יום המדע 2020 בפארק קרסו למדע מהבית

חנוכה במוזיאון
פארק קרסו למדע מזמין את כל המשפחה ליהנות מפעילויות מדליקות במיוחד... | צילום באדיבות פארק קרסו למדע

פארק קרסו למדע ומשרד המדע והטכנולוגיה מזמין אתכם לציין את יום המדע 2020 ביום חמישי עם פעילויות מדעיות מגניבות שאפשר לנסות מהבית. ניסויים עם אוכל, בלונים, צבעים וחשמל סטטי.

ביום חמישי, בשני באפריל, יתקיים יום המדע. כמובן בצורה קצת אחרת מכרגיל אבל עדיין מהנה.
אפשר לקחת הפסקה מההדפסות והפעילויות יצירה בבית, וליהנות מהפעלות מדעיות בלייב בדף הפייסבוק של פארק קרסו למדע. בכל שעה עגולה תתקיים פעילות שונה.

 

פעילויות מדעיות בבית

מדע גדול בקטנה: על הקשר
בין חשמל, לחץ ואופטיקה.

חשמל סטטי: תלמדו מהו החשמל ומה ההבדל בין החשמל שבשקע לחשמל הסטטי.
בפעילות תהיה הדגמה של היווצרות חשמל סטטי במכשיר ואן דה גרף והתפרקות של חשמל סטטי במכשיר וימשהרסט.

כיסא פאקיר: גלו על הלחץ, ומה משפיע עליו.

אופטיקה: מהו גלגל ניוטון ומה הוא יגלה לנו על הצבעים שאנו רואים? למה צבעי הקשת בענן מסודרים באותו סדר? ואיך צבע לבן הוא כל הצבעים ביחד? בואו לענות על כל השאלות.

הפעילות תעלה בשעה 10:00.

 

לא רק קישוט לימי הולדת: מה עושים עם בלונים?

בשעה 11:00 תנסו לנפח בלון בלי הידיים – אלא עם חומץ ואבקת סודה לשתייה. תלמדו על תגובת סטירה בין שני החומרים האלו, ואיך כל זה קשור להכנת עוגות…

בלון שלא נשרף: חושבים שבלון ישרף תמיד? לא בטוח.
למה הבלון מתפוצץ כשמנפחים אותו יותר מידי, ואיך אפשר להקטין אותו אחרי שנופח?…

 

כימיה מאחורי הכל

בשעה 12:00 תתכוננו לשיעור כימיה מהנה:

שריפת מלחים: תלמדו על תכונות החומרים בשריפה.

משחת שיניים לפילים: היווצרות חומר חדש כשחומרים נפגשים: תראו איזו תגובה כימית יוצרת חומרים חדשים, ומה התופעות שנגרמות בעקבות התהליך…

קשת חומציות: בעולם יש הרבה חומרים. בואו לגלות איך ניתן לזהות חומרים ביתיים על ידי מיץ כרוב סגול.

 

בישול מולקולרי

בשעה 13:00 – שיעור בישול. טוב, לא בדיוק…

אוכל סיני או אוכל איטלקי? צרפתי או רוסי או אולי בכלל אוכל של גלקסיה אחרת? בהדגמה של בישול מולקולרי נסביר כיצד ניצן ליצור אוכל רגיל בטעמים לא שיגרתים: טעם לימון או בצל, טעם פטל או תפוזים. במהלך פעילות נציג 2 שיטות להכנת אוכל מולקולרי.

ספריפיקאציה: תגלו מה זו המילה הזו ותכינו אוכל מולקולרי בצורת כדורים להכנת קוויאר בטעם שוקו.

יציקת חומרים: אהבת את קוויאר השוקו? מה עם ספגטי בטעם פטל?
קודם תחממו תמיסה, אחר כך תיצקו אותה לכלי ותקררו. זאת שיטה דומה לשיטה בה מכינים חומרי פלסטיק.

 

יום המדע 2020 בפארק קרסו למדע

משרד המדע והטכנולוגיה מקיים השנה את יום המדע הישראלי במתכונת מקוונת ביום חמישי, 2.4.2020 מהשעה עשר בבוקר.

לדף הפייסבוק של פארק קרסו למדע: לחצו כאן…

פרטי המקום
נשמח לדעת!



053-7106968 3 ומעלה, 4 ומעלה, 5 ומעלה, כל המשפחה

מחירים

ללא תשלום

לוח הופעות

תאריך שעה שם המקום טלפון

עוד בקטגוריה

אין תגובות

השאר תגובה