מתכון ללביבות לחנוכה

מתכון ללביבות לחנוכה ששלח אלינו הדוד משה (אמנם דוד וירטואלי אבל הלביבות ממש לא…):

החמרים

 600גרם פירה תפו"א
 125גרם גבינת טל העמק
 2כפות קמח
1ביצה
 מלח
פלפל שחור
פלפל אנגלי
 שמן זית לטיגון

איך מכינים?

הפירה
מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. 
מבשלים בסיר עם מים ומעט מלח כ-20 דקות או עד שניתן לדקור את תפוחי האדמה בקלות.
לחמם את החלב עם החמאה עד כמעט רתיחה.
לסנן את תפוחי האדמה ולהחזיר לסיר. 
כאן הילדים נכנסים לתמונה – ומועכים בכיף את תפוחי האדמה עם מזלג או מועך (אפשר גם בלי הילדים במערבל חשמלי)
מוסיפים את תערובת החלב והחמאה תוך כדי בחישה/מעיכה. להוסיף מלח לפי הטעם.

הלביבות
הילדים מערבבים בקערה את הפירה והגבינה. 
להוסיף את הביצה והתבלינים ולאחד.
ועכשיו התפקיד של ההורים ובזהירות בלי הילדים! – במחבת טפלון לחמם שמן זית. 
לשים במחבת כף מהעיסה ולשטח בעזרת מזלג ע"מ לייצור לביבה. 
לטגן על להבה בינונית משני הצדדים עד לקבלת צבע זהוב עמוק.

להגיש חם, חג שמח ובתיאבון

ובאלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה?

הזנים"דזירה"ו"רודיאו"סופגים פחות שמן בזמן הטיגון ובחג חנוכה שהוא חגם של תפוחי האדמה מסיבה כפולה: במהלך החג עולה צריכת תפוחי האדמה לצורך הכנת הלביבות ובתקופה זו של השנה מגיעים תפוחי האדמה הראשונים של עונת החורף לשווקים.

חיים בן ארי, ממפעלי חבל מעון בנגב המערבי, מגדלי תפוחי האדמה הגדולים בישראל ומשווקי תפוחי אדמה"דוד משה",ממליץ למי שמכין לביבות לבחור תפוחי אדמה המתאימים לטיגון. שני הזנים המתאימים ביותר בעונה זו הם"דזירה"ו"רודיאו".

לדברי בן ארי, הזנים המתאימים לטיגון סופגים פחות שמן בזמן הטיגון, זאת בזכות אחוז החומר היבש הגבוה יחסית. תפוחי אדמה מזנים אלו שומרים על המרקם הטבעי שלהם בזמן הטיגון ולא הופכים ל"בוציים"או קמחיים.

בנוסף לכך, תפוחי האדמה המיועדים לטיגון מקבלים גוון זהבהב יפה וזאת לעומת זנים אחרים, המיועדים לבישול או לאפייה, שמקבלים גוון חום בטיגון. הסיבה לכך היא אחוז סוכר נמוך יותר בתפוחי האדמה לטיגון. הם אוגרים פחות סוכר ומאוחסנים בטמפרטורה שמונעת היווצרות סוכר נוסף. המצאות סוכר בחומר היא הגורמת להיווצרות צבע חום בטיגון.  

זני תפוחי האדמה המתאימים לטיגון ולהכנת צ’יפס נארזים באריזה אדומה על מנת להקל על הזיהוי על ידי הצרכן. זנים המתאימים לאפייה ולמילוי נארזים באריזה צהובה ואילו זנים המתאימים לבישול ולמרק נארזים באריזה ירוקה.

ומי זה דוד משה? 
מסתבר שהדוד החביב והמשופם נולד במוחו הקודח של קופירייטר מסור שנקרא לתת זהות ואישיות אישית יותר למותג הישראלי של תפוחי האדמה בהשראת החקלאים האמיתיים שמגדלים בפועל את תפוחי האדמה בשדות הנגב המערבי.

מתכונים נוספים על בסיס תפוחי אדמה, גזר ופארסניפ מתפרסמים באתר"דוד משה":
www.dodmoshe.co.il

 

אין תגובות

השאר תגובה