3 מתכונים בריאים לארוחות צהריים שקל להכין ולקחת לעבודה 

מתכוני דגים, מתכון לדג סלמון
איך מכינים דג סלמון? צילום: Pixabay

 דגים נהיו חלק לגיטימי מארוחה יומיומית מהרגע שהם נכנסו לסופרמרקט השכונתי במצב קפוא או טרי, כשהם כבר נקיים ומוכנים לטיגון, הקפצה או בישול.  הסיפורים של הסבתות על ניקיון מפרך של דג לקראת שבת כבר לא עובדים פה, כשכל מה שנשאר לנו לעשות זה רק למצוא רוטב מוצלח, ולשדך לדגים שקנינו בן זוג ראוי כמו תפוחי אדמה, אורז או ירקות מבושלים, שירכיבו יחד ארוחה משביעה, בריאה מאד, ובדרך כלל גם פחות משמינה מארוחה של עוף או בשר. אז מה אפשר לעשות מהיר, קליל, ונכנס לתוך קופסא שאפשר לחמם בעבודה ולזלול, מנה שגם הילדים בבית יאהבו.

 

סלמון בחרדל, מיונז ועשבי תיבול

המנה הזאת נראית כל כך מושקעת, שאנו ממליצים לכם מראש לוותר על ה”זה חמש דקות הכנה”. לא יאמינו לכם כי המנה הזאת טעימה בטירוף ונראית מיליון דולר. ומה אכפת לכם בעצם, שיחשבו שאתם משקיענים.

מצרכים:

נתח נאה של פילה סלמון

ארבע כפות מיונז

ארבע כפות חרדל

שתי שיני שום

צרור נאה של כוסברה, פטרוזיליה ושמיר.

חצי לימון

מלח פלפל

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר, וטוחנים למשחה ירוקה גסה, לא חלקה מדי מורחים את המשחה על הסלמון משני צדדיו, נותנים שפריץ מהלימון, מלח פלפל – סוגרים את הכל עם נייר כסף ומכניסים לתנור לעשר עד שתיים עשרה דקות של אפייה בחום של מאה מעלות.

לא נגיד לכם איך לקנות את הדג שלכם, אבל אם אתם קונים את הסלמון קפוא, אז כשהוא מתחיל להפשיר כמעט לגמרי, זה הזמן להסיר את הקליפה השחורה שיש לו בצד הפנימי. פשוט מושכים אותה, ומסירים לחלוטין.

 

חריימה חריפה שאוכלים עם חלה או לחם לבן

לא חייבים להכין את החריימה דווקא בערב ששי. הנגישות לדגים זמינה לכם בכל יום, ושווה לנצל וליהנות מהיתרונות הבריאותיים של הדגים. במתכון זה אופן ההכנה פשוט והטעם – היסטרי.

מצרכים:

דג לוקוס, דניס או נסיכת הנילוס

כמה כפות שמן זית

פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות

פלפל אדום חריף חתוך לקוביות

חמש עגבניות טריות מגורדות בפומפייה או רסק עגבניות – חצי קופסא

שני גזרים חתוכים לקוביות

ארבע שיני שום קצוצות

צרור כוסברה

מלח, פלפל, פפריקה וכמון

לימון

ההכנה:

מכינים במחבת גדולה את הרוטב – חותכים את הפלפלים ונותנים להם להיטגן כמה דקות בשמן זית. מוסיפים את כל המרכיבים למעט הדג. אם יש לכם כוח לגרד את העגבניות עשו זאת, אם לא, הוסיפו חצי קופסא של רסק עגבניות וחצי כוס מים. בשלו את הרוטב כמה דקות ואם הוא חמוץ מדי בגלל העגבניות, הוסיפו קצת סוכר. חתכו את הדג לקוביות והוסיפו אותו. בשלו כעשרים וחמש דקות. כשהדג מבושל סחטו לימון מעליו, תקנו את התיבול והגישו מעל אורז או קוסקוס.

 

קציצות דגים ברוטב עגבניות קטיפתי

זהו מתכון שאתם יכולים להכין בתחילת השבוע, ולהקפיא במנות קטנות. כיף לאכול אותו עם פירה, עם קוסקוס, עם אורז ואפילו בתור רוטב לפסטה.

מצרכים:

שני סוגים של דגים כמו נסיכת הנילוס, לוקוס, וכדומה (אפשר גם סוג אחד אם זה מה שיש).

בצל סגול

חצי לימון

צרור כוסברה

ארבע שיני שום

גמבה אדומה

פלפל ירוק חריף

פירורי לחם

ביצה

חצי כפית סוכר, מלח, פלפל, כמון

 

לרוטב:

קופסת רוטב עגבניות קטנה

שן שום

כוס מים

מלח, פפריקה חריפה, מעט כורכום

ההכנה:

קוצצים את הדגים במעבד מזון ביחד עם כל המרכיבים למעט פירורי הלחם והביצה, אבל בהחלט יחד עם הלימון על הקליפה שלו. מערבבים עם ביצה ופירורי לחם ויוצרים קציצות קטנות בעזרת ידיים שעליהן יצקנו מעט שמן זית.

בינתיים במחבת אנו מחממים את רסק העגבניות עם השום והתבלינים, מוסיפים מים ונותנים לרוטב לבעבע. מכניסים את הקציצות ונותנים להן להתבשל כחצי שעה. אפשר לפזר למעלה כמה עלי כוסברה.

 

טיפ חשוב לבישול כל סוגי הדגים:

לא משנה אם הדג יצא מהקפאה או שקניתם אותו טרי: לדגים יש לרוב ריח חזק של ים, שצריך להעלים לפני הבישול. דרך אחת היא להשרות את הדג במים קרים עם מעט חומץ, ואז לשטוף ולייבש. אפשר גם להשרות את הדג עם כמה פלחי לימון.

אין תגובות

השאר תגובה