לא בוכים על יוגורט שנשאר

יוגורט לפנקייק
מתכונים עם שאריות היוגורט | צילום: Pixabay

ברוב הבתים בישראל היוגורט הוא מצרך בסיסי ואהוב. אך לפעמים נותרים במקרר גביעים שטרם הספקנו לאכול, ותאריך התפוגה שלהם מתקרב לעברנו בצעדי ענק. אל דאגה, יש פתרון מצוין שימנע את השלכתם של גביעי היוגורט התמימים לפח האשפה. במקום זאת, אתם יכולים להשתמש בהם כדי להכין אחד מהמתכונים הבאים:

 

פנקייק בסגנון סינמון רול

אתם כנראה תידהמו לגלות כמה היוגורט יכול להוסיף לטעם של הפנקייק, אך לא רק הטעם משתבח אלא גם המרקם. רק כדי לרענן את המתכון המוכר עוד יותר, החלטנו לשתף אתכם במתכון פנקייק מיוחד שממש מזכיר סינמון רול. כך תכינו אותו: בקערה מערבבים מלח, חצי כוס חלב, חצי כוס יוגורט, ביצה וכף חמאה מומסת. מוסיפים כוס קמח תופח וטורפים הכל עד לקבלת בלילה חלקה.

בקערה נפרדת מערבבים את מרכיבי מילוי הקינמון: חמאה, אבקת סוכר וחצי כפית קינמון. את המילוי מעבירים לשקית זילוף או בקבוק לחיץ.

אופן ההכנה: מחממים שמן במחבת גדולה ובאמצעות מצקת קטנה יוצקים מהבלילה של הפנקייקים למחבת. מטגנים על להבה בינונית עד שמופיעות בועות קטנות על הפנקייקים. מזלפים מעט ממילוי הקינמון והופכים מיד לצד השני. לאחר כחצי דקה מוציאים ומגישים.

 

עוגת שמרים עם חמאת בוטנים, בננה ושוקולד

המתכון הזה מכיל שילוב מרהיב של שלושה מרכיבים מעולים בתוך עוגת שמרים נימוחה, זה כמעט טוב מדי מכדי להיות אמיתי. נסו את המתכון ותהיו בטוחים שלא תתחרטו לרגע. במיקסר מערבלים קמח ושמרים יבשים. לאחר מכן מוסיפים חמאה מומסת, שליש כוס יוגורט, שליש כוס חלב, שליש כוס סוכר, שתי ביצים, שקית  סוכר וניל ומעט מלח. מערבבים היטב במשך כחמש דקות, עד לקבלת בצק חלק. מכסים את הקערה ומניחים בצד לתפיחה במשך כשעה. לאחר מכן מכניסים למקרר לשעה נוספת.

 

מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים לשניים. מרדדים חצי אחד ומורחים מעליו שכבה דקה של חמאת בוטנים ומעליה מפזרים שוקולד קצוץ ופרוסות בננות. חותכים את החצי לשני רבעים ומגלגלים. מלפפים את שני הרבעים האחד סביב השני. חוזרים על הפעולות עם החצי שנותר. מחממים תנור לחום בינוני ומניחים את שתי העוגות לאפייה של שעה. כאשר לאחר חצי השעה הראשונה מברישים את העוגות עם חלב. בתום האפייה מוציאים לשיש על גבי רשת כדי לאפשר לעוגות להתקרר מעט.

 

גביניות מלוחות

למרות שהתחלנו עם מתכונים מתוקים, גם למתכונים מלוחים מחמיא היוגורט, לפניכם מתכון משובח של גביניות מלוחות. כך תכינו אותן: במיקסר מערבלים יחד חצי כוס חלב, שמרים ושתי כפות סוכר. מניחים את התערובת בצד למשך חמש דקות כדי לאפשר לשמרים לתסוס מעט. לאחר מכן מוסיפים ביצה וגביע יוגורט וטורפים הכל עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים שלוש כפות קמח, מלח ואבקת אפייה ומערבלים במשך שמונה דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים בצד להתפחה במשך כשעה.

 

כעת, מחממים תנור לחום גבוה ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית: גביע גבינה למאפים, ביצה, גבינת גאודה מגורדת, עשבי תיבול, מלח ופלפל. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים. חותכים לריבועים עם סכין, ובמרכז כל ריבוע מניחים כפית מלית ומעליה פרוסת עגבניה ועלה בזיליקום. מהדקים שני קודקודים של הריבוע יחד ומסדרים בתבנית. מברישים את הגביניות עם ביצה, ומניחים בצד להתפחה נוספת במשך חמש דקות. אופים במשך שעה עד שהמאפים הופכים לזהובים.

 

סלט זוקיני ברוטב יוגורט

בימים חמים כמו שיש בארצנו אנו תמיד זקוקים למתכון מוצלח של סלט מרענן. כל הירקות הירוקים הללו מיד יגרמו לכם להרגיש קלילים ורוטב היוגורט החמצמץ יאזן כל ביס לכדי חלום. החלק הכי טוב במתכון הזה הוא קלות ההכנה שלו. נסו בעצמכם.

 

להכנת הרוטב יש לערבב בקערה קטנה כוס יוגורט, מיץ ליים, גרידה של קליפת ליים ושום כתוש. מקפיצים רצועות זוקיני במחבת עם מעט שמן זית. חותכים את שאר מרכיבי הסלט: מלפפונים, צרור נענע, צרור כוסברה, פלפל חריף ופלחי לימון. מערבבים הכל יחד ומוסיפים מיץ לימון ושמן זית. מפזרים מעל לסלט גבינת פטה עיזים מפוררת. שופכים את הרוטב הנפלא שהכנו מעל לסלט ומפזרים שברי שקדים קלויים.

אין תגובות

השאר תגובה