מתכון אזני המן לקראת פורים
השנה, תוכלו להפתיע מישהו שאתם אוהבים עם משלוח מנות אמיתי כמו פעם שתכינו לבד עם הילדים וגם תהנו משעה של כייף ויצירה עם הילדים במטבח ובהכנת האריזה למשלוח המנות.
החמרים: (ל-25-30 אוזניים)
לבצק:
200גרם חמאה רכה (חמאה שהיתה מחוץ למקרר כשעה)
100גרם אבקת סוכר (1 שקית)
1ביצה
1כף חלב
1/4 2כוסות קמח
למלית:
1/3כוס חלב
3כפות סוכר
3כפות דבש
100גרם פרג טחון
20גרם חמאה
ובנוסף קמח לרידוד הבצק
איך מכינים?
1.מכינים את הבצק: שמים את החמאה ואת אבקת הסוכר בקערה גדולה ומערבבים היטב בידיים עד לקבלת משחה רכה ואורירית.
מוסיפים ביצה וחלב ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת גוש בצק.
2.יוצרים מהבצק כדור ומשטחים אותו לצורת דיסקית עגולה. עוטפים את דיסקית הבצק בפלסטיק נצמד ומצננים במקרר כשעה.
3.בינתיים, מכינים את המלית:
שמים את החלב, הסוכר והדבש בסיר. בעזרת מבוגר, מביאים לרתיחה עדינה, תוך כדי ערבוב, ומבשלים עד שהסוכר והדבש מתמוססים בחלב.
מוסיפים את הפרג ומבשלים עד שהנוזלים נספגים בפרג, כ-3 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים.
מעבירים את התערובת לקערה, מכסים ומצננים במקרר כחצי שעה. (ובנתיים אפשר להכין את הצלחת של משלוח המנות…)
4.מחממים את התנור ל-190 מעלות מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
5.מקמחים מעט את משטח העבודה, את הבצק ואת המערוך. מרדדים את הבצק לעלה דק.
בעזרת קורצן עוגיות קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של8 ס"מ (אם אין אפשר גם אם כוס). כדאי לקמח את הקורצן לפני השימוש כדי שהבצק לא ידבק אליו.
6.מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול וסוגרים למשולש. (החלק הכי אהוב על הילדים)
7.מבקשים ממבוגר שיכניס את התבנית לתנור החם ויאפה את אזני ההמן כ-15 דקות, עד הזהבה.
הטיפ של דורית – לא אוהבים פרג? מלאו במה שאתם אוהבים. רוצים רעיונות? שוקולד, חלבה, ריבה, ריבת חלב, אגוזים ותמרים, מרציפן, רחת לקום.
המתכון מתוך הספר "ילדים מבשלים חג",ספרה השימושי והמקסים של דורית שנון עם הצילומים היפים של סטודיו יורם אשהיים ובאדיבות ההוצאה לאור של דניאלה די-נור והוצאת ליברוס.
ומה איתנו? אם אתם בדיאטה ומחפשים מתכון דיאטטי לפורים – יש גםמתכון אזני המן דיאט להורים