מתכון לט"ו בשבט
כדורים מתוקים לט"ו בשבט – לכבוד ט"ו בשבט ביקשנו מהשף שישי דרעי מבוסתן לבונה לחלוק איתנו מתכון מיוחד לחג.
שישי המחובר בכל רמ"ח אבריו לטבע המליץ על המתכון הבא שגם ילדים שמעדיפים ממתקים מרשרשים יוכלו להתחבר אליו בקלות ולבקש עוד:
כדורי פירות יבשים בציפוי שוקולד
החומרים
1כוס משמש יבש
1כוס תמר מג’הול
1כוס שזיף יבש
1כוס פקאן טבעי(במידה ויש ילדים מתחת לגיל חמש רצוי לוותר)
200מ"ל חלב קוקוס או שמנת מתוקה
3חבילות שוקולד מריר (70%)
2חבילות שוקולד חלב
איך מכינים?
מוציאים את החרצנים, קוצצים בסכין וטוחנים במעבד מזון לעיסה אחידה, מגלגלים לכדורים ומצננים במקרר.
ממיסים בבין-מרי (סיר בתוך סיר עם מים)
את כל חבילות השוקולד.
תוקעים בכל כדור פירות קיסם או שיפוד עץ וטובלים בשוקולד.
מצננים …ובתאבון!