לפתח ילדים בגיל צעיר

הדרך לפתח כישרון אמיתי אצל ילד צעיר היא לזהות אותו בזמן. לאחר מכן צריך להכווין את הילד באופן עדין וסבלני, לגלות רגישות וכמובן להעניק לו ביטחון

כל הורה חושב שהילד שלו הוא הכי מוצלח, יפה וחכם. בין אם זה בסופו של דבר מתגלה כנכון ובין אם לא, תמיד חשוב להיות ערניים לסימנים שמעידים על כך שלילד יש כישרון ספציפי. הזיהוי של הכישרון בזמן הנכון יכול לעזור לילדים וגם להורים לפתח אותו בעתיד.

כמו כן, הנחת המוצא היא שרוב הילדים יאהבו להתעסק במשהו שהם טובים בו – אז לכן פיתוח של הכישרון מגיל צעיר הוא גם דרך לשפר את איכות החיים שלהם כאנשים בוגרים.

 

כך תזהו אם יש לילד שלכם כישרון

יש כמה סימנים שעשויים להעיד על כך שלילד יש כישרון. קודם כל, הכי נוח לבדוק את זה באמצעות השוואה מול בני הגיל. ניתן לבדוק מה יכולתו של הילד בתחום מסוים מול ילדים אחרים, לבקש פידבק מאנשי מקצוע ובני משפחה ולראות האם הוא אכן יוצא דופן. בתוך כך, ילד עם כישרון מיוחד ככל הנראה יעמיק ויתקדם בתחום במשך תקופה ארוכה עוד לפני שתיכנסו לתמונה.

שנית, אפשר לזהות כישרון מיוחד של הילד באמצעות רמת המוטיבציה שהוא יגלה. ילד מוכשר ישאף באופן עצמאי להתפתח וללמוד, לא יפחד ממכשולים וקשיים וירצה להתמקצע בתחום הרלוונטי כבר מגיל צעיר. ההסבר הפסיכולוגי הוא שהעיסוק בתחום הכישרון מייצר אצל הילד ביטחון וסיפוק, לכן הוא משקיע בו מטבעו זמן ומאמץ.

מלבד האמור לעיל, ילד עם כישרון מיוחד יגלה יצירתיות בתחום שלו וימצא רעיונות מקוריים להפגין אותה. הוא ישכלל את יכולת הקליטה והזיכרון כדי להרחיב את סל האפשרויות, יתבטא בנושא בצורה קולחת ויציב לעצמו ציפיות גבוהות. כמובן שחלק מסימני הזיהוי הללו יופיעו רק בשלבים מאוחרים יותר, אך חשוב לעקוב אחריהם על מנת לדעת כיצד לפעול.

 

האם מומלץ להכווין את הילד?

המטרה של הורים היא להבטיח עתיד טוב לילדיהם וחלקם בוחרים לעשות את זה באמצעות הכוונתם לשאיפות גדולות בגיל צעיר. למרות שאין עם זה בעיה עקרונית, חשוב כמו תמיד לבחון כל מקרה לגופו.

אפשר וצריך לעזור לילד לפתח את הכישרון רק כל עוד הוא ממשיך לגלות בו עניין. במקביל, ניתן להכווין את הילד לשאיפות גדולות באמצעות הענקת כלים, רקע ותשתית, אבל לא על ידי כך שמכריחים אותו.

אם עושים את זה בצורה נכונה, יכול להיות שילד עם נטייה לכישרון מתמטי בגיל צעיר ירגיש מספיק ביטחון ללמוד תואר ראשון בחשבונאות אחרי הצבא, בעוד ילד עם כישרון מוזיקלי לא יחשוש לפתח  לעצמו קריירה בלהקה גם בגיל 50. זו עדות אמיתית להצלחה של ההורים ולפיתוח נכון של הכישרון הטבעי אצל הילד.

אין תגובות

השאר תגובה