עוגת ט"ו בשבט
ט"ו בשבט מגיע ואיתו גם מתכונים לעוגות ועוגיות בניחוח ובשילוב פרות יבשים וסילאן (דבש התמרים) שאפשר להכין עם הילדים לקראת החג:
עוגת סילאן בחושה בניחוח קינמון
חומרים:
2ביצים
1כוס סוכר
1כוס סילאן של חצר כנרת
1כפית שטוחה אבקת אפייה
½ כוס שמן
1כוס קפה/תה לא ממותק פושר
3כוסות קמח
2כפיות קינמון
ההכנה:
– לחמם תנור מראש לחום בינוניº150
– להכניס את החומרים לקערת מערבל לפי הסדר הנ"ל
– לאפות בין35-40 דקות בתבנית משומנת ומקומחת היטב (בסיר פלא או שתי תבניות אינגליש)
– להוציא מהתבנית ולמרוח מעל סילאן
– לפזר שקדים קלופים פרוסים
עוגיות תמרים וקוקוס
חומרים לבצק:
1כוס מים
1כוס שמן
200גר’ מרגרינה/מחמאה
1שקית אבקת אפיה
קמח(קצת פחות מ-1 ק"ג)
למלית:
500גר’ "מעדן תמרים וקוקוס"תוצרת חצר כנרת
½ כוס אגוזים טחונים
½ כוס צימוקים (לא חובה)
½ כפית קינמון טחון
*לאוהבים ניתן להוסיף קורט אבקת ציפורן
ההכנה:
1.לערבב את כל חומרי הבצק יחד עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
2.לערבב את כל חומרי המלית יחד.
3. לחלק את הבצק ל- 5-6כדורים
4. לרדד כל כדור למלבן על גבי משטח מקומח לעובי של3-5 מ"מ
5. למרוח שכבת מלית בעובי של כ-3 מ"מ
6. לגלגל לנקניק ולפרוס לפרוסות בעובי 2-2.5ס"מ
7. להניח בתבנית נייר אפייה ולסדר את העוגיות ברווחים של חצי ס"מ אחד מהשני
8. לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני (160 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב
9. לצנן ולזרות מעל אבקת סוכר
המתכונים באדיבות"חצר כנרת",יצרני מוצרי התמרים המעדנים והרטבים אותם ניתן לרכוש בחנות"תמרים פלוס"שבקיבוץ כנרת ובחנויות ברחבי הארץ.