קמפינג עם הילדים
אחת החופשות האהובות על רוב הילדים היא יציאה לקמפינג משפחתי שדורש אמנם מאמץ ופחות נוח מלינה בצימר רומנטי או מלון מפנק, אבל מספק חוויה משפחתית מגבשת של יציאה מהשיגרה והמון זכרונות שישארו לכם ולילדים הרבה אחרי שישכחו חוסר הנוחות הזמנית, היתושים וקשיי הלינה בשטח.
אתרי קמפינג בצפון | אתרי קמפינג במרכז ובאזור ירושלים | אתרי קמפינג בדרום – בנגב, בערבה ובאילת
בשק שינה או באוהל מונגולי מפנק עם ג’קוזי?
שרותי הלינה בשטח בישראל מציעים מגוון רחב של אפשרויות החל מלינה בשקי שינה תחת כיפת השמיים בלב המדבר ועד לאוהלים מונגוליים מפנקים שבמרכזם ג’קוזי ומסכי פלזמה מרצדים.
מומלץ לפני שאורזים את המשפחה ויורדים ללילה השרדותי במכתש רמון, להתנסות קודם בלינה באתרי קמפינג מסודרים יותר כמו חוף בית ינאי או חוות משמר הכרמל בתנאים נוחים יותר.
חניוני לילה
ברמה הבסיסית ביותר נמצאים חניוני הלילה בשטח (בעיקר בנגב ובערבה) בהם תמצאו תנאי לינה בסיסיים ביותר, המתאימים במיוחד לטיילים מנוסים או לטיולים מאורגנים ובעיקר לחובבי רכבי השטח שמגיעים עם כל הציוד הנדרש.
אתרי קמפינג מסודרים
ברמת נוחות משופרת תוכלו להתמקם אם האוהל שלכם באחד מאתרי הקמפינג הממוסדים יותר, בהם תמצאו שרותים, מקלחות, תאורה ומזנון ובחלקם ניתן גם לשכור בתיאום מראש אוהלים ומזרונים.
כדוגמת חוף אמנון בכנרת או החניון בדפנה או בחורשת טל.
מאהלי אירוח
לינה במאהלי אירוח בדואי, אוהלים אינדיאנים, חושות וסככות באוהלים גדולים המספיקים ל-2-3 משפחות או מתחמים גדולים לקבוצות בהם תישנו בשקי שינה על גבי מצע של חצץ מכוסה בשטיחים בדואים. בחלק מהמאתרים מציעים גם טיולי גמלים וחמורים, פעילויות לילדים וארוחות בוקר כדוגמת חאן דרך הבשמים בערבה.
אוהלים ברמה של צימר
לינה באוהלים אינדיאנים או יורטות(אוהלים מונגוליים מפנקים שגם עולים בהתאם) שהותאמו לסטנדרטים של צימרים יוקרתיים- כדוגמת היורטות בחאן נחל אל על לדוגמא.
איפה מוצאים אתרי קמפינג בארץ?
לעומת אירופה או ארה”ב, בהם הלינה בקמפינג ובקראוונים הם חלק משמעותי מתרבות הנופש, בארצנו הקטנטונת, המרחקים הקצרים שמאפשרים להגיע אל רוב אתרי התיירות והאטרקציות, ההתפתחות המהירה של הצימרים וגם הפינוק של רובנו, גרמו לאתרי הקמפינג להשאר קצת מאחור לעומת העולם המערבי.
בארץ אפשר ללון באתרי קמפינג וחניוני לילה בשטח הפועלים בצמוד לגנים ולפארקים הלאומיים או במתחמי קמפינג פרטיים לחופי הכנרת והים התיכון, בגליל ובגולן וגם בנגב ובערבה.
רשימת אתרי קמפינג, חניוני לילה ומאהלי האירוח בכל הארץ:
אתרי קמפינג במרכז ובאזור ירושלים…
אתרי קמפינג בדרום – בנגב, בערבה ובאילת…
רשימת ציוד לקמפינג
יש הבדל בין לצאת לחופשה בצימר או מלון מפנק לבין הלינה באוהל בחוף או בלב המדבר- לא נעים לגלות בלילה חשוך במכתש רמון שהפנס היחיד שהבאתם הפסיק לעבוד והסוללות הרזרביות ריקות או שהגזיה נגמרה ואי אפשר לשתות קפה בבוקר…
מומלץ לשתף את הילדים בהכנת הציוד לקמפינג, לתת להם תיק אישי לארוז קצת משחקים, צעצועים, דיסקים לדרך ועוד דברים שהם ירצו לקחת איתם לקמפינג.
הרשימה כוללת ציוד ללינה ולשהיה בשטח, ציוד לבישול וכלי אוכל, ציוד ומשחקים לילדים.
לנוחיותכם הכנו רשימת ציוד לקמפינג אותה תוכלו להדפיס ולהעזר בה ביציאה הבאה שלכם לקמפינג.
>>לחצו כאןלרשימת ציוד לקמפינג…
מתי יוצאים לקמפינג?
מזג האויר הישראלי מאפשר לצאת לקמפינג במשך רוב חדשי השנה. עדיף כמובן באביב או בתחילת הקיץ, אז לא חם או קר מדי כדי להנות מהשהייה בשטח.
קחו בחשבון כי אתרי הקמפינג הגדולים עמוסים למדי בנופשים ובענני מנגל, בתקופות החגים והחופשות ועדיף, אם מתכננים לינה באחד מהאתרים הגדולים, להגיע בסופ”ש רגיל ולא בחגים או בחופש הגדול.
בכל מקרה, מומלץ להתקשר אל הקמפינג או החניון ולוודא מה התחזית והתפוסה המתוכננת של מפעילי האתר לתאריך בו אתם מתכננים להגיע לאתר.
כמה זה עולה לנו?
אין ספק שחופשה בקמפינג, בנוסף לכל היתרונות של החוויה לילדים ולכל בני המשפחה, היא גם החופשה הזולה ביותר -מעבר להשקעה הראשונית שברכישת ציוד הקמפינג שנעה בין 99ש”ח לאוהל בסיסי ועד כמה מאות שקלים לאוהלים איכותיים יותר, רכישת שקי שינה ומזרונים יעלו גם הם בין100 לכמה מאות שקלים לכל אחד והלינה עצמה שתעלה לנו בין15 ל-50 ש”ח לאדם בממוצע.
בטיחות בקמפינג
לינה באתרי קמפינג מוסדרים וחניוני לילה מתוחמים בלבד בהם יש הפרדה בין אזורי החניה, השבילים של רכבי השטח ומתחם האוהלים.
במקרה של הדלקת מדורה/מנגל – לוודא כי האש כובתה לחלוטין לפני שהולכים לישון
לכסות את פתחי הנעליים בגרביים כנגד זוחלים לא רצויים
לא להשאיר יתדות, בזנטים וחבלים מתוחים וחשופים
אין להדליק אש/נרות/גזיות בתוך האוהלים
שימוש באש רק בהשגחת ההורים
והעיקר שיהיה לכם קמפינג וחופש מהנה עם הילדים.