פעילויות לילדים במוזיאון הטבע: הכדור בצלחת שלך

לקראת התצוגה החדשה במוזיאון הטבע בתל אביב – הכדור בצלחת שלך: האוכל שלנו והטבע, יקדיש המוזיאון סוף שבוע ארוך, עם פעילויות מיוחדות לילדים ולכל המשפחה בנושא תזונה וביטחון תזונתי.

להסתכל מחדש על האותיות הקטנות על האוכל שאנחנו קונים, לסייר בגן הבוטני הסודי של תל אביב וללמוד על צמחים ותזונה ים תיכונית, להתסיס ירקות ועוד בסופ”ש של פעילויות לקראת פתיחתה של תצוגה חדשה במוזיאון הטבע.

התערוכה מביאה אל השולחן את הסיפור של הבטחון התזונתי, בעיה שהאנושות כנראה תאלץ להתמודד איתה בשנים הקרובות. למרות שפע המוצרים, האוכל הנגיש ותכניות הבישול האינסופיות, שגורמים לנו לחשוב שתמיד נוכל לקנות כל מזון שרק נחפש, מסתבר שהביטחון התזונתי הולך ומתערער, לעיתים גם במדינות עשירות.

פעילויות לילדים במוזיאון הטבע:

מוזיאון הטבע בתל אביב ע”ש שטייהארדט, בשיתוף הרשות לקיימות ואיכות סביבה של עיריית תל אביב-יפו יזמו שורה של הרצאות וסיורים וגם פעילויות לילדים במוזיאון הטבע לציון שבוע תזונה וביטחון תזונתי של משרד הבריאות ויום בטיחות המזון של האו”ם:

 

להציל את העולם מהמטבח | סדנה לכל המשפחה

אורח החיים המודרני גובה מחיר כבד – מאיתנו ומהסביבה. רוצים לדעת איך מה שקורה אצלנו במטבח יכול להציל את העולם? מוזמנים להצטרף לסדנה לכל המשפחה של ד”ר חגית אולנובסקי: לקרוא בין השורות על האריזות ולגלות מאיפה מגיע האוכל שלנו; לגלות מתי האורגני בריא יותר ומתי סתם מאכילים אותנו ג’אנק, לענות אחת ולתמיד על השאלה: לזרוק או לא לזרוק? ולבחון את עצמנו: האם אנחנו יודעים מה התוקף האמיתי של הכיתוב: פג תוקף?

מנחה: ד”ר חגית אולנובסקי

משך הסדנה – עד 60 דקות

מועד הפעילות: שבת, 3.6 | לכל המשפחה בשעות: 10:30; 12:00 ;13:30

הגינה הקהילתית במוזיאון הטבע
חקלאות עירונית בגינה הקהילתית | צילום: הגינה הקהילתית

צמחים וביטחון תזונתי | סיור מודרך בגן הבוטני לכל המשפחה (מגיל 5)

מומחים רבים בעולם מסכימים על כך שהתזונה הים־תיכונית היא התזונה הבריאה ביותר – לנו ולסביבה. הצטרפו אלינו לסיור בגן הבוטני, בעקבות הצמחים שאכלו אבותינו באזור הים התיכון כדי לגלות את סוד הקסם של התזונה הים־תיכונית. בסיור נכיר גם צמחים מאזורים שונים בעולם ונחקור את הצמחים שאנו אוכלים כיום ואת המחיר הסביבתי והבריאותי של גידולם.
משך הסיור – עד 60 דקות

למשפחות עם ילדים מגילאי 5 ומעלה

מועד הפעילות: שבת, 3.6 בשעות 09:45, 16:00

 

חיות וטבע במוזיאון
סיורים לכל המשפחה במוזיאון הטבע | צילום: שי בן אפרים

סדנאות והדרכות במוזיאון הטבע לבני נוער ומבוגרים לכבוד יום בטיחות המזון של האו”ם:

מעבר להתחממות הגלובלית, אתגר נוסף איתו האנושות צפויה להתמודד בקרוב הוא הבטחון התזונתי, שהאו”ם הקדיש לו יום מיוחד. העולם יצטרך להתמודד בקרוב עם השאלה איך לספק לאוכלוסיית העולם ההולכת וגדלה, תזונה בריאה שמקורה במערכות מזון הקיימות. האחריות אומנם מוטלת על מקבלי ההחלטות, אבל גם בידינו היכולת וההזדמנות להשפיע על המצב, החל מכמויות המזון שאנו קונים, דרך המצרכים שאנחנו בוחרים לקנות ועד לשאריות שנזרקות לפח.

 

שינויים בהרגלי התזונה | סיור בתערוכות והרצאה

השיניים והלסתות של כל בעל חיים מותאמות לאוכל שממנו הוא ניזון. גם אצלנו, בני האדם, קיימת התאמה אבולוציונית בין מבנה מערכת הלעיסה למזון. אך מה קורה כשהאוכל שלנו משתנה? אם צורת הכנת המזון או רכיבי המזון משתנים? איך ישפיעו שינויים אלו על הלסתות והשיניים שלנו? מנחה: פרופ’ רחל שריג, ראש מרכז דן דוד לחקר תולדות האדם, הפקולטה לרפואה ומוזיאון הטבע ע”ש שטיינהרדט, אוניברסיטת תל אביב
משך הפעילות – עד 120 דקות

מתי?? יום חמישי, 1.6, החל בשעה 17:00

 

מה ניתן ללמוד מעצמות קדומות על תזונת האדם? | סיור בתערוכות והרצאה

במשך כ־2.5 מיליון שנים היה האדם הקדמון נע ונד, צייד ולקט. לפני כ־10,000 שנים התרחש המעבר לאורח חיים של חקלאי, שמגדל את מזונו ומחזיק חיות משק למזון ליד הבית. כיצד התרחש מעבר זה? מדוע דווקא אז? ומה המשמעות שלו ליחסים בין האדם לחיה? המחקר הארכיאולוגי של עצמות בעלי החיים מסייע להתחקות אחר תשובות לשאלות אלו.
משך הפעילות – עד 120 דקות

מנחה: ד”ר לידר ספיר-חן, המעבדה לארכיזואולוגיה במוזיאון הטבע ע”ש שטיינהרדט

יום שישי, 2.6, החל בשעה 10:00

אוכלים מציאות אחרת | הרצאה וסדנה

כשליש מהמזון המיוצר בעולם לא נאכל או נזרק לפח. באופן מפתיע, בזבזני המזון הגדולים ביותר הם אנחנו – הצרכנים הפרטיים. לבזבוז מזון השפעה ישירה על כדור הארץ: מים ואנרגיה שמבוזבזים, יערות שנכרתים, משאיות שעומדות בפקקים ופסולת רבה המוטמנת באדמה ואחראית על 10% מסך פליטות גזי החממה. מה אפשר לעשות? הרבה! בהרצאה נבין למה נזרק כל כך הרבה אוכל מכל כך הרבה כיוונים, נלמד איך שינוי קטן בהרגלים מייצר שינוי בקנה מידה עולמי ונתנסה בהתססת ירקות עונתיים. מנחה: עמית מסטצ’קין, מרצה, יועץ ויזם לצמצום בזבוז מזון
משך הפעילות – עד 120 דקות

יום שישי, 2.6, החל בשעה 10:00

צמחים וביטחון תזונתי | סיור מודרך בגן הבוטני

מומחים רבים בעולם מסכימים על כך שהתזונה הים־תיכונית היא התזונה הבריאה ביותר – לנו ולסביבה. הצטרפו אלינו לסיור בגן הבוטני, בעקבות הצמחים שאכלו אבותינו באזור הים התיכון כדי לגלות את סוד הקסם של התזונה הים־תיכונית. בסיור נכיר גם צמחים מאזורים שונים בעולם ונחקור את הצמחים שאנו אוכלים כיום ואת המחיר הסביבתי והבריאותי של גידולם.
משך הסיור – עד 60 דקות

מועד הפעילות: יום ראשון, 4.6, בשעה 16:00

 

 

תזונה ב־1,000 הימים הראשונים לחיינו (עברית / ערבית) | מפגש מקוון – וובינר

התזונה ב־1,000 הימים הראשונים לחיי תינוקות מהווה חלון הזדמנויות בלתי הפיך לבריאות לכל החיים.
לתזונה בגיל הרך השפעה בעלת השלכות מרחיקות לכת על הבריאות בהמשך החיים. על פי מחקרים מדעיים, הנקה ומעבר הדרגתי לטעימות ולאכילת מזונות בריאים תורמים לגדילה מיטבית ולמיצוי ההתפתחות הפיזית והקוגניטיבית, בעוד שצריכת מזונות מזיקים כבר מגיל הינקות קשורה בסיכון מוגבר להרגלי תזונה לקויים, השמנה, סוכרת, פגיעה בבריאות העצמות ועוד. לאחרונה התפרסמו תוצאות סקר מב”ת (סקר בריאות ותזונה לאומי) של משרד הבריאות לגיל הרך על הרגלי ההנקה והתזונה של תינוקות עד גיל שנה. מתוצאות הסקר עולים ממצאים מדאיגים, המצביעים על צריכת משקאות ממותקים ומזונות אולטרה־מעובדים כבר בגיל הרך.

המפגש יציג את תוצאות הסקר וכן המלצות אנשי מקצוע. המפגש המקוון ללא תשלום, אך בהרשמה מראש באתר המוזיאון.

המפגש המקוון בשפה הערבית יתקיים יום חמישי, 1.6, בשעה 16:00 מנחת המפגש בשפה הערבית: התזונאית רנאא מחג’אנה יונסה, رناء محاجنه يونس, מפקחת ארצית תזונה בחברה הערבית – אגף התזונה, משרד הבריאות פרטים נוספים ולהרשמה באתר מוזיאון הטבע

המפגש המקוון בשפה העברית יתקיים ביום שני, 5.6, בשעה 10:30 מנחת המפגש בשפה העברית: ד”ר דורית אדלר, אוצרת מדעית של “הכדור בצלחת שלך” ונשיאת הפורום לתזונה בת־קיימא
פרטים נוספים ולהרשמה באתר מוזיאון הטבע

 

חיידקים? לא מה שחשבתם! | סדנת יסוד בהתססה, כבישה ושימור מזון

מחקרים עדכניים מלמדים כי למזון מותסס יש השפעה חיובית על הבריאות שלנו. בסדנה יסביר ד”ר מאיר-צ’יזיק על מערכת החיידקים שבגוף האנושי, בייחוד זו שבמערכת העיכול שלנו, מהי התססה לקטית, על הקשר בינה לבין מערכת החיידקים בגוף ומדוע היא חשובה לנו. נלמד טכניקות התססה פשוטות בירקות, ללא צורך בכלי מטבח מיוחדים, שקל ליישם אותן בכל מטבח ביתי רגיל.
משתתפי הסדנה יתנסו בהתנעת תהליך התססה בירק ויקבלו בסופה את הצנצנת לבתיהם, שם יוכלו להמשיך בתהליך. מהסדנה ייצאו המשתתפים עם כלים פרקטיים, שאותם יוכלו ליישם בביתם, בכל עת, וליהנות מטעמים חדשים ומגוונים.
מנחה: ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק
משך הסדנה – כ-180 דקות

מתי? יום שני, 5.6, בשעה 18:00

כל הפעילויות בשיתוף תוכנית בתיאבון של הרשות לאיכות סביבה וקיימות של עיריית תל אביב-יפו ומשרד הבריאות

איתן בן עמי, מנהל הרשות לאיכות הסביבה וקיימות בעיריית תל אביב-יפו: “אני שמח לקיים את שיתוף הפעולה החשוב עם מוזיאון הטבע. הפעילויות הנפלאות שמציעה עיריית תל אביב-יפו בשבוע זה הן רק חלק קטן ממגוון הרצאות וסדנאות שאנו עורכים במסגרת תוכנית “בתיאבון”, המקיימת לאורך השנה פעילויות לקידום המודעות והנגישות לתזונה בריאה ומקיימת בעיר, מתוך ההבנה שתזונה לקויה משפיעה על היחיד, הקהילה והסביבה גם יחד”.

סופ”ש של פעילויות לילדים ולכל המשפחה – הכדור בצלחת שלך

כרטיסים לכל הפעילויות יוצעו במחיר אחיד של 40 ש”ח (למחזיקי דיגיתל, 30 ש”ח). הכרטיס כולל כניסה למוזיאון ולתצוגה החדשה – הכדור בצלחת שלך.

לפרטים וכרטיסים: www.smnh.tau.ac.il או בטלפון: 073-3802000

פרטי המקום
נשמח לדעת!



כל המשפחה בתשלום

מחירים

כרטיס אשראי

לוח הופעות

תאריך שעה שם המקום טלפון

עוד בקטגוריה

אין תגובות

השאר תגובה