מסעדות בערבה ובמצפה רמון: איפה עוצרים לאכול בדרך לאילת?

בר במדבר – חצבה- מסעדת בשרים ממיטב התוצרת החקלאית בערבה, המעוצבת בסגנון מדברי. במסעדה תוכלו ליהנות ממגוון בשרים על האש, תוספות וסלטים מתוצרת חקלאית מקומית בעונה, קבוצות יוכלו להזמין מראש ארוחת ברביקיו וארוחת חפלה.

“גן ירק” – צופר- הביקור בגינת הירק של רונית ומוטי אלעזרי קסומה וחווייתית, דרך נפלאה להתחיל את היום. ארוחת בוקר ובראנץ’ עשירים בירקות אורגניים מהגינה התיירותית חקלאית, המשלבים חוויה גסטרונומית והיכרות עם גינה אורגנית. הארוחות כוללות לחמים טריים, סלטים עשירים בצמחי תבלין ריחניים ופרחים בשלל צבעים מהגינה, תה ריחני ומאפים ביתיים.
שוקוליטלי מושב עין יהב- בוטיק שוקולד עבור סדנאות למשפחות, מחומרי גלם איכותיים העוסקים בתהליך יצירת השוקולדים. במקום תוכלו למצוא: פרלינים איכותיים משוקולד משובח, בתיאום מראש.
מסעדת הדק בר – בעין יהב-מסעדה ישראלית, בה מגישים מבחר עשיר של מנות המתאימות לכל המשפחה ומנות מיוחדות לצמחונים וטבעונים. המסעדה ממוקמת במתחם הבריכה בעין-יהב ופעילה כל השנה (גם כשהבריכה סגורה). את המסעדה הקים יואב אסא, מושבניק ובן המקום, אליו הצטרפו כל בני משפחתו, כולל הוריו, אחיו והילדים.
בין המנות המוגשות: חומוס ביתי טרי, צ’יפס, שניצל, פרגיות, קבב וסטייקים מבשר אנטריקוט משובח, המבורגר-הבית, מבחר סלטים מירקות טריים. פיצה, טוסטים, פלאפל ביתי ועוד.
“גרטרוד” – היוגורטריה – עין יהב– יוגורטריה משפחתית השוכנת בלב מושב עין יהב ומגישה תפריט עשיר של קינוחים ומתוקים שבראשם גלידת היוגורט המפורסמת של המשפחה. גלידת היוגורט מוגשת עם תוספות נפלאות תוצרת בית: פירות העונה, ריבות ורטבים ביתיים, פיצוחים, מיני שוקולד ופרלינים וגרנולה ביתית.
בחורף מתווספים לתפריט מרקים עשירים, סחלב, שוקו חם ומשקאות קפה.
אורחי הערבה מוזמנים ליהנות מארוחת בוקר כפרית, בהזמנה מראש ובשבת – ג’חנון עם כל התוספות

פיצרייה – מסעדה בעין יהב– הפיצרייה ממוקמת במתחם “אואזיס-גדיש” בעין יהב ומגישה פיצות דקות מבצק המוכן במקום בעבודת יד עם מגוון תוספות הכוללות ירקות טריים שנקטפו היישר מהשדה, רוטב עגבניות עשיר, עלי בזיליקום רעננים, גבינות משובחות ותוספות מיוחדות, כגון: חצילים קלויים, ריבת בצל ועוד. בפיצרייה תפריט פיצות זוגיות ומשפחתיות עשיר. ניתן לאכול במקום או לבצע הזמנת Take Away. הפיצרייה הוקמה על ידי שגיא חרמוני בן המקום, העוסק בתחום הקולינריה מזה שנים רבות (בעבר בעלים של מסעדת במבו גריל בעין יהב).
“גמלייה” – ספיר- חוות אירוח בערבה המשלבת חאן אירוח ומסעדת מאכלים ביתיים. מסעדה באווירה ביתית חמימה, המגישה תפריט עשיר ומגוון ובו מבחר סלטי הבית עם שימוש בתוצרת החקלאית בערבה, ניגובים ביתיים, מאפים, מנות ילדים, תבשילים וקינוחים מפנקים.

אורסולה- קפה מסבאה – בצוקים- בית קפה מסבאה, בסגנון גרמני המעוצב כפונדק דרכים בו בעלת הבית- אורסולה, היא חלק מרכזי מהחוויה. כיאה למטבח הגרמני המסורתי, התפריט מציע בשר, תפוחי אדמה וכרוב מבושל. בין מאכלי הרחוב האופייניים למטבח הברלינאי המסורתי אפשר למצוא את הנקניקייה המוגשת עם רוטבי חרדל מיוחדים וכמובן בירה משובחת במספר טעמים- מיצור מקומי.
“אוכלים בבית של”– אירוח קולינארי בבתי מארחים- שש משפחות פותחות את בתיהם ומספקות הצצה לחיים המדהימים בערבה ומזמינות לארוחה קולינארית אותנטית, ייחודית ועשירה. כל משפחה מציעה טעמים ממטבחים שונים: מטבח תמני, מטבח מרוקאי, עירקי ועוד… הארוחות בתיאום מראש במחירים שונים.

