מתכון לביבות לילדים לחנוכה
לא רק מתפוחי אדמה: מתכוני לביבות מפתיעים לחנוכה
לכבוד חנוכה, קבלו מספר המלצות טעימות למתכוני לביבות ביתיים ומפתיעים משלל חומרי גלם שידרגו את החג. דרך מצויינת לחגוג עם כל המשפחה וכמובן שתמיד אפשר גם להתפנק עם הגירסה הקלאסית ללביבות תפוחי אדמה.
לביבות איטריות דקיקות וגבינה
מצרכים:
חבילת איטריות דקיקות מבושלות, מסוננות ומקוררות
250גר’ גבינה לבנה
5כפות תערובת ללביבות מתוקות של חוות דרך התבלינים
4ביצים
1/2כוס סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים הכל ומתקנים טעמים (מלח/סוכר)
מחממים שמן ומטגנים לביבות.
מומלץ במחבת שקעים של ארקוסטיל, מינימום שמן ויוצאות לביבות מושלמות ושמנמנות.
לביבות בטטה
מצרכים:
3בטטות קלופות ומבושלות
מלח פלפל
2כפות קמח תופח
1כף קורנית
200גר’ תערובת לשניצל של חוות דרך התבלינים
שמן לטיגון.
אופן ההכנה:
מועכים בטטות לפירה ומתבלים במלח, פלפל, קורנית
מפזרים תערובת לשניצל בצלחת
יוצרים מהעיסה לביבה ומצפים בפירורי לחם
מחממים שמן ומטגנים להזהבה
לביבות טעימות תוצרת בית.
לביבות תירס
מצרכים:
2כוסות גרגירי תירס מבושלים/קופסת שימורים
1ביצה
1/2כוס גבינת פטה מגורדת
1/2כוס קמח
כף תערובת בצלית לגבינה של חוות דרך התבלינים
מלח/פלפל
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מערבבים את המרכיבים בקערה.
מחממים שמן במחבת, יוצקים בכף מהבלילה ומטגנים עד להזהבה.
מוציאים לנייר סופג ומגישים חם עם גבינה לבנה/קוטג’/שמנת חמוצה
לביבות תפוחי אדמה
מצרכים:
5תפוחי אדמה מגורדים
3/4כוס קמח
מלח פלפל
3כפות תערובת ללביבות מלוחות של חוות דרך התבלינים
2ביצים
תרסיס שמן קנולה
למי שאוהב ניתן להוסיף ירקות מגוררים לפי בחירה – קישואים, גזר, בטטה
אופן ההכנה:
לקלף את תפוחי האדמה ולגרד אותם במגרדת.
לקערה עמוקה יש להוסיף את תפוחי האדמה, לערבב עם2 כפות קמח ולשבור את הביצה על העיסה ולהוסיף את התערובת ומלח לפי הטעם. לערבב היטב.
להתיז מעט שמן על המחבת המיוחדת ואחר כך בעזרת כף לשטח את הבלילה על שקעי המחבת.
לטגן צד אחד ולהפוך את הלביבה כאשר היא זהובה. יש להתיז שמן פעם אחת בלבד בתחילת העבודה.
בתיאבון!
המתכונים באדיבות חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית.
למידע נוסף: מרכז המבקרים בית לחם הגלילית:04-9533405
צילום: אלוניס