ”ל מועצת הדבש, זאב מידן אומר, כי באמצעות ביקור במכוורות התיירותיות ומפגש אישי עם דבוראים, ניתן ללמוד על מורשת חקלאית חשובה וארוכת שנים בישראל, ערכי הציונות ועל דבש איכותי ישראלי כחול לבן. “כולם מוזמנים לבקר במכוורות ביום העצמאות וליהנות מפעילות חינוכית ומעשירה לכל המשפחה. במכוורות ניתן לפגוש דבוראים, לטעום, לחוות וללמוד על עולמן הקסום של הדבורים ועל חשיבותה של הדבורה בהאבקת פרחי ירקות ופירות ההופכים למזון מן הצומח” אומר מידן.

אין תגובות

השאר תגובה