לביבות לחנוכה: מתכון ללביבות ירק עם סלמי

מתכון ללביבות
מתכון ללביבות עם סלמי לחנוכה | צילום: ניקי בי

מתכון פשוט וקל הכנה של לביבות ירק טעימות במיוחד לחנוכה, מירקות שניתן למצוא בכל מקרר. 10 דקות הכנה ויש צלחת מלאה לביבות זהובות ומענגות על השולחן.

לכבוד חנוכה 2020 קבלו מתכון בשיתוף ניקי בי, ללביבות עם שדרוג מיוחד של סלמי סרוולט, שהופך אותן אפילו ליותר טעימות.

כיף להכין את המתכון עם הילדים, שיוכלו למעוך את תפוחי האדמה הרכים לפירה, לנשנש תוך כדי שהם מוסיפים את החומרים לקערה, לערבב עד שיוצאת עיסה וכמובן, ליהנות בסוף מהקציצות יחד עם כולם.

לביבות לחנוכה

 

מתכון ללביבות
מתכון ללביבות עם סלמי לחנוכה | צילום: ניקי בי

 

מצרכים:

  • בצל בינוני אחד
  • 150 גרם נקניק סלמי סרוולט
  • כף אחת סוכר חום דמררה
  • 2 גזר
  • 2 קישואי זוקיני קטנים
  • בטטה אחת
  • 3 שיני שום
  • 3 תפוחי אדמה בגודל בינוני
  • ביצה אחת
  • חצי כוס + 2 כפות קמח
  • 6 כפות שמן טיגון
  • כפית אחת שטוחה של מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר מרתיחים מים עם תפוח אדמה אחד מקולף ומבשלים עד שהוא רך. מסננים את המים ומועכים כמו פירה.

2. קוצצים את הבצל ומחממים מחבת עם 3 כפות שמן. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף ומוסיפים את הסוכר חום. מערבבים עד שכל הסוכר נמס ומעבירים לקערה.

3. מקלפים את הבטטה, שני תפוחי האדמה והגזר. מגרדים את הירקות ואת הזוקיני בחורי המגרדת הגדולים ומוסיפים לבצל יחד עם תפוח האדמה המעוך.

4. חותכים את נקניק הסלמי לקוביות קטנות, מוסיפים לירקות יחד עם הקמח, הביצה וממליחים. במידת הצורך מסננים נוזלים.

5. מחממים מחבת עם כ-3-4 כפות שמן. יוצרים לביבות ומניחים במחבת. משטחים קצת עם מזלג ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב יפה. הופכים בעדינות לצד השני ומטגנים שמזהיב. מוציאים מהשמן לנייר סופג.

6. אפשרות אפייה: מחממים תנור ל- 180 מעלות. על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן מסדרים את הלביבות ומכניסים לאפייה בתנור למשך 25 דקות. הופכים את הלביבות ואופים 20 דקות נוספות, עד להזהבה של שני הצדדים.

7. ניתן להגיש עם צ’יפס אפוי, לצד סלט עגבניות, פיתות בטאבון וטחינה.

 

לביבות לחנוכה
לביבות ירק עם נקניק סלמי |צילום: ניקי בי

 

תודה למעדני יחיעם בשיתוף ניקי בי על המתכון.

לאתר מעדני יחיעם: לחצו כאן…

אין תגובות

השאר תגובה