איך מתגברים על בעיות שינה אצל הילדים עם המעבר לשעון חורף?

גם בשעון חורף – הילדים ישנים כמו שעון: בסוף החודש נזיז את השעון שעה אחת אחורה ונתחיל את עונת החורף באופן רשמי. איך מתגברים על בעיות שינה אצל הילדים עם המעבר לשעון חורף?

רונית קינן, אחות טיפת חלב פרטית, יועצת שינה לתינוקות וילדים ויועצת למותג ‘בפנטן’ למניעה וטיפול בתפרחת חיתולים, עושה לנו סדר בשעון.

בלילות שלאחר המעבר לשעון חורף (הזזת השעון שעה אחורה בין ה-25 ל- 26 באוקטובר), מרבית הילדים עלולים לסבול מבעיות שינה כאלה ואחרות: רוב הסיכויים שילדינו לא ילכו לישון ביום אחד, שעה יותר מאוחר לישון, כי היו עייפים מוקדם, בעיקר בגלל שהחושך יורד מוקדם יותר והשעון הביולוגי שלהם טרם הסתנכרן עם שעון החורף. לכן, יש לשים לב היטב לסימני העייפות אצל הילדים, כדי שלא יגיעו לעייפות יתר.  
 
השכבה מידית עם הופעת סימני העייפות תטיב עם איכות השינה ועם הירדמות מהירה.
 
בימים הראשונים של שעון החורף נשכיב את ילדינו לישון שעה יותר מוקדם מהרגיל, וכל יום נאחר את שעת ההשכבה ברבע שעה. באופן דומה יש לנהוג גם במקבצי השינה במהלך היום (במקביל לשינת הלילה).
 
יש ילדים שכתוצאה משינוי השעון יקומו מוקדם (מאוד) מהרגיל. כאשר מקרה זה קורה, יש להיות נחושים ולהחזירם מיד למיטה לישון ולהתנהג כרגיל, כאילו התעוררו באמצע הלילה. אם לא תהיו נחושים ועקביים ותפעלו בהתמדה, ילדיכם יתחילו להתעורר מספר פעמים בלילה וזאת כי הם יבינו ששווה להם להתעורר, מכיוון ששם ממתין להם זמן איכות עם ההורים.  דבר זה יגרור יקיצות מרובות בלילה.
 
טיפ קטן: כדאי לדאוג לתריסים מוגפים כדי שהאור לא יפריע להחזרה לשינה.
 
לילה טוב!
 
 

אין תגובות

השאר תגובה