מתכון לט”ו בשבט: עוגיות ביסקוטי עם פירות יבשים
קבלו מתכון קליל לט”ו בשבט של עוגיות ביסקוטי ששלחה אלינו השפית שרית גז מרשת ביגה שתוכלו לשלב בהם את כל הפירות היבשים שנשארו לכם בבית אחרי החג
מתכון לט”ו בשבט:
לעוגיות ביסקוטי האיטלקיות שמגיעות לצד האספרסו של הבוקר או הלימונצ’לו בסוף הארוחה באיטליה יש גרסאות רבות ואחת מהן מתאימה במיוחד לטו בשבט ומשלבת פירות יבשים, עוגיות טעימות שתמיד טוב שיהיו לאירוח בבית ולא רק בטו בשבט.
מחפשים פעילות לילדים בטו בשבט גשום במיוחד? עוגיות הביסקוטי נחשבות קלות להכנה והמרכיבים גמישים מאוד, ניתן להכין אותם עם המצרכים שיש בבית ואפשר להכין אותם לפי מה שאוהבים. אפשר להפחית את כמות הסוכר, לשלב קמח מלא או פירות יבשים אחרים, שוקולד מריר ותבלינים כמו קנמון או אניס למי שאוהב.
שרית גז, הקונדיטורית של רשת קפה ביגה התאימה את גרסת הביסקוטי האיטלקית לשולחן ט”ו בשבט, עם מתכון טעים וקליל במיוחד, שינצל את כל שאריות הפירות היבשים, האגוזים והשקדים שאולי נשארו גם אצלכם בבית אחרי טו בשבט.
מצרכים לעוגיות ביסקוטי:
כוס סוכר
2 וחצי כוסות קמח
חצי כפית אפיה
רבע כפית מלח
2 ביצים
100 גר חמאה
חצי כפית מחית וניל
50 גר משמש חתוך לקוביות
50 גר תאנים חתוכים
50 גר חמוציות
100 גר שקדים טבעיים חתוכים
אופן ההכנה:
לערבב במיקסר גיטרה את כל החומרים
להוסיף את הפירות מיובשים והשקדים
ליצור גלילים לאפות ב 180 מעלות 25-30 דקות
לקרר ולחתוך לבסקוטים
לסדר בתבנית ולהחזיר לאפייה בחום של 150 מעלות לעוד 10 דקות
לאחר הקירור לשמור בצנצנת אטומה ובתיאבון
שימו לב כי במידה ויש קטנטנים בבית אפשר להמנע מהשקדים או להוסיף שקדים טחונים / גרוסים דק במקום.
הידעת? ביסקוטי באיטלקית ובלטינית פירושו אפוי פעמים פעולה שאפשרה לשמור את העוגיות לזמן רב בצנצנת אצל סבתא או במסעות ארוכים. מקור העוגיה הידועות גם בשם קנטוצ’יני בעיר פראטו שבטוסקנה.