פסטיבל אוכל כפרי – מטה יהודה 2016
פסטיבל אוכל כפרי מטה יהודה 2016 – חגיגה של אירוח אתני ואותנטי ומאכלי עדות בבתים ובמסעדות,סדנאות בישול לכל המשפחה, מפגש עם יקבים ומבשלות האזור, אמנים מארחים לצד נופים קסומים בחבל ארץ תנכ”י של מטה יהודה.
אזור מטה יהודה שמיתוגו התיירותי הלב הירוק נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים. בתוך אלו משובצים מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות, מושבים, קיבוצים, חוות צאן ויקבים ועשרות בשלניות ובשלנים המציעים מגוון עשיר של מאכלי עדות.
על רקע נופים נפלאים אלה יתקיים פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה בתאריכים 20/5-11/6. הפסטיבל מציע ארבעה סופי שבוע של חגיגות, אשר במרכזן האוכל הכפרי העונתי, ונותן ביטוי למגוון המרתק של מטבחים ביתיים איכותיים, חושף מסורות קולינאריות עדתיות ומסייע בפיתוח אפיקי פרנסה לתושבי האזור.
פסטיבל האוכל מתרחש בו בזמן בעשרות אתרים ומאפשר ליהנות מחוויות שונות – אוכל אתני בבתים, גבינות משובחות, תבשילים עשויים מצמחים שלוקטו באזור, סדנאות, שוקולדים בעבודת יד ועוגות בקונדיטוריות בוטיק בליווי נופים ירוקים ופארקים פורחים. במהלך הפסטיבל יתקיימו מפגשים קולינאריים לצד סדנאות בישול משפחתיות, היכרות עם מבשלות הבירה ואירוע אמנים מארחים שיציגו עבודות אמנות וחפצי נוי.
ליבו של הפסטיבל הוא חוויית אירוח יוצאת דופן בביתם של הבשלנים המקומיים, שפותחים את ביתם וליבם ומגישים מאכלים ששימרו את הטעמים והמתכונים המסורתיים לפי שיטות הבישול הייחודיות למשפחה ולעדה. האורחים יושבים בבית המשפחה המארחת, מקשיבים לסיפוריהם ויוצרים קשר מרגש המתובל בתבלינים שאין להשיגם באף חנות. במטבח הסמוך מבעבעים על הכיריים סירים מעלי ניחוחות, בהם מתבשל המיטב שבמטבחים הביתיים – המטבח הכורדי, המרוקאי, הטוניסאי, ההודי, הערבי, הארגנטינאי, הבולגרי ועוד.
כך למשל אפשר ליהנות ממאכלים מהמטבח המרוקאי, הטוניסאי והכורדי במטבח של דודה לאה בצור הדסה, לאכול את מאפה הקאדה המסורתי ב”בורקס אמא” בצור הדסה, להתענג על אירוח אוהב ואוכל מרוקאי אצל זהרה במושב לוזית, לאכול קובה נפלא של אסנת במושב עגור ומנות מהמטבח הערבי המקומי בקדירה של סבתא במושב צפרירים. גם צעירי האזור הצטרפו לחגיגה הקולינרית ומציעים פרשנויות וטעימות מעניינות ממיטב מטבחי העולם: תומר ואפרת מזמינים לחגיגה יוונית של מוסיקה ואוכל במושב תרום, נורית ואיתי מבשלים אוכל הודי צמחוני בלב הטבע במושב מטע, עופר במושב מטע פותח שולחן עמוס בבשרים שהוא מעשן ואורן אופה לחמי שאור ייחודיים ופיצות ריחניות בשריגים-ליאון. וזה רק חלק קטן מהשפע הקולינרי שמציע הפסטיבל.מלבד בשלני האזור הביתיים, נמצאות גם שפע של מסעדות שפועלות במטה יהודה במהלך ימי פסטיבל האוכל הכפרי וחלקן פועלות במהלך כל השנה.
מחלקת התיירות מזמינה את המשפחות למגוון אירועים מיוחדים במהלך הפסטיבל:
ירידים – בשישי-שבת, 20-21.5, אמני האלה והאזור יציגו מוצרי אופנה, תכשיטים, תיקים, נעליים, קדרות, אביזרי נוי, מתנות ועוד. ביום שישי, ה-4.6 יתקיים הדיש-טיש, אירוע קהילתי בו תושבי ואמני האלה מעבירים סדנאות, מוכרים מתוצרתם וכולם מנשנשים מטעמים שהביאו איתם ומפוזרים על שולחן גדול. בשישי-שבת 27-28.5 יתקיים יריד היקבים הביתיים ה-8 ביקב שורק שבקיבוץ נחשון, בהשתתפות עשרות יקבים ביתיים שיציגו סדרות קטנות ומוגבלות
בימי שישי יתקיימו טיולי תנ”ך, פריחה ובישולי שדה בשיתוף בית ספר שדה שער הגיא. הסיורים יעוררו לחיים את סיפורי התנ”ך, יעקבו אחרי ממצאים ארכאולוגיים שנמצאו באזור, יחקרו מערות קדומות ועוד.
כמו כן, במהלך הפסטיבל יתקיימו מספר סדנאות ואירועים מיוחדים: סלווה בעין נקובא תקיים סדנה להכנת כיסוני בצק בטאבון מידי יום שישי בשעה 12:00, בבית המרזח “היווניה שלי” במושב תרום יתקיימו מפגשי מוסיקה, שתיה וסיפורים מפיו של דביר סוראמלו ועוד. המבקרים מוזמנים להגיע לעשרות היקבים ומבשלות הבירה במטה יהודה, לטייל וללון בצימרים המפנקים וליהנות מאירוח כפרי במגוון המלונות שבהרי יהודה.
לפרטים על פסטיבל אוכל כפרי – מטה יהודה 2016 : * 8108 ,02-9958650
פרטי המקום
לוח הופעות
תאריך | שעה | שם המקום | טלפון |
---|