תזונה נכונה בבתי ספר? החל משנת הלימודים הבאה הכללים משתנים…

חוזר מנכ”ל של משרד החינוך  שיצא היום  בהתאם להנחיות משרד הבריאות ובהתאם ללשון “החוק לפיקוח
על איכות המזון ותזונה נכונה במוסדות חינוך, התשע”ד 2014″ קובע כי החל משנת הלימודים הבאה תיאסר מכירה של מזון לא בריא במזנונים של בתי הספר מתוך כוונה  למעבר להתנהלות לפי כללים של תזונה נכונה בבתי ספר.

תפקידה של מערכת החינוך להקנות ערכים, חינוך והרגלים גם בתחום הבריאות בכלל והתזונה בפרט. דפוסי אכילה נכונים בגיל הילדות ובתקופת ההתבגרות מקדמים בריאות מיטבית, גדילה תקינה והתפתחות אינטלקטואלית רציפה.

§ חוזר המנכ”ל נועד להבטיח לתלמידים תזונה מאוזנת ומגוונת ולספק עבורם מזון איכותי, העונה על צורכיהם התזונתיים והבריאותיים.חוזר המנכ”ל ייכנס לתוקף בשנת הלימודים תשע’ז.

§ חל איסור על מכירה או הגשה בשטח המוסד החינוכי של שתיה מתוקה ומזונות עשירים בסוכר, כגון עוגות, עוגיות, רוגלך, קרואסונים, ופלים, ממתקים, סוכריות ועוד.

§ חל איסור על מכירה או הגשה בשטח המוסד החינוכי של מזונות מטוגנים ועשירים בשומן, כגון: צ’יפס וחטיפים מלוחים. כמו כן, חל איסור על מכירה או הגשה בשטח המוסד החינוכי של מזון מעובד מהחי והצומח, המכיל פוספטים וניטרטים, כגון: נקניקיות וקבב.

§ מותר למכור כריכים מקמח מלא עם המילויים הבאים: ביצה קשה גבינה צהובה עד 9% שומן, גבינה לבנה עד 5% שומן, חומוס עד 9% שומן, טחינה, טונה ועוד.

נפתלי בנט שר החינוך:”תפקידה של מערכת החינוך לקדם אורח חיים בריא בקרב ילדי ישראל. ילד שאוכל נכון ועושה פעילות גופנית הוא ילד בריא ומרוכז יותר בכיתה. אני מקווה שההרגלים שאנחנו מקנים לילדים בבתי הספר וגני הילדים יתרמו גם שלינוי הרגלי התזונה בקרב ההורים והמשפחה”.

משרד החינוך מפרסם היום, ב’, אתחוזר המנכ”ל “הזנה וחינוך לתזונה נכונה במוסדות החינוך”. החוזר אשר מסדיר את ההנחיות בנושא הרכב המזון שניתן לספק או למכור בתחום המוסד החינוכי, נכתב בהתאם להנחיות המקצועיות של משרד הבריאות ובהתאם ללשון”החוק לפיקוח על איכות המזון ותזונה נכונה במוסדות חינוך, התשע”ד-2014″. בחוק מצוין כי ספקי מזון אשר יעברו על התקנות צפויים לסנקציות כספיות.

אין תגובות

השאר תגובה