מתכון לעוגת תפוחים הפוכה לראש השנה

מתכון לעוגת תפוחים הפוכה: מחפשים עוגה מיוחדת וטעימה לראש השנה? המתכון הבא במיוחד בשבילכם

עוגת התפוחים היוונית שונה לחלוטין מעוגות תפוחים אחרות, למשל מפאי התפוחים האמריקאי הקלאסי. קודם כול, עוגת תפוחים יוונית מסורתית עשויה מבלילה של עוגה, לא מקלתית ומילוי. שנית, התפוחים שבה מבושלים לריבה, והם השכבה הראשונה, הבסיס של העוגה. אז אם מזדמן לכם להזמין עוגת תפוחים ביוון, צפו לעוגת תפוחים הפוכה – שונה ונהדרת.
ניתן להכין את העוגה הזו מכל פרי עונתי, מבושל לריבה באותו האופן (אפרסקים, אגסים או דובדבנים. קילו פירות לאחר גלעון-  חצי לעוגה ועוד חצי למילוי– יתאים במיוחד).

לפני שמתחילים
השתמשו תמיד בפירות שבעונה. הם תמיד טעימים הרבה יותר.
בזמן שהעוגה נאפית, אל תתפתו לפתוח את דלת התנור ולהציץ עליה לפני שחלפו
לפחות 30 דקות. אם תעשו
זאת לפני כן, כניסת האוויר הקר תגרום לעוגה ליפול.

לעוגה
1 כוס שמן זית
500 גרם ( 2½ כוסות) סוכר
4 ביצים
1 כפית אבקת קינמון
750 גרם קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
לריבת התפוחים
4 תפוחים (כ 500- גרם)
2 כוסות מים
1/2 כפית אבקת קינמון
4 כפות סוכר

לאפייה
4 תפוחים (כ 500- גרם)
100 גרם אגוזי מלך

אופן ההכנה

  •  קולפים את כל התפוחים (לריבה ולאפייה) ומסלקים את הליבות. קוצצים 4
    תפוחים, ופורסים את 4 הנותרים. מניחים בצד.
  • מחממים את התנור ל 180- מעלות ומשמנים במעט שמן זית תבנית אפייה בקוטר כ-26 ס”מ
  •  מקציפים היטב במיקסר את שמן הזית והסוכר. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו
    ומערבלים. לבסוף מוסיפים את הקינמון, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד
    שהם נבלעים בבלילה.
  • ריבת התפוחים: מניחים את התפוחים הקצוצים ואת שאר מרכיבי הריבה בסיר.
    מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, ומבשלים כ 20- דקות תוך כדי ערבוב
    מפעם לפעם, עד שרוב הנוזלים התאדו. מסירים מהאש, ומועכים את התפוחים
    במזלג או בבלנדר מוט למרקם של ריבה.
  • יוצקים את ריבת התפוחים לתבנית ומורחים אותה באופן אחיד. מסדרים עליה
    עיגולי פרוסות תפוחים, ומניחים חצי אגוז מלך במרכז כל פרוסת תפוח. יוצקים
    מלמעלה את בלילת העוגה, ומפזרים אותה באופן אחיד.
  •  אופים כשעה, עד שהעוגה זהובה, וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מקררים כ -15
    דקות, והופכים את העוגה על צלחת הגשה.

ושיהיה בתאבון!

אין תגובות

השאר תגובה