מתכון לזיתים ביין

טיפים לכבישת זיתים עם יין – לכבוד מסיק הזיתים ופסטיבל ימי ענף הזיתשנמצא בעיצומו, תמי מהחווה התיירות החקלאית בל עפרי ברמת הגולן מביאה לנו כמה טיפים לכבישה עצמית של זיתים עם יין.

בשנים האחרונות הפכה כבישת זיתים עצמית לתחביב מקובל. הכנה של זיתים מצריכה סבלנות, אך סיפוק רב בצידה וגם ילדים יכולים להנות ממנה – אם לא מהתוצאה, אז לפחות מהתהליך.

בחירת הפירות
הכנה טובה של זיתים מתחילה בבחירה נכונה של הפירות. יש להקפיד לבחור כאלו שאין להם לחי סגולה המעידה על עקיצה של זבוב הפירות.

שוברים ומשרים
להשרות את הזיתים במים לאחר ששברתם אותם ובכל יום להחליף את המים כדי להפטר מהמרירות.

מוסיפים תבלינים
לאחר שלושה ימים להכניס לצנצנת ולהוסיף2 עלי דפנה, שלושה שיני שום קצוץ וכף מלאה במלח גס, על כל שתי כוסות מים שמילאתם במיכל.

מוסיפים יין
בתום שבועיים להוציא שליש מהמים ובמקומם להוסיף יין אדום יבש, רצוי קברנה סובניון.
להוסיף עוד כף מלח וכחצי כוס שמן זית לאטימה, לסגור ולנער קצת ולהניח בתוך צלחת עמוקה על השיש במטבח.

סבלנות
כעבור שבועיים נוספים הזיתים כבר מוכנים.

למי שרוצים זיתים כבושים לטווח ארוך מומלץ לא לשבור אותם אלא להשאירם שלמים.

החווה החקלאית–תיירותית"בל עפרי"עורכת בתקופת מסיק הזיתים סדנאות לקטיף של זיתים והכנת שמן זית בשיטות מסורתיות כמו בתקופת התלמוד בעזרת האתון"חמוריקה".המשתתפים מוזמנים לקנח בסעודה חלבית או בשרית של מאכלים עממיים במבחר סגנונות בישול עם שמן זית שכוללת לחם הבית בשמן זית, פלטות גבינות וסלטים, טפנד זיתים ועוד.. ובמנה הבשרית: ירך עוף מתובלת בשום שמן זית ועשבי תיבול, פילה דג אמנון בשמן זית וזיתים כבושים, אנטיפסטי ועוד.

הסדנאות, הפעילויות לילדים והארוחות בבל עפרי נערכות בתיאום מראש בטלפון:052-8805026
לפרטים עלבל עפרי…

 

אין תגובות

השאר תגובה