סורבה מנגו

סורבה מנגו הוא קינוח פשוט בריא וטעים לקיץ- לפינוק מיוחד הבאנו מתכון עם סוכר, אך ניתן להכינו גם ללא סוכר. מקור הסורבה הוא כנראה מפרס, שם כבר לפני אלפי שנים נהגו לרסק פירות שונים ולהגישם עם סירופ ושלג, זני המנגו המומלצים לשימוש במתכון זה הם מזן המיה או השלי. את הסורבה אפשר בזהירות להכין עם הילדים שיכולים לעזור בשלבי החיתוך של המנגו, הערבוב או הוספת החמרים.

החומרים
1/2ק”ג מנגו (מקולף ללא גרעין)
כפית קליפת לימון מגורר או למון ליים
לסירופ:
1.5כוסות מים
1.5כוסות סוכר

ההכנה
שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומרתיחים בזהירות למשך3 דקות,
יש לבחוש מדי פעם. מורידים מהאש ומצננים.
את המנגו קולפים וחותכים.
במעבד מזון סטיק או מעבד רגיל מעבדים את המנגו והסירופ המצונן.
(אפשר להוסיף כף ליקר, תבלינים כמו ציפורן, וניל או קינמון למי שאוהב)
לאחר עיבוד מכניסים לקערה עם מכסה ושמים בפריזר.
כעבור שעה או שעתיים, כשזה חצי קפוא מוציאים לעיבוד נוסף ושוב מקפיאים.
ככל שנחזור על פעולה זו יותר פעמים הסורבה יהיה יותר אוורירי ורך.

הגשה
להגיש כדורי סורבה בצלוחית של גלידה. אפשר לקשט עם נענע, סירופ שוקולד,
שמנת מתוקה או גלידת וניל.

עץ מנגו, מטע מנגו במושב רמות, אטרקציות בצפון, קטיף עצמי בצפון
מטע מנגו לפני הקטיף במושב רמות. צילום: נעמי ששון

פרי המנגו הוא אחד המייצגים המובהקים של הקיץ. פרי מתוק,
עסיסי, בעל צבע כתום עז, עץ המנגו ירוק עד, בעל שורשים עמוקים
היכול להגיע אף לגובה30 מ’. מקור העץ במזרח הודו, משם הופץ
לכל העולם. למנגו זנים רבים, צבע הפרי וצורתו משתנה בהתאם לזן,
בין צהוב לכתום.

במושב רמות המשקיף על הכנרת, מתמחים כבר כמעט40 שנה בגידול הפרי,
כ-1000 דונמים של מטעי מנגו מזנים שונים. נטועים בשטחי המושב, זני המנגו
החדשים הם פחות סיביים ויותר חלקים במרקמם הבשרני. הזן המוביל בארץ
הוא זן המאיה פרי פיתוח ישראלי מאוד איכותי ומאוד טעים.

זנים נוספים הם השלי, הטומי, הקנט וסוגר את העונה זן הקיט. הוא ירוק עם
לחי אדומה וגדול. לא כל כך יפה אך טעמו נפלא. האקלים החם מתאים מאוד
לגידול המנגו, והתוצרת נארזת ב-4 בתי האריזה שבמושב הן ליצוא והן לשווקים בארץ.

ברמות אף קימת משתלה גדולה לשתילי מנגו. כחלק מחופשה ברמות ניתן לסייר במטעי המנגו
והמתארחים בצימרים יתכבדו מהפרי המתוק, שבימים אלו של תחילת החופש הגדול, מתחיל
קטיף המנגו, קטיף שהוא לא מיועד לקטיף עצמי, מאחר והעץ עצמו (לא הפרי) בעל שרף.

מהמנגו אפשר להכין גם שייקים וגלידות, ריבות, צ’אטני פיקנטי ועוד.

המתכון באדיבות נעמי ששון מפורום תיירני מושב רמות שמציעים חופשה
על מורדות הגולן מול הכנרת: 04-6731101

אין תגובות

השאר תגובה