נתוני סקר מכון אדלר ליום המשפחה 2020

יום המשפחה מכון אדלר
אסנת הראל, מנכ"לית מכון אדלר | צילום: סיגלית צלמת חוויות

מכון אדלר מפרסם היום,25.2 יום המשפחה, את תוצאות סקר מכון אדלר ליום המשפחה 2020. תוצאות הסקר מצביעות על מצבה של המשפחה הישראלית, זו הזדמנות טובה לבחון את המגמות השונות ולהציב זרקור על המשפחה הישראלית ומצבה.

מתוצאות הסקר ליום המשפחה 2020 ניתן לראות:

במגמת התקרבות: עלייה בתקשורת בין בני המשפחה פנים אל פנים (47%) אל מול שנה שעברה (38.4%)
במקביל (ואולי בזכות?…) התקשורת המשפחתית בוואטסאפ בירידה קלה (30.1%), אל מול 33.3% בשנה שעברה.

ישראל מתקדמת: השיעור המירבי של המשתתפים בסקר (38.3%) ענה כי יגיב בהסכמה רבה לשילוב ילדים ממשפחות חדשות (משפחה עם שתי אימהות, או שני אבות או משפחה עם אם יחידנית או משפחה חד-הורית).

יחד עם זאת, חושבים פחות טוב על עצמנו – 54.4% מהמשתתפים סבורים כי החברה הישראלית פתוחה במידה מעטה לשילוב ילדים ממשפחות חדשות.

מה שרואים מכאן לא רואים משם: רוב ההורים (41.6%) חושבים שהסבים והסבתות מעורבים במידה מועטה בחיי נכדיהם,  לעומת זאת אחוז נמוך יחסית של הסבים והסבתות חושבים שהם מעורבים במידה רבה בחיי נכדיהם (18.5%).

בדרך להזדקנות האוכלוסייה: ל-89.4% מהעונים בין גילאי 45-54 אין נכדים, ול-61.7% מבני 55+ אין נכדים.

מרוצים אך צריכים עזרה: רוב ההורים (46.1%) הכי מרוצים מיחסיהם עם ילדיהם. יחד עם זאת כרבע מההורים (24.2%) ענו כי הדבר שהכי יכול לשפר את איכות חייהם הוא עזרה בגידול הילדים.
רק 30% מרוצים ביותר מהיחסים הזוגיים שלהם. אחרי העזרה עם הילדים, חלק גדול מהנשאלים ענו כי הדבר שיכול לשפר את איכות חייהם הוא שינוי מקום העבודה (15%), ורק 1.6% ענו החלפת בן זוג.

הורים גרושים: מחקרים טוענים כי מערכת היחסים בין בני זוג גרושים היא המשפיעה ביותר על תפקוד ילדיהם, רוב הנשאלים כ-63.3% מבני הזוג אמרו שהעובדה הנ”ל תשפיע על הדרך בה יתגרשו ועל היחסים ביניהם.

 

מה בני זוג ישראלים עושים ולא עושים ביחד?

הסקר בחן גם מגמות שונות בחיי המשפחה הישראלית, כלומר מה בני זוג ישראלים עושים ולא עושים ביחד. אלו ההמצאים בהשוואה בין לסקר ב-2019:

קיום יחסי מין: רוב בני זוג ישראלים (56.1%), מקיימים יחסי מין לפחות פעם אחת בשבוע, עלייה לעומת שנה שעברה (47%).

אוכלים ביחד: רוב הישראלים (71.1%), לא חולקים אף לא ארוחה משפחתית אחת ביום, כאשר דווקא הצעירים ביותר (גילאי 18-24) מבין הנשאלים מקפידים לאכול לפחות ארוחה משפחתית אחת ביום (64.7% לעומת 22.3% בקרב בני 45-54), מדובר בירידה מדאיגה בהשוואה לסקר מכון אדלר של שנה שעברה, בו 44.8% ענו כי חולקים ארוחה משפחתית אחת לפחות כל יום.

רבים: חמישית מהישראלים רבים לפחות פעם אחת בשבוע.

יוצאים לבלות: כרבע מהזוגות בישראל (26.3%) יוצאים לבלות ביחד פחות מפעם בשבוע.

החדשות הטובות ביותר הן כי למרות ועל אף כל הנתונים, הזוגיות הישראלית מתחזקת, וכ-86.5% מהנשאלים ענו כי הם מרוצים מאוד מהזוגיות שלהם. מדובר בעלייה ביחס לשנה שעברה בה כ-78.7% ענו כי הם מרוצים מאוד.

 

איפה אתם עומדים ביחס לסקר?…
מוזמנים לשתף אותנו (טוב, לא חייב בהכל…) בקבוצת הפייסבוק שלנו: כאן…

 

סקר מכון אדלר ליום המשפחה

מנכ”לית מכון אדלר, אסנת הראל מסכמת: “סקר מכון אדלר הוא כלי חשוב עבורנו להתבוננות ובדיקה בתנודות במצבה של המשפחה בישראל 2020,. קצב השינויים המסחרר, המצב הביטחוני, וסוגיות רבות נוספות משפיעות על התא המשפחתי לטוב ולרע כאחד. ואנו במכון אדלר, ממוקדים בפיתוח מענים רלוונטיים במטרה לסייע למשפחה הישראלית להתגבר על הקשיים, לגשר על הפערים השונים, לצמוח ביחד, תוך תחושת שיוויון והדגשה של ערך תחושת השייכות.

הסקר של השנה מראה מספר כיוונים מעודדים אך אל לנו להרפות את ידינו, והוא ממחיש בצורה הבולטת ביותר שעבודה רבה עוד לפנינו, וכי ישנם תחומים שחייבים לשים לב אליהם ובמקרה הצורך לקבל עזרה מגורמים מקצועיים.
המרכז ליחסים במשפחה פוגש הורים רבים, אם בקבוצות ואם בסיוע פרטני, הכל מתוך הצורך לקבל תשובות, למנוע קונפליקטים ולחיות במשפחה הגרעינית והמורחבת במערכת יחסים מיטיבה ומאפשרת צמיחה.

המוטו של מכון אדלר בכל שנות קיומו הוא – בחיים הכל יחסים.”

אין תגובות

השאר תגובה