מתכון לסופגניות עם קונפיטורת פירות יער
21.11.2011המסעדה הקטנה
מתכון מיוחד לסופגניות שמגיע אלינו לקראת חנוכה, ממטבחו של השף מוריס מונייר, מחברת Munier – סופגניות בייבי במילוי קונפיטורת פירות יער וקינמון.
כמה זמן לוקח להכין סופגניות?
זמן הכנת הבצק: 15דקות
זמן התפחה ראשונה: 60דקות
זמן התפחה שנייה: 20-30 דקות
כמות: 20יח’
מרכיבים לבצק
1/2ק"ג קמח
1כפית מלח
2כפות סוכר
50גר’ שמן ( קנולה)
50גר’ חמאה ( לא מלוחה)
גרידת לימון
3ביצים
חצי כוס חלב
חצי קוביית שמרים טריים
שמן לטיגון
אופן הכנה: ממיסים את החמאה עם השמן ומעבירים לקערה של מערבל מזון או לקערה עם מיקסר ידני טורפים פנימה את החלב ,הביצים והשמרים ומרכיבים לכדיי מסה אחידה בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים (הקמח ,המלח והסוכר) שופכים הכל למיקסר ומערבבים בזהירות עד לקבלת בצק אחיד מכסים את הבצק שבקערה בעזרת מגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה מורידים לבצק את האויר בזהירות ומחלקים אותו לכדורים בגודל של כדור טניס נותנים לכדורים לתפוח בשנית על מגש משומן לוקחים סיר שטוח וממלאים שמן כרבע מגובהו. מחממים את השמן ומכניסים את הכדורים לטיגון עמוק של כ3 דק’ עד לקבלת גוון זהוב. מתכון לקונפיטורת פירות יער: אופן הכנה: בתיאבון וחג חנוכה שמח! גדול עליכם להכין לבד?… כמה זה יעלה לנו? |