פעילויות לקבוצות ו-ODT בקיבוץ חפץ חיים

באדיבות החווה של חווה

ODT) Out Door Training) – סדנאות ופעילויות שטח המקנות למידה חווייתית ומהנה לקבוצות בקיבוץ חפץ חיים.

פעילות ODT היא פעילות משחק חווייתית המתמקדת בעבודה קבוצתית תוך כדי עידוד וחיזוק ערכים כגון שיתוף פעולה, מנהיגות, הקשבה ועוד. מטרת הפעילות להבטיח התפתחות אישית, תקשורת חיובית, כישורי מנהיגות ויכולת עבודה בצוות .
בעבודה עם ילדים, הדגש הוא על גיבוש ועבודת צוות תוך כדי שימת דגש על ערכים כמו אחריות הדדית, מנהיגות, הקשבה ועוד. בעבודה עם נוער ומבוגרים, תרגול משימות וסימולציות מורכבות המדמות את הנעשה בחיי היומיום ולאחריהם העברת עיבוד למשתתפים במעבר על חווית המשחק החל מהוראות המשחק, דרך הדינמיקה והאינטראקציה הקבוצתית והמסקנות האישיות והקבוצתיות של איך אנחנו יכולים לשפר נקודות מסוימות בעבודת צוות, במישור האישי והקבוצתי.

באמצעות הסדנאות והפעילויות, ניתן ליצור למידה ופיתוח מיומנויות שונות כמו: העצמה אישית וקבוצתית, אני כחלק מהקבוצה, עבודת צוות, שיתופי מידע, בניית תוכניות עבודה, יצירת תכנון אסטרטגי, שיקוף תהליכים אישיים, תקשורת בין אישית, תקשורת בקבוצה, הקשבה ועוד.

באדיבות החווה של חווה
באדיבות החווה של חווה

בכל הפעילויות שמים דגשים בנושאי חברות ושיתוף פעולה הנשענים על הפסיכולוגיה החיובית.

פעילויות לקבוצות ו-ODT בקיבוץ חפץ חיים :
סדנא שמטרתה לפתח אצל המשתתף כישורים חברתיים ולהקנות לו מיומנויות ניהול ומנהיגות באמצעות פעילות אתגרית בתנאי שטח.סדנא שיוצאת מתוך הבנה כי למידה מתוך שינוי חווייתי הוא כלי רב עוצמה ואינו אירוע חד פעמי אלא תהליך מתמשך . ההתנסויות החדשות / המאתגרות עוזרות לנו לגלות על עצמנו דברים חדשים ומותחות את הפוטנציאל שלנו מעבר לניסיון הרגיל היומיומי . הסדנא נערכת בשטח כאשר מטרת היציאה היא להוציא מהמקום השגרתי והבטוח , להשכיח את המתח של המשרדים ואת הלחץ שבעבודה ולאפשר לאני האמיתי לצאת החוצה ולקבל מעצמו ומהסביבה .
הסדנה בנויה כמעגל למידה חווייתי.

ניווט אתגרי : ניווט הוא הפעילות של מציאת הדרך במסע, כך שיתאפשר מסע מנקודת המוצא לנקודת היעד, תוך שימוש בעזרים המשמשים לכך. בפעילות O.D.T הניווט יתבצע בקבוצות קטנות מומלץ עד 5 חברים בקבוצה. כאשר קושי מסלולי הניווט יקבע לפי לרמת הקבוצה המבצעת. ניתן לגוון את צורת התנועה בשטח מעבר לניווט רגלי בניווט רכוב על אופניים, ניווט רכוב על סוסים, ניווט באמצעות סירות מפרש או קיאקים. ( ניווט רכוב על ג’יפים לא מומלץ מאחר והמשתתפים פרט לנהג פאסיביים ואין מגע קרוב עם אנשי שאר הקבוצות מאחר והקבוצות סגורות בתוך הרכב וגם עם אנשי הקבוצה עצמה שחלק יושבים מלפנים והשאר מאחור מצב שמונע שיתוף פעולה.)
הפעילות של מציאת הדרך ומציאת נקודות ציון יכול להתבצע בכמה אופנים :ניווט ספורטיבי, ניווט סקור, ניווט זיכרון, ניווט פארקים/אורבאני.  ניווט רוגיין – מוכר כהמירוץ למיליון.
הניווט הוא אמצעי מגוון מאוד להקניית ערכים רבים בדרך הפעילות החווייתית.
לדוגמא: קבלת החלטות תחת לחץ ומאמץ. תכנון וירידה לפרטים. התחשבות בכל חברי הקבוצה.  התמודדות עם תחושות של הצלחה וכישלון בחיפוש ומציאת נקודות הציון. קבלת אחריות – כתוצאה מהתנהלות ללא פיקוח, שמירה על החוקים, לעמוד בזמני המסגרת, התמודדות עם חוסר ודאות, מנהיגות ומחויבות לקבוצה.

באדיבות החווה של חווה
באדיבות החווה של חווה

סדנת בישול : הכנת ארוחה משותפת ממוצרי יסוד היא פעילות מגבשת , חווייתית ואבחנתיות – ניתן דרכה לאבחן קבוצה ואת האנשים המרכיבים אותה בעבודתם היום יומית. הכנת ארוחה משקפת במקרים רבים את תרבות הניהול וההתנהלות של הקבוצה ואנשיה. הכנת ארוחה מוציאה לפועל את ההתנהגויות הבאות : ברמת הקבוצה: ניצול יעיל של משאבים, ניהול ושליטה במערכת רב פונקציונאלית, התחשבות והיכרות בהעדפות השונות, תזמון הכנת האוכל. ברמת הפרט: יצירתיות, כושר אלתור, אימון הדדי, בקרת איכות וקבלת פידבקים ע”י אנשי הקבוצה עד להשגת הטעם הרצוי.

סוגי הסדנאות:

1. סדנה בדגש הישרדות ויצירתיות– הקבוצה תקבל כלי עבודה מינימאליים ומוצרי המזון בסיסיים. ניתן לאתגר את הקבוצה ולא לספק להם גפרורים כך שאת האש הם ינסו להדליק בעזרת עזרים כמו: זכוכית מגדלת, אבני צור וכו’.
הערכים המודגשים – יצירתיות, טעם האוכל ועמידה בלוחות הזמנים.
למי מתאים : בעיקר לבני נוער, אנשי צבא, קבוצות שסביבת העבודה שלהם דלת תקציב.

2. סדנה בדגש ניהולי יצירתי חברתי – הקבוצה תחולק לצוותי עבודה: צוות הנהלה, צוות הכנת אוכל, צוות עיצוב, צוות בידור. לרשות הקבוצה יעמדו מגוון אמצעי ייצור, ציוד לצוות בידור, מגוון כלי עיצוב ואפילו ספרי בישול.
הערכים המודגשים – יצירתיות, אופן ההגשה, בניית התפריט, מגוון המאכלים, טעם האוכל, עיצוב האירוע, ניצול המשאבים, תוכנית הבידור. למי מתאים – בעיקר לעובדים שכירים שהמטרה לשפר את סביבת עבודתם, קבוצת מנהלים באותו מעמד, קבוצות שסביבת העבודה שלהם מחייבת שיתוף פעולה ועזרה הדדית.

באדיבות החווה של חווה
באדיבות החווה של חווה

3. סדנה בדגש תחרותי – הקבוצה תחולק לשתי קבוצות שיתחרו זו בזו. לכל קבוצה יחולקו ערכות כלי בישול ואפייה ומוצרי מזון.
הערכים המודגשים– יצירתיות, אופן ההגשה, בניית התפריט, מגוון המאכלים, טעם האוכל, עיצוב האירוע, ניצול המשאבים.
למי מתאים – בעיקר לסוכני מכירות, אנשי שיווק, קבוצות שסביבת העבודה שלהם תחרותית.

4. סדנה בדגש win win or loss loss – הקבוצה תחולק לשתי קבוצות שיתחרו זו בזו אבל אמצעי הייצור והמשאבים(האוכל) משותפים. הערכים המודגשים – יצירתיות, אופן ההגשה, בניית התפריט, מגוון המאכלים, טעם האוכל, עיצוב האירוע, ניצול המשאבים, עמידה בלוחות הזמנים. למי מתאים – בעיקר לחברות עסקיות גדולות שסביבת העבודה שלהם תחרותית ושמתגמלות את עובדיהן לפי הישגיהם התרגיל הזה מחנך את העובדים לא להשאיר אדמה חרוכה אחריהם. לדוגמא קבוצה שלקחה את כל תפוחי האדמה ואילו הקבוצה השנייה השתלטה על כל השמן זה מצב של loss loss לעומת מצב של win win בו הקבוצות לומדות להתחלק במשאבים ולהתחרות במוצר הסופי.

תגובה אחת

  1. מעוניינת בהצעה לפעילות חברתית המעודדת עבודת צוות עבור תלמידי כיתה ה בהקדם. נשמח לקישור הפעילות ל לג בעומר או לשלב הדלקת מדורה בתום הסדנה.
    תתקשרו ונחשוב יחד 0537550838

השאר תגובה